Home DestinasjonerAmerikaAntarktis Cruise i vinter i Antarktis

Cruise i vinter i Antarktis

by Yvette-Marie Solem
2013-12-06 Cruise Antarctis.jpg

Cruise i vinter i Antarktis: Tøff, vill og vakker. Antarktis’ barske skjønnhet med fjell som stuper rett ned i sjøen, man blir stående måpende, mens skipet glir sakte forbi. Albatrosser, delfiner og hvaler er et vanlig syn. Nærmere Antarktis dukker tusenvis av pingviner opp. Pingviner er godt likt. De virker menneskelige, og er et pussig oppsyn der de labber rundt i sine smokinger.

Se på verdenskartet. Flytt blikket ned til venstre. Der ja! Nederst på tuppen finner man Ushuaia, verdens sørligste by i Argentina som ligger nærmest Antarktis, som på folkemunne blir kalt verdens ende. Hit valfarter eventyrreisere, men på en annen måte enn i gamle dager da den norske polfareren Roald Amundsen plantet sitt flagg på Sørpolen.

Nå kan eventyrere reise fra denne fjerne avkroken på Jorden med luksus og komfort på Silverseas ekspedisjonsskip Silver Explorer, skipet som tar en med til et av de mest krevende stedene på Jorden.

Antarktisreisen starter med at skipet kaster loss fra Ushuaia i sørlige Argentina. På dag 1 og 2 seiler skipet gjennom Drakestredet for å komme til det 7. kontinentet. Fra dekket kan man se delfiner, hvaler og albatrosser. I løpet av de sju spennende dagene på den antarktiske halvøya kommer du til å oppdage at du er nødt til å ha kameraet stand by, for nære møter med interessante dyr som seler, pingviner og pukkelhvaler er helt vanlig hverdag her.

Et høyt utdannet utforskningsteam med geologer, biologer og historikere leder alle ekskursjoner som foregår med gummibåter. Dette ekspertteamet kommer med mye nyttig informasjon, kunnskap du ikke alltids kan google deg til på internet. Du spør, de svarer. Et liv om bord er ikke slitsomt, for gjennom hele cruiset blir man skjemt bort med gourmetmåltider, fine viner, spabehandlinger og til og med kald champagne serveres på en isbre.

Det er fremdeles noen ledige suiter på Silver Explorers Antarktis-reiser denne vinteren. Prisene begynner på 7 680 Euro per person for en 10-dagers reise, inkludert alle måltider, drikke og ekskursjoner. Flyreisen kommer i tillegg.

Jul og nyttårsfeiring til havs

Julen nærmer seg med stormskritt med kalde dager, hektisk julegavehandling og festlige planer. Flere og flere velger å reise bort over jul og nyttår. For mange skandinavier tørster etter sol og varme, og det er lenge til sommeren dukker opp i Norge. Mange bytter ut julestresset med badedrakt og sol. Silverseas superluksuriøse cruise byr på en rekke alternativer for solhungrige skandinaver som ønsker seg en avslappende jul. Om bord serveres gourmetmat og vin i feststemte og avslappende omgivelser.

Å tilbringe nyttårsaften på et Silversea-skip er en minneverdig opplevelse. Mesterkokker serverer spesialretter på nyttårsaften, og champagnen har fri flyt. Etter middagen kan fornøyde passasjerer fra hele verden møtes i de åpne barene, og mange knytter nye vennskap her. Ved midnatt kan nyttårsskålen tas på dekket under stjernene.

Feriecruise med Silversea: Fort Lauderdale – Los Angeles, USA

Cruiset legger ut i fra Fort Lauderdale i Florida, med det luksuriøse skipet Silver Whisper, som har plass til 382 passasjerer. Det er innlagt stopp i Colombia, Costa Rica og Mexico, alle med sine paradisstrender. På første juledag (den 25. desember) tar skipet en «snarvei» gjennom Panama-kanalen fra det Karibiske hav til Stillehavet mens man nyter morgenkaffen. En fin start på dagen. Periode: 17. desember-6. januar.

Afrikansk cruise Cape Town, Sør-Afrika

Dette afrikanske cruiset både starter og slutter i Cape Town, med stopp i Walvis Bay, Port Elizabeth, East London, Durban, Richards Bay og Mossel Bay. Høydepunktene på turen er nesehorntitting, elefanter og sebraer i viltreservatet Hluhluwe-Umfolozi samt utforskning av Sør-Afrikas koloniarv i Mossel Bay. To Afrikaeksperter er med på denne turen, den erfarne journalisten Peter Hawthorne og historie- og litteraturprofessor Rob Prentis. Begge deler sin brede kunnskap om stedene gjennom hele reisen. Periode: 21. desember-4. januar.

Liker du artikkelen Cruise i vinter i Antarktis?

Liker du artikkelen Cruise i vinter i Antarktis, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.