Home DestinasjonerEuropaS - Serbia Slovenia Spania Storbritannia Sveits Sykle Mallorca rundt – eller i hvert fall delvis

Sykle Mallorca rundt – eller i hvert fall delvis

by Reiseliv
sykle mallorca

Sykle Mallorca rundt: Ønsker du en aktiv ferie, da er ingenting bedre enn en sykkeltur i naturskjønne Mallorca. Utforsk landskapet, landsbyene, buktene og bygningene og nyt naturen som omfavner hver krok av øya mens du selv holder deg i aktivitet. Det er mulig å sykle rundt hele øya, men kanskje litt drøyt for de fleste.

Mallorca har blitt etter hvert en populær destinasjon for turister som er glad i sykkelferie. Mallorca er en del av øygruppen Balearene, som også består av Menorca, Ibiza og Formentera. Innbyggertallet på øya stiger betraktelig om sommeren med tusenvis av turister som kommer på besøk, og er mer enn 100 000 nordmenn som reiser hit hvert eneste år.

Det finnes mange godt oppmerkede sykkelstier rundt omkring på øya.

Landskapet er veldig variert, og inkluderer både grønn og frodig natur, spennende fjellandskap, en flott kystlinje og et stort nettverk av sykkelruter på til sammen 506 km. Det er en kyststrekning på omtrent 30 mil og man finner små landsbyer og mye kulturhistorie.

Sykle Mallorca rundt er tøft,
men mange sykkelruter å velge blant

Og selv om det finnes sykkelruter for de mer eventyrlystne, med terrengsykkel samt ruter for profesjonelle syklister, dreier det seg stort sett om flate og trygge veier som er lite krevende og derfor perfekte for barn og voksne i alle aldre. Dette, i tillegg til de milde og behagelige temperaturene året rundt, gjør sitt til at den beste måten å reise rundt på øya er å sykle – i søken etter bortgjemte kroker, strender og landskap som virkelig er verdt et besøk.

Det er trygt å sykle på Mallorca. Men selv om sykkelturen ikke burde by på noen problemer, anbefaler vi deg at du er passende kledd for å sykle og at du tar med mye vann og kanskje litt niste hvis du skal på langtur. Rutene er godt oppmerkede og mange steder får du også informasjon underveis om hva som er verdt en ekstra titt. Det beste er å holde seg til de oppmerkede løypene, slik at du unngår å tvile på hvor du skal sykle.

I mange ulike havner og andre steder kan du leie sykler året rundt, slik at du slipper å ta med din egen sykkel. Alt er godt tilrettelagt for at både store og små kan oppleve øya fra sykkelsetet. Vi anbefaler at du tar deg en tur til turistkontorene I landsbyene og byene du besøker og blir forklart hvilke ruter du har å velge mellom, hvor krevende de er og hva du vil se på veien.

Det anbefales at syklistene tar utgangspunkt i områdene litt øst for hovedstaden Palma eller fra Alcúdia. Derfra fins det mange forskjellige muligheter for sykkelturer på alle ferdighetsnivåer. Men det er også flott å sykle fra den ene landsbyen til den andre.

Å sykle ved Alcúdia

En av de flotteste og mest populære sykkelturene i Mallorca er å sykle ved Alcúdiabukten (Puerto de Alcudia). Alcúdia ligger ved den nordlige delen av øya og har fine sandstrender, hele 15 kilometer lange, gjennomgående familievennlige forhold og mange godt oppmerkede sykkelstier. Alcúdia har dessuten et stort utvalg av restauranter, kafeer, barer og natt-klubber, og de fleste ligger ved havnen.

En fin rute på ca 10 mil finner du nordøstover fra Alcúdia mot Port de Pollensa og videre opp i fjellene til Lluc-klosteret. Her er det en fin og lite trafikkert vei langs kysten. Den enkleste måten å komme seg tilbake til Alcúdia er å sykle i retning Sa Pobla eller Muro. Denne runden er på omtrent 550 høydemeter. En annen flat og fin tur med utgangspunkt I Alcúdia, som kan passe for alle, er østover mot Can Picafort, via Llubi til Sineu og inn til Petra. For å komme tilbake til Alcúdia tar du vei nr 333, hvor det er fine og lite trafikkerte veier. Denne ruten er i undekant av 7 mil.

