Home DestinasjonerAmerikaAruba Karibia: Tropisk nytelse i Aruba

Karibia: Tropisk nytelse i Aruba

by Yvette-Marie Solem

Reisemagasinet Condé Nast Traveller har kalt Eagle Beach i Aruba som en av verdens beste strender. Har de rett? Vi reiste til Aruba for å finne det ut.

Etter 11 timers flytur med KLM lander vi i Aruba som ligger rett utenfor Sør-Amerika. Solen er straks på vei ned, og vel fremme på Manchebo Resort på Eagle Beach er det blitt helt mørkt.

Neste morgen sniker jeg meg ned en tur på stranden før frokost. Sola har stått opp med meg. Nå ser jeg virkelig hva Conde Nast mente. Sanden er så puddermykt og liflig at det er som om den beinflørter med meg når jeg rusler bortover stranden. Stranden er så vakker, så idyllisk at det nesten gjør vondt i øynene.

En håndfull turister er på vei til stranden for å sikre seg solsenger som står i skyggen under bambusparasoller. Skygge må man ha. Det er snart 30 varmegrader og vi er like ved ekvator.

Soltilbederne er for det meste amerikanere som er klar for litt slaraffenliv. Hardtarbeidende forretningsfolk er her for å roe ned et overstresset sinn. Kjærestepar som pleier romantikken. Single mennesker som vil nyte strandlivet med en pocketbok. Eagle Beach er roligere enn nabostrendene der det råder en avslappende voksenatmosfære. Ingen forstyrrende musikk eller skrikende barn, bare naturens egne lyder fra havet. Den avslappende lyden fra rolige bølger som slår inn mot stranden virker både mediterende og terapeutisk.

Fascinerende skilpaddeklekking på Eagle Beach

Hvis du har flaks, kan du nyte synet av skilpaddeegg som klekkes på denne stranden. Skilpaddene ruger fra mars til september, og eggene klekkes fra mai til november. Det hele starter med at sanden beveger seg. Når temperaturen blir lavere på slutten av dagen, gir dette et signal til de unge skilpaddene om å løpe mot sjøen i mengdevis. Et fantastisk skue. Et lite mirakel.

Spis middag i sengen – fullt påkledd

Eagle Beach har også mange restauranter, og denne kvelden dro vi til Screaming Eagle som byr på gourmetmat i Miami-stil. Vel fremme i restauranten gikk vi alle til sengs – fullt påkledd, men barbeint. Her spiser du sittende i sengen bak florlette gardiner som fungerer som en skillevegg mot baren. All mat som serveres blir importert ukentlig fra Sør-Amerika som ligger bare tre mil utenfor øya. Kenguru, hummer, reker fra Peru, sverdfisk, argentinsk biff, colombiansk mango, ja valgene er mange.  Det er vanskelig å bestemme seg, så vi gikk inn for litt-av-alt menyen for å ikke gå glipp av noe. Her er det bare å lene seg tilbake og nyte.

Karibia: Kveldsbad i solnedgang på Aruba er populært. Foto: Yvette-Marie Solem

Karibia: Kveldsbad i solnedgang på Aruba er populært. Foto: Yvette-Marie Solem

Karibia: Strandliv på Eagle Beach, Aruba. Foto: Yvette-Marie

Karibia: Strandliv på Eagle Beach, Aruba. Foto: Yvette-Marie

 

Karibia: Restaurant Screaming Eagle. Bak de florlette gardinene ved baren spiser man til sengs. Foto: Yvette-Marie Solem

Karibia: Restaurant Screaming Eagle. Bak de florlette gardinene innerst i lokalet spiser man til sengs. Foto: Yvette-Marie Solem

 

Nyttige linker til din Aruba-reise:

KLM 

Manchebo Beach & Spa Resort

Screaming Eagle

Aruba.com

 

Les også:

Surfing og kiting i Karibia

Økoturer i vakre Puerto Rico

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.