Hjem DestinasjonerNorge Vinterferien på trappene, mange forslag til snørike aktiviteter

Vinterferien på trappene, mange forslag til snørike aktiviteter

av Trond Thorud
Vinterferien på trappene

Vinterferien på trappene, med et flott snørikt vær ser det ut til å kunne bli nydelige forhold for utendørs aktiviteter mange steder i Norge,  hele Trøndelag intet unntak. Mye hjemmekontor og lite sosialt samvær for både barn og voksne, lengter mange etter opplevelser som gir en følelse av frihet og ferie. Reiseliv har samlet noen gode tips til vinterferieaktiviteter du kan oppleve nettopp i Trøndelag.

Vinterferien på trappene

Full fart i trønderske alpinanlegg
For den som vil ha litt fart og moro nedover skibakkene er det full fres på de ulike alpinsentrene rundt om i regionen. I Oppdal er alle heisanleggene utenom Ådalen åpne, og det er bygd opp en spennende skipark i Vangslia med 7 store hopp og 8 rails å leke seg på. Også på Grong skisenter med sine 15 nedfarter, Vassfjellet Vinterpark og Meråker alpinsenter er det åpent og klart for masse nye vinterferiegjester.

Vinterferie med gårdsbesøk
Gårdsferie på Setran Gård er mulig hele året. Her kan du bo på gården i helårshytter og/eller feriehus, og oppleve ro og harmoni med gårdsdyr og tilgjengelig vinternatur. I nærområdet til gården er det preparerte skiløyper i utmarka med grillhytte til fri bruk. Det er også mulig med skøytelek og spark på Seterisen som bare ligger 500m unna gårdstunet.  

Trugetur i Skjækra ved Mokk Gård
Mokk Gård i Steinkjer kommune er en tradisjonsrik fjellgård som ligger i naturskjønne omgivelser tett oppunder snaufjellet, på grensen til Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark. En trugetur i det flotte turterrenget rundt gården gir deg mulighet å oppleve de majestetiske Skjækerfjella i vinterpryd, enten på dagtid eller i den koselige skumringstimen med hodelykt. Kombiner gjerne turen med overnatting i den koselige kårstua på Mokk Gård.​​​​​​

 Villcamp med Villnis
Hva med å slappe av et sted der det er så stille at du hører lyden av vingene til granmeisa utenfor? Ta en pause fra hverdagen og lad opp med lyden av knitrende peisflammer i det store luksuriøse canvasteltet på Venåsen skogcamp. I umiddelbar nærhet av teltet er et stort nettverk av turstier og gapahuker. Selv om snøen ligger tung ute, er det lunt og godt inne. Campen finner du på Inderøy, ikke langt fra alle høydepunkter langs Den Gyldne Omvei.

Hyttetur og isfiskeskole i Lierne
Isfiske byr på både spenning, fokus og ekte naturopplevelser. På enkelt vis kan du lage ditt eget isfiskeutstyr og finne en god fiskeplass ved et av de mange fjellvann i Trøndelag. Ved Ingulfsvann Vestre i Lierne kan du bestille to timer guidet opplæring i isfiske med lokale eksperter, der utstyr og agn inngår. Koselige hytter kan leies for hele familien.  

Frisk vintervind og kystkultur ved Trøndelagskysten
Vinter ved Namdalskysten kan by på både fiske, fuglesafari, frisk vind og spennende kystliv. Det finnes flere gode overnattingstilbud med enkle rorbuer og fjordsenter, og du kommer lett til havs med guidede båt- og fisketurer. For en kombinasjon med havsvinder og kystkulturelle innslag anbefaler vi en tur til det vakre øyriket ved Hitra og Frøya hvor Kystmuseet både kan by på utstillinger og familietilpassede omvisninger til moderne oppdrettsanlegg til havs.

Artikkelen er skrevet av Trøndelag Reiseliv

Liker du artikkelen Vinterferien på trappene?

Liker du artikkelen Vinterferien på trappene, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

  Trugeturer er annerledes dager i Vinter-Norge

   

  Trugeturer
  Trolltunga i vinterdrakt. Foto: Trolltunga Active

   

  Du vil sikkert like disse artiklene også