Home Aktuelt 3 unike reisemål de færreste har hørt om

3 unike reisemål de færreste har hørt om

by Trond Thorud

3 unike reisemål: Som turist kan du velge og vrake mellom ulike reisemål. Tradisjonen tro velger de fleste nordmenn likevel en charterferie, eller besøk til storbyer som New York og Paris.

Så hva gjør du når målet er å finne et mer unikt og spennende reisemål? Her har vi satt opp en liste over 3 destinasjoner de færreste har hørt om!

# 1 Darvaza gasskrater – Turkmenistan

Ut på kanten for å ta bilder: Det fascinerende gasskrateret i Turkmenistan. Foto Wikimedia Commons.

Antallet turister som legger turen til Darvaza krateret øker for hvert år. Det brennende krateret ligger omtrent midt i den Turkmenske ørkenen.

Fenomenet er delvis menneskeskapt og oppstod i 1971 da en underjordisk hule kollapset. Store mengder metangass begynte å lekke ut, hvorpå lokale myndigheter valgte å foreta en kontrollert avbrenning.

Ingen hadde nok forestilt seg at hullet skulle fortsette å brenne hele 40 år senere!

Resultatet ser du på bildet ovenfor. Et gedigent brennende hull ofte kalt “døren til helvete” av lokalbefolkningen. Med en dybde på 30 meter utgjør det brennende hullet et spektakulært skue for alle besøkende.

Det går direkte ruteflyvninger mellom den turkmenske hovedstaden Ashgabat og London/Frankfurt.

Krateret ligger omtrent 25 mil nord for Ashgabat og krever spesialtransport de siste 10 kilometerne.

Noen turister velger å krysse inn til landet via Usbekistan, men dette frarådes på grunn av de strenge visumkravene.

# 2 Tianzi fjellene – Kina

Det føles også litt som å besøke himmelen i det du fraktes oppover i Tiancifjellene.

Tianzi fjellene ligger i Hunan provinsen i den sørøstlige delen av Kina. De spektakulære omgivelsene kan oppleves på nært hold via en gondolbane og skal ifølge den amerikanske filmregissøren James Cameron ha vært en viktig inspirasjonskilde til filmen Avatar.

Navnet Tianzi betyr “sønn av himmelen” på kinesisk og skal ha vært en vanlig måte å omtale oldtidens kinesiske herskere. Det føles også litt som å besøke himmelen i det du fraktes oppover de bratte fjellskråningene! Fjellkjeden dekker et område på ca. 70 km² med en maks høyde på 1 260 m.o.h.

For å besøke Tianzi lønner det seg først å fly direkte til Hong Kong. Følg deretter den nye direkteruten mellom Hong Kong og den kinesiske byen Zhangjiajie. Det går direkteruter med buss mellom Zhangjiajie og Tianzi fjellene, med en reisetid på mellom 80 og 90 minutter.

# 3 Nazcalinjene – Peru

De over 2 000 år gamle jordtegningene er opptil 370 meter lange. Foto: Wikimedia Commons – klikk for å se detaljer

Nazcalinjene er navnet på en rekke menneskeskapte geoglyfer i den sørlige delen av Sechura ørkenen i Peru. De over 2 000 år gamle jordtegningene er opptil 370 meter lange og kan observeres fra nærliggende fjell og bakkehøyder.

Tegningene stammer fra Nazca sivilisasjonen og gjengir en rekke forskjellige objekter. Det inkluderer blant annet dyr, mennesker, insekter og planter. For å kunne observere linjene på best mulig måte, lønner det seg å kjøpe en guidet flytur.

Den enkleste ruten for de som ønsker å besøke attraksjonen, er å reise via hovedstaden Lima. For øyeblikket tilbys det direkteflyvninger til Peru fra Madrid, Paris og Amsterdam. Når du har ankommet Lima kan du kjøpe en bussbillett til Nazca. Turen tar omtrent 6 timer å gjennomføre og koster under 100 kroner per vei.

Slik betaler du for turen

Å betale for turen kan være en hodepine for mange ettersom feriepengene tikker sent inn på konto. Derfor kan det være en løsning å lete etter billige forbrukslån på nett. Målet er å finne et lån med lav effektiv rente, akseptabel nedbetalingstid og gode vilkår.

Skulle du velge en slik finansieringsløsning er det viktig å sammenligne prisene på forhånd. Å søke lån på dagen er enkelt, og du kan forvente at søknaden behandles effektivt. Hos billigeforbrukslån.no/lån-på-dagen/ finner du en liste over flere av de lånene som tilbys på det norske markedet.

Husk at du kan innfri lånet tidligere enn avtalt, uten at du ilegges straffegebyr av långiver. Derfor lønner det seg å betale ned hele lånet så fort du mottar feriepengene.

Artikkelen er sponset av forbrukerportalen Billigeforbrukslån.no

Liker du artikkelen 3 unike reisemål?

Liker du artikkelen, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Kanskje noen venner vil like å lese artikkelen 3 unike reisemål. Send lenken til dem.

    Leave a Comment

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.