Home DestinasjonerAsia Dubai Mall – mer enn et shoppingsenter!

Dubai Mall – mer enn et shoppingsenter!

by Yvette-Marie Solem

Dubai: Menn og småbarn på shoppingsentre er som oftest ingen god kombinasjon. Men både mann og barn blir positivt overrasket når de besøker verdens største shoppingsenter Dubai Mall.

Det er ingen hemmelighet at kvinner flest liker å saumfare shoppingsentre i timevis. For menn blir dette raskt en tålmodighetsprøve. Menn flest bruker militær presisjon i butikkene – raskt inn og raskt ut, mens kvinner gjerne bruker timevis før de kommer i mål.

Slik er det ikke i verdens største shoppingsenter Dubai Mall som har seks millioner besøkende hver måned. Her rekker mannen knapt å kjede seg, og barn blir fort oppslukt av alle opplevelsene. Dubai Mall ligger rett utenfor verdens høyeste skyskraper, Burj Khalifa som du kan lese mer om her.

Dubai Aqarium & Underwater World  – se svømmende fisk under dine føtter

Skoleklassene i Dubai bruker dette akvariet som et spennende innslag for naturfag-pensumet de har på skolen. Klassene kommer som oftest tidlig på dagen, så det er lurt å vente til litt utpå dagen med å besøke akvariumet.

Inne på akvariet kan man ta båttur som har glassbunn. På denne måten kan du faktisk se fisk som svømmer under dine føtter – barn elsker denne opplevelsen! I tillegg er guidene både underholdende og kunnskapsrike så du får med mye nyttig kunnskap med på kjøpet.

Har du dykkerlappen fra før, kan du til og med dykke blant fiskene! Mangler du dykkerlappen, kan du bli heist ned i et jernbur med boblehjelm på, koblet til en luftslange fra overflaten (uten de tunge dykkerflaskene som man fester på ryggen), og få en face-to-face opplevelse med en hai eller ti. Ja, hvorfor ikke gå for et ekte haidykk midt i kjøpesenteret der du kan ta nærbilder av ekte haitenner rett foran ansiktet ditt? Med mange fisker, skilpadder og blekksprut i bakgrunnen får du også tatt unike selfies-bilder som du kan legge ut på Instagram og Facebook!

DubaiDino – ekte dinosaurbein er montert sammen

Har du sett Jurassic Park-filmene og ble fascinert av alle dinosaurene får du nå en ypperlig sjanse til å studere en ekte dinosaur på nært hold. For midt i Dubai Mall står det et ekte 155 millioner år gammelt dinosaur-skjelett som er satt sammen til sin naturlige størrelse! Denne 24 meter lange dinosauren ble funnet i Wyoming som ligger i USA, i 2008. I fjor sommer ble denne dinosauren fraktet med fly fra USA til Dubai, og har siden da vakt stor oppmerksomhet. Dinosauren har veid like mye som fem elefanter i sin tid, og forskere har gitt den det latinske navnet Amphicoelias brontodiplodocus. Ingen museum i verden har slike store besøkstall som seks millioner hver måned som Dubai Mall, så her får denne tidligere planteetende dinosauren mye oppmerksomhet.

Charlie og sjokoladefabrikken

Verdens største godtebutikk Candylicious som ligger i Dubai Mall, selger godteri fra WiIly Wonka som er eieren av sjokoladefabrikken som er kjent for å lage «verdens beste sjokolade» og det meste av drops, karameller og andre godterier. Charlie og sjokoladefabrikken er som kjent basert på barnebøkene skrevet av den norsk-britisk forfatteren Roald Dahl.

Overnatting og transport

Reiseliv dro med flyselskapet Emirates som anses for å ha de beste pilotene i verden, ifølge National Geographic Channel. Vi overnattet på to forskjellige hoteller under vårt 5-dagers opphold i Dubai, One & Only The Palm og One & Only Royale Mirage.

Les også:

Burj Khalifa – på toppen av verdens høyeste bygning

Dubai oppdages av stadig flere

 

 

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.