Alcúdia er et veldig populært ferieområde som fort blir utsolgt i ferieperiodene, derfor anbefales det å bestille tidlig. For de som ønsker andre aktiviteter finnes det mange muligheter i Alcúdia. Man kan prøve seg på vindsurfing eller vannski, kjøre gokart, spille tennis, squash, eller minigolf. For den som liker å spille golf så finnes det en stor bane I Pollensa, og et annet populært besøksmål for hele familien er badelandet Hydropark.

Mallorcas eldste by ligger i gamlebyen I Alcúdia. Gamlebyen ble grunnlagt av fønikerne og holder til i den gamle, historiske bykjernen innenfor en godt bevart bymur fra 1300-tallet. Her er det ekte mallorkanske hus, steinbelagte gater og smale smug.

Palma de Mallorca

Omtrent halvparten av øyas innbyggere bor I Palma de Mallorca. I den mallorquinske hovedstaden finner du alt fra en rik kulturarv til shopping, strender og et yrende uteliv.

Blant byens fremste severdigheter må vi fremheve katedralen, Almudaina-palasset, middelalderslottet i Bellver, La Lonja, det historiske kvarteret med de arabiske badene, rådhuset, stortorget Plaza Mayor, handlestrøket Es Baluard, museet for moderne kunst og ikke minst den mest luksuriøse handlegaten i Palma, Jaime III.

Områdene litt øst for Palma er også et godt utgangspunkt for syklistene. Det er en rute som ofte kalles for kystklassikeren hvor du kan komme helt over til Port de Pollenca. I fjellene på vestkysten er det fint å sykle opp mot Genoa. Langs kysten er det fantastiske utsiktsplasser hvis du sykler gjennom de små landsbyene over til Valldemossa eller helt opp til Deià. Begge er meget sjarmerende små landsbyer. Her kan man velge å sykle tilbake mot Palma eller å legge videre ned til Soller eller helt opp til Coll Puig Major, hvor man finner det høyeste fjellet på Mallorca med 1447 høydemeter.

Men hvis du også ønsker å bli en del av det yrende utelivet i Palma bør du ta deg en tur til Magaluf og området ved strandpromenaden, Paseo Marítimo.

Forslag til utstyrsliste:

Både lang og kort sykkelbukse, sykkelhansker, solbriller, regnjakke, sykkelsko, vannflaske (det er lett å glemme å ta med seg ekstra vann på tur når det er sommer) kamera, badeklær, handkle og førstehjelpsskrin.

Mallorca er uten tvil den mest kjente sykkeldestinasjon på øygruppen Balearene, men alle de fire spanske middelhavsøyene er et paradis for sykkelinteresserte.

Det kunne ikke vært enklere å sykle rundt på øyene. Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera har alle mange forskjellige oppmerkede sykkelstier som ofte fører deg til bortgjemte og lite besøkte deler, der den uberørte naturen viser seg fra sin skjønneste side. Dette er en sunn og annerledes måte å bli kjent med naturen, strendene, buktene, bygningene, lands-byene og kulturen til disse fantastiske middelhavsøyene.

Sett deg på sykkelen og bli kjent med Balearene på en annerledes, morsom og miljøvennlig måte. Uten noe som helst stress beveger du deg rundt i frisk luft og skjønn natur blant menneskene og kulturen som utgjør et av de mest vidunderlige stedene du kan tenke deg.

Balearene med sin behagelige temperatur året rundt og et stort nettverk av sykkelruter på til sammen mer enn 1 480 km, utgjør et ideelt reisemål for alle som ønsker seg litt aktivitet på ferien.

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Sykkeltrend truffet Slovenia med Primož Roglič

    sykkeltrend

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.