Home DestinasjonerNordenDanmark Velg og vrak ferie blant verdens ti beste storbyer

Velg og vrak ferie blant verdens ti beste storbyer

by Trond Thorud
velg og vrak

Velg og vrak: Det er Lonely Planet som trekker frem de ti beste byene det er verdt å besøke i 2019, troner den danske hovedstaden øverst på listen.

velg og vrak

Zadar i Kroatia er høyaktuelt feriemål i 2019.

Det kjente guidebokforlaget slipper årlig fire prestisjetunge topp-ti-lister over verdens beste byer, land, regioner og budsjettvennlige reisemål for året som kommer. De fire gjeve listene for 2019 ble kjent natt til tirsdag.

«Denmark’s capital of cool is unstoppable», skriver Lonely Planet i sin beskrivelse av København.

Blant storbyens kvaliteter fremhever de byens godt etablerte status som senter for Skandinavisk design og arkitektur, den blomstrende matscenen, den bærekraftige identiteten og de nye aktivitetene i skuldersesongene.

8500 nye hotellrom i København neste år

København utvider for tiden hotelltilbudet sitt, og i løpet av de neste fire årene vil det komme 8500 nye rom i tillegg til de 21 000 rommene som allerede finnes på markedet. Samtidig ferdigstilles Cityringen (t-banen), som vil gjøre det lettere å ta seg fra sted til sted på jakt etter nye eventyr.

Ifølge Lonely Planets eksperter bør man få med seg følgende attraksjoner:

– Nyt maten på prisvinnende New Nordic-restauranter som Noma og Kadeau eller Høst og Mes, som har et mer moderat prisnivå.

– Ta toget til Louisiana Art Museum å se moderne dansk og internasjonal kunst i verdensklasse, modernistisk arkitektur, skulpturhagen og drømmende omgivelser.

– Skjem bort barnet i deg med en kveld på Tivoli Gardens som nå tilbyr en ny vintersesong som varer ut februar.

Gamle brosteinsgater møter nyskapende menyer og trendy design

velg og vrak

København er helt på topp på Lonely Planets liste over verdens beste storbyer å besøke 2019.

– Dette er en by som er kjent for å være «cutting edge». Gamle brosteinsgater møter nyskapende menyer og trendy design. Flere hundre år gamle slott, kirker og pakkhus deler gater og kanaler med moderne arkitektur, mens den tidligere Kødbyen byr på gallerier, spisesteder med kortreist mat og kule indiebarer. København er symbolet på «scandi-cool» og fortjener anerkjennelse på verdensbasis, sier Tom Hall, Lonely Planets sjefsredaktør.

Lonely Planets Best in Travel-liste samler hvert år inn nominasjoner fra sine ulike redaktører, researchere, lokalbefolkningen og influensere. Deretter rangeres nominasjonene av et dommerpanel. Resultatet er en eklektisk liste over destinasjoner som både er unike og inspirerende, og som man av flere grunner bør besøke i året som kommer.

– Vi er så glade for oppmerksomheten København i dag får av selveste Lonely Planet. Siden de er ledende på reiseguider i verden, håper vi dette kan øke besøkstallene både i hovedstaden, men også interessen for Danmark som feriedestinasjon. Kåringen kommer rett før vi også øker hotellkapasiteten i byen betraktelig, så vi skal være godt forberedt på å ta imot turistene som vil besøke verdens beste by, sier Ole Wieth Christensen, påtroppende markedssjef for Norge og Sverige.

Velg og vrak blant Lonely Planets Best in Travel 2019

velg og vrak

Shenzhèn i Kina anbefales av Lonely Planet for 2019.

  1. København, Danmark
  2. Shenzhèn, Kina
  3. Novi Sad, Serbia
  4. Miami, USA
  5. Katmandu, Nepal
  6. Mexico City, Mexico
  7. Dakar, Senegal
  8. Seattle, USA
  9. Zadar, Kroatia
  10. Meknès, Marokko

Så da er det bare å gjøre sånn: Velg og vrak spennnde byer til din neste ferie.

Liker du å lese om velg og vrak i artikkelen, så gi oss like på Facebook


Sjekk og bestill hotell i København her

Tips: Urban House Copenhagen by MEININGER ligger i København, en kort spasertur unna Vesterport stasjon. De byr også på gratis Wi-Fi på offentlige områder, sykkelutleie og døgnåpen resepsjon.

Gjester kan nyte den friske luften på terrassen, eller ta seg en drink i baren. Det har et TV-rom og et bibliotek med et godt utvalg bøker. Kun et steinkast unna områdets mange nattklubber og barer ligger dette 3-stjerners vandrerhjemmet, perfekt plassert for gjester som vil oppleve det utelivet her har å by på.

velg og vrak

Urban House Copenhagen by MEININGER ligger ypperlig til for sightseeing i København, med Rådhuspladsen, Tivoli-hagene og København rådhus kun 10 minutter unna.

Du kan søke hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv


.. ... .
Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Reiseplanlegging – sjekk flyselskaper og flyplasser

reiseplanlegging

Hvilke flyselskaper er verst og hvilke flyplasser bør du unngå?

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.