Home DestinasjonerNorge Gamlestølen Naturpark i Valdres

Gamlestølen Naturpark i Valdres

by Content Marketing
2013-06-20 Valderds naturpark.jpg

Gamlestølen Naturpark i Valdres: Gamlestølen Naturpark blir Valdres nye destinasjonsområde. Området ligger i Etnedal kommune og består totalt av over 100 000 mål med skog- og fjellområder.

Naturparken tilbyr aktiviteter for alle som vil oppleve naturen eller en kombinasjon av den og opplevelser der lokalmat, naturbaserte aktiviteter, gard- og stølsliv er nært knyttet til nasjonalparkene Langsua og Jotunheimen. Stedet Gamlestølen har vært drevet som støl gjennom generasjoner.

Gamlestølen er Vadres’ eneste besøksgård. Gardsdriften får nå følge av et større utvalg av fritids- og friluftsaktiviteter tilpasset alle i alle aldre.

– Vi har lenge sett at Gamlestølen har et potensial for å være et av Norges største fjelleventyr for mange, både for dem som vil oppleve området noen dager eller de som vil bli hyttebeboere i området. Derfor setter vi dagens aktivitetstilbud mer i system, fyller på nye og gjennom betydelige investeringer øker overnattingskapasiteten og fasilitetene på fjellstuen, garden, kulturarena, fiske og alt hva natur kan by på, sier grunneier Kjell Bergum på Gamlestølen.

Bergum arbeider allerede aktiv med å utvikle et hotell med opp mot 100 sengeplasser, han har et større antall hyttetomter til salgs og er i ferd med å sette opp et eget matsenter for lokal mat fra Valdres som en del av Gamlestølen Naturpark. Naturparken ligger inntil Langsua Nasjonalpark og med utsikt til Jotunheimen Nasjonalpark.

– Jeg er stolt av området og har gjennom den eksisterende aktiviteten vi har her sett både en etterspørsel etter og et marked for et større tilbud på og rundt Gamlestølen. Det er planene for dette vi nå lanserer og utvikler, sier han. Satsingen skjer i samarbeid med den fagkunnskap Valdres- Natur og Kulturpark besitter, og målet er at vi kan bidra og høste av den langsiktige merkevarebyggingen av regionen som skal gi økt verdiskaping og livskraft i Valdres.

Dette er veldig motiverende for oss, sier Bergum. – Gamlestølen har vært dyktige på å bygge et spennende tilbud og være nytenkende for hvordan de kan utvikle sitt område. Dette er en spennende næringsutviklings- og et destinasjonsutviklings eksempel det blir svært interessant å følge, sier kommunikasjonsansvarlig Jan Askildsen i Valdres Natur- og Kulturpark.

Gamlestølen kan tilby en rekke aktiviteter hele året, som 300 kilometer med langrennsløyper, alpinmuligheter, mer enn 100 fiskevann og store turområder både i skogen og på fjellet.

I tillegg har Gamlestølen egen besøksgård, hvor barn kan være sammen med både geiter, hester, høner og kuer. Det er bygget opp et ridesenter på eiendommen og sykling, jakt, juv- og isklatring er noe av de andre mulighetene på stølen. Gamlestølen skal utvikles til også å bli en kulturarena i Gamlestølen Naturpark.

– Vi ligger kun 2,5 timers kjøring fra Oslo. Vi tror det vil gjøre området attraktivt for svært mange, sier Kjell Bergum.

Liker du artikkelen Gamlestølen Naturpark i Valdres?

Liker du artikkelen Gamlestølen Naturpark i Valdres, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.