Home DestinasjonerAfrikaZanzibar Zanzibar – Dette kan du gjøre på den vakre krydderøya

Zanzibar – Dette kan du gjøre på den vakre krydderøya

by Reiseliv
Zanzibar Stone Town - Kryddertur Utflukt

Zanzibar er den eksotiske krydderøya utenfor Tanzania på Afrikas østkyst. Full av spenning og opplevelser. Zanzibar er omkranset av Det Indiske Hav med sitt turkise saltvann, lange og hvite sandstrender og korallrev. Snorkling og dykking er en av de høyt skattede fritidssyslene for turister som tar noen dager på Zanzibar.

Zanzibar har 720 hoteller – Velg og bestill her


Zanzibar-forslag: Men det er også en del andre spennende og interessante ting du kan gjøre i løpet av ferien. Her er noen forslag.

Historiske Stone Town: En tur i den historiske delen av hovedstaden på Zanzibar. Multikulturelle Stone Town har lang og dramatisk historie. Turen starter på berømte frukt- og kryddermarkedet.

Videre gjennom flere synlige merker fra slavetiden, Dr. Livingston og Stanley, det gamle fortet, Nasjonalmuseet, ruinene av Marahubipallasset bygget av sultan Barghash i 1880 og gjennom smale fargerike gater med hus bygget for 150 år siden.

I denne bydelen vrimler det av basarer, småbutikker, restauranter.

Safari Blue: Båttur som starter i fiskerlandsbyen Fumba i det vakre området rundt Menai Bay, sydvest på Zanzibar med nydelige sandstrender, småøyer, laguner og vakker natur. Båten som brukes er den tradisjonelle mahogny-dhows som Zanzibar er kjent for.

Hele turen er lagt opp som en rolig dag med bading, snorkling rundt korallrevene, kos og nytelse i vakre omgivelser som bare det turkise Indiske hav kan oppvise. Under turen serveres det kokosnøtter, snacks og lunsj.

Kryddertur og plantasjer: En fire timers guidet tur blant eksotiske krydder og frukter ute på plantasjene. Turen starter ved Kibweni Palace og går videre til Kidichi. Her er det også persisk bad bygget av Seyyid Said Sultan tilegnet hans kone prinsesse Shehrzard, et familiemedlem av sjaen av Persia.

Turen gir et fantastisk innblikk i et mangfold av smaker og lukter fra krydder, frukter, urter og vakre planter og blomster.

Båttur til Prison Island: Avslappende utflukt til den vakre øya like utenfor Zanzibar City. Opprinnelig ble øya bebygget som fengsel, men ble aldri tatt i bruk. Bygningene ble senere benyttet som venteplass for slaver. Rester av bygningene kan sees.

Fra øya er det flott utsikt inn til hovedstaden, særlig når det er mørkt.

Øya har også flotte badestrender og krystallklart vann. Korallrevene rundt øya er fantastiske omgivelser for snorkling. Øya er også kjent for side enorme skilpadder.

Svøm sammen med delfiner: Starter i fiskerlandsbyen Kizimkazi helt syd på Zanzibar. Delfinene leker gjerne rundt båtene. Og det er gode muligheter for å hoppe i det krystallklare vannet og svømme ganske nær delfinene.

Vi anbefaler at turene legges til ettermiddagen, for å unngå den største turisttrafikken som starter på morgen, ikke minst fordi for mange båter forstyrrer dyrene. I Kizimkazi står det også en moské fra 1200-tallet, det eldste konkrete beviset på islam i Øst-Afrika.

Livet i Jozani-skogen: En guidet tur inn i Jozani-skogen som er en urørt urskog med en stort mangfold av dyr, vegetasjon, sumper, mangrove og høye trær.

En ideell tur for alle som er opptatt av å høre jungelens eksotiske lyder, kjenne dufter og se livet i trekronene og skogbunnen, helt annerledes enn de kraftige inntrykkene mange har fått med seg fra safarien, blant annet på Serengeti.

Zanzibar har 720 hoteller – Velg og bestill her

Det er 720 hoteller på Zanzibar, i alle prisklasser, sjekk ut hvor du vil bo.

Under: Bilder fra Zanzibar

Zanzibar Dette kan du gjøre 0901 Hoved

Badeliv, snorkling, dykking og mange utflukter er hva du kan gjøre på Zanzibar – herlige dager!

Zanzibar Delfintur Jozani Utflukt

Zanzibar Prison Island Utflukt

Prison Island er også kjent for side enorme skilpadder.

Zanzibar Stone Town Utflukt

En tur i den historiske delen av hovedstaden på Zanzibar. Multikulturelle Stone Town har lang og dramatisk historie.

Zanzibar Delfintur Utflukt 2

Delfinene leker gjerne rundt båtene.

Løver i Kenya: Syv dager uforglemmelig safari

Du er garantert å møte en kraftkar som denne når du er på safari i Kenya. Foto: Pixabay

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.