Hopp til innholdet

For deg som liker å reise verden rundt

Tre nye drinker for nyttårsfesten

Ha en hyggelig nyttårsaften og godt nytt år 2014!

Jesper Høst, en av landets beste bartendere, har laget tre drinker for Diageo som vil sørge for at du avslutter året med noen skikkelige smaksbomber.

Av: Reiseliv / Redaksjonen

27. desember 2013

Tips en venn

Link til denne artikkelen

For å linke til denne siden slik det er vist under, merk og kopier koden til din side.

<a href="http://www.reiseliv.no/destinasjoner/norden/norge/drinker-nyttaarsfesten"> <img src="http://www.reiseliv.no/design/reiseliv2/images/button.gif" width="88" height="30" alt="Reiseliv.no - Tre nye drinker for nyttårsfesten" title="Reiseliv.no - Tre nye drinker for nyttårsfesten" border="0" /> </a>

Jesper Høst, som i fjor vant Diageos prestisjetunge bartenderkonkurranse Diageo Reserve World Class og som for tiden er barsjef på No.19 på Youngstorget, har utviklet tre drinker som garantert faller i smak under nyttårsfeiringen.

Inverted Vesper er inspirert av James Bonds berømte Vesper Martini, Boogie Street er med sin milde røysmak en skikkelig festdrink mens Zacapa Night Cup er perfekt for å avslutte feiringen.

Inverted Vesper
2 cl Tanqueray Ten
1 cl Ketel One
5 cl Lillet Blanc

Alle ingrediensene tilsettes over is i et avkjølt røreglass eller en glassmugge, røres elegant i 10-15 sekunder og siles over i et avkjølt cocktailglass.

Knekk en sitronzest over og slipp den oppi drinken.

–Dette er en twist på James Bonds berømte Vesper Martini fra kapittel fem

i Ian Flemmings "Casino Royale”. Den er litt mildere på alkohol enn originalen og er den perfekte drinken å servere før middagen når gjestene dine kommer.

For å spare litt tid kan du blande ingrediensene på forhånd og røre dem sammen over is når alle er i hus, sier Jesper Høst.

Boogie Street
4 cl Johnnie Walker Black Label
2 cl hylleblomstcordial (fås kjøpt i helsekostforretning)
2 cl sitronjuice
1 cl sukkerlake
champagne

Riv litt appelsinzest i bunnen av et stort vinglass, tilsett Johnnie Walker Black Label, hylleblomst, sitron og sukkerlake, fyll opp med knust is og topp med champagne. Pynt med appelsinzest og friske mynteskudd.

–Dette er en skikkelig festdrink som bør nytes når klokka slår midnatt og rakettene lyser opp himmelen. Den milde røyksmaken i Johnnie Walker Black Label matches av friske florale toner og champagneboblene som kiler deg på tungen, sier han.

Zacapa Night Cap
4 cl Ron Zacapa 23
2 cl Aperol
2 cl søt Vermouth en liten teskje Fernet Branca

Alle ingrediensene tilsettes over is i et avkjølt røreglass eller en glassmugge, de røres godt i 10-15 sekunder og siles over i et avkjølt cocktailglass, eller over is i et rocksglass. Pynt med en stilk rosmarin.

–Når festen går mot slutten, maten er fordøyd og champagnekorkene har fløyet til værs trenger man en røff og lun drink for å sette punktum. Den deilige runde og aromatiske rommen fra Guatemala, Ron Zacapa 23 legger grunnlaget for denne bittersøte cocktailen med friske kryddertoner fra Fernet Branca, avslutter Jesper Høst.

Kommentarer (0)

Bli bidragsyter på Reiseliv.no!

Har du mer kunnskap rundt temaet ovenfor enn det som kommer frem i artikkelen? Har du egne erfaringer eller tips du ønsker å dele? Bli aktiv bidragsyter på Reiseliv.no, legg igjen din kommentar nå!

Logg inn for å gi din kommentar

© 2000-2006 Reiseliv.no AS

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet

Link til denne siden

For å linke til denne siden slik det er vist under, merk og kopier koden til din side.

<a href="http://www.reiseliv.no/destinasjoner/norden/norge/drinker-nyttaarsfesten"> <img src="http://www.reiseliv.no/design/reiseliv2/images/button.gif" width="88" height="30" alt="Reiseliv.no" title="Reiseliv.no" border="0" /> </a>
Ansvarlig redaktør:
Per Henriksen
Daglig leder:
Teodor Bjerrang
Design/utvikling:
.IXD
Besøksadresse:
Arbinsgate 4, Oslo [Kart]
Postadresse:
Postboks 2050 Vika - 0125 Oslo
Tlf, redaksjonen:
+47 23 38 82 50
Mobil, redaktør:
+47 90 72 45 22
E-post:
redaksjon@reiseliv.no

«Verden er vid, og veiene mange.»

Norsk ordtak