Home DestinasjonerNordenSverige Sverige: Vinterminner i Dalarna

Sverige: Vinterminner i Dalarna

by Yvette-Marie Solem

Sverige: VM-festen i Falun starter om kort tid, og det er mer å ta seg til i Dalarna enn å heie fram de norske utøverne under ski-VM. Her er VisitSwedens beste tips til hvordan du kan kombinere skisport og folkefest med vinteropplevelser for hele familien.

Til topps med moderne ekspressheiser

Romme Alpin ligger like utenfor Borlänge, og byr på hele 28 nedfarter fra to topper. Her kan man bo ski-in ski-out på Romme Alpin Ski Lodge, og la seg frakte til topps av de moderne ekspressheisene. Årets største nyhet er den splitter nye vaffelstua på toppen av Snöberget. Denne store kafeen har 250 sitteplasser og garanterer god stemning i skipausene.

Mer informasjon finner du her.

Speilblank skøyteis

En tur blant skogkledde øyer med nistepakken på ryggen, er en frisk utflukt for hele familien. På vinterstid pløyes og tilrettelegges innsjøen Runn til flotte skøyteturer mellom Falun og Ornäs. Løypene danner til sammen flere mils speilblank skøyteis, og både erfarne løpere og dem som føler seg mer som Bambi på glattisen kan gå her.

Mer informasjon finner du her.

Full fart på scooter

For dem som søker action på vinterstid, er en tur på snøscooter et godt tips. Dalarna Äventyrscentrum i Borlänge tilbyr variert kjøring, både i scooterløyper, på upløyde grusveier og på is.

Mer informasjon finner du her.

Naturopplevelser med Snowshoe

Ikke all ferdsel i snøen krever at man har ski på bena! Snowshoe adventure hike i Dalarna, er en fem timers lang guidet fottur på snøsko. Sjansen er stor for å møte på både elg, ekorn og skogsfugler, og har du flaks kan du til og med se ulvespor. Når det lir mot kveld, tennes bålet og det dukes opp til et kveldsmåltid under stjernehimmelen. Utvilsomt en minneverdig naturopplevelse!

Mer informasjon finner du her.

Eksotiske vinteropplevelser

Orsa Rjovdjurspark er Nord-Europas største rovdyrepark, som dessuten har verdens største isbjørnanlegg! Parken tar seg også av utrydningstruede dyrearter som tigere og leoparder, og har åpent året rundt. Vil du kombinere møtet med ville dyr med en skitur, ligger Orsa Grönklitt – et av Sveriges mest snøsikre anlegg – vegg i vegg. Her er det både utfor- eller langrennsturer. Det er virkelig ikke mange steder du kan gå på ski imens du hviler øynene på sibirske tigere som leker i snøen.

Mer informasjon finner du her og her.

Trendy trening i friluft

Snøskovandring er en av Sveriges nye treningsformer. Snøsko gjør at man uhindret kan ta seg gjennom skog og mark i snøen, og sørger både for herlige møter med naturen og god mosjon for kroppen. Aktiviteten tilbys flere steder i områdene rundt Siljan.

Mer informasjon her.

Lær avanserte stunts

Rett ved siden av det familievennlige skianlegget Säfsen Resort, ligger populære Snowcamp, som er stedet for dem som ønsker ekstra spenning. Snowcamp fokuserer på actionsport, og holder til både innendørs og utendørs. Her kan man lære seg avanserte stunts ved hjelp av trampoliner og skumgummigroper, og både nybegynnere og profesjonelle skikjørere trener her. De erfarne instruktørene lærer bort spenstige triks.

Mer informasjon finner du her.

Hundespannkjøring på høyfjellet

Ønsker du deg futt og fart helt uten slit? I Sälenfjellene arrangeres hundespannkjøring, som er en minneverdig opplevelse for hele familien. Her tilbys alt fra småturer hvor man får hilse på hundene, til heldagsturer som virkelig setter sansene på prøve. En annerledes snøopplevelse!

Mer informasjon finner du her.

Les også:

Slottsferie – Herskapelig liv i Sverige!

Hoteller – idylliske steder i Norden

Snøskovandring er en av Sveriges nye treningsformer.

Snøsko»vandring» er en av Sveriges nye treningsformer.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.