Home DestinasjonerNorge Vinterferien på trappene, mange forslag til fine aktiviteter

Vinterferien på trappene, mange forslag til fine aktiviteter

Trøndelag for barn og voksne

by Reiseliv
Vinterferien på trappene

Vinterferien på trappene. Mange steder i Norge er det nydelige forhold for friskt uteliv. Trøndelag intet unntak. Tid for mer sosialt samvær for barn og voksne.

Mange etter opplevelser som gir en følelse av frihet og ferie. Reiseliv har samlet noen gode tips til vinterferieaktiviteter du kan oppleve nettopp i Trøndelag.

Vinterferien på trappene

Full fart i trønderske alpinanlegg
For den som vil ha litt fart og moro nedover skibakkene er det full fres på de ulike alpinsentrene rundt om i regionen. I Oppdal er alle heisanleggene utenom Ådalen åpne, og det er bygd opp en spennende skipark i Vangslia med 7 store hopp og 8 rails å leke seg på.

Også på Grong skisenter med sine 15 nedfarter, Vassfjellet Vinterpark og Meråker Alpinsenter er det åpent og klart for masse nye vinterferiegjester.

Vinterferie med gårdsbesøk
Gårdsferie på Setran Gård er mulig hele året. Her kan du bo på gården i helårshytter og/eller feriehus, og oppleve ro og harmoni med gårdsdyr og tilgjengelig vinternatur. I nærområdet til gården er det preparerte skiløyper i utmarka med grillhytte til fri bruk. Det er også mulig med skøytelek og spark på Seterisen som bare ligger 500m unna gårdstunet.  

Trugetur i Skjækra ved Mokk Gård
Mokk Gård i Steinkjer kommune er en tradisjonsrik fjellgård som ligger i naturskjønne omgivelser tett oppunder snaufjellet, på grensen til Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark. 

En trugetur i det flotte turterrenget rundt gården gir deg mulighet å oppleve de majestetiske Skjækerfjella i vinterpryd, enten på dagtid eller i den koselige skumringstimen med hodelykt. Kombiner gjerne turen med overnatting i den koselige kårstua på Mokk Gård.​​​​​​

Hyttetur og isfiskeskole i Lierne
Isfiske byr på både spenning, fokus og ekte naturopplevelser. På enkelt vis kan du lage ditt eget isfiskeutstyr og finne en god fiskeplass ved et av de mange fjellvann i Trøndelag. V

ed Ingulfsvann Vestre i Lierne kan du bestille to timer guidet opplæring i isfiske med lokale eksperter, der utstyr og agn inngår. Koselige hytter kan leies for hele familien.  

Frisk vintervind og kystkultur ved Trøndelagskysten
Vinter ved Namdalskysten kan by på både fiske, fuglesafari, frisk vind og spennende kystliv. Det finnes flere gode overnattingstilbud med enkle rorbuer og fjordsenter, og du kommer lett til havs med guidede båt- og fisketurer.

For en kombinasjon med havsvinder og kystkulturelle innslag anbefaler vi en tur til det vakre øyriket ved Hitra og Frøya hvor Kystmuseet både kan by på utstillinger og familietilpassede omvisninger til moderne oppdrettsanlegg til havs.

Artikkelen er skrevet av Trøndelag Reiseliv


Trugeturer er annerledes dager i Vinter-Norge

Trugeturer
Trolltunga i vinterdrakt. Foto: Trolltunga Active

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.