Home DestinasjonerAmerikaBahamas Bahamas: Hopp ut i det – Nassau er årets reisemål

Bahamas: Hopp ut i det – Nassau er årets reisemål

by Reiseliv

Bahamas-sambandet består av 700 øyer, med Nassau som hovedstad beliggende på den lille øya New Providence. Dette er den mest befolkede av øyene, med knapt 300 000 personer. De fleste bor i eller rundt Nassau. Her samles turister, cruiseskip og internasjonale rederier. Hopp ut i det, en ferie på New Prividence er en sydhavsøy og Nassau en storby med global atmosfære.

Alle muligheter til å utforske det fantastiske havområdet rundt øya. Foto: Pixabay

Alle muligheter til å utforske det fantastiske havområdet rundt øya. Foto: Pixabay

Bahamas: Det er havneinnløpet som gjorde denne øyen så populær, allerede på 1600-tallet var denne havnen et kjærkomment stoppested for handelsfarende. Her kunne skipene fylle opp med rent vann, frukt og annen proviant før de reiste videre.

Etter hvert som skipene ble mindre avhengig av slike stopp, så fikk turister øynene opp for den vakre naturen, karibiske rytmer og generelt avslappet atmosfære. Nassau har vært et populært reisemål for turister spesielt siden 1969 da de for alvor begynte å bygge opp et feriested.

Ettersom havnen er den viktigste inntektskilden til øyen, så har de flere ganger utvidet havnen for å tilpasse seg større cruiseskip. I dag er cruiseskip en av de viktigste inntektskildene, men mange vil nok føle at en kort landgang blir for kort tid.

Nassau har nemlig så mye mer å tilby enn bare en kort shoppingtur og litt karibisk mat på en restaurant før skipet drar videre. Øya har en rik historie, takket være sin relative geografiske nærhet til både Cuba og USA. I flere konflikter har Bahamas og spesielt Nassau spilt en viktig rolle, inkludert under den amerikanske borgerkrigen og under den kalde krigen.

Derfor anbefales det at man benytter seg av en av de planlagte og guidede turene. Spesielt anbefalt er ”kultur og mat” turene. For den karibiske maten er noe helt for seg selv, som man bør oppleve. En slik tur leder deltakerne gjennom viktige historiske områder samtidig som det er lagt inn flere mat pauser.

Her er det ikke snakk om å spise på store restauranter eller sterkt kommersialiserte turiststeder. Nei, disse guidene tar deltakerne med seg til skjulte perler, små spisesteder og steder hvor de lokale selv spiser. Derfor er antall deltakere på slike turer begrenset og man får ikke de gode turene når et cruiseskip ligger ved kai. Da blir det rett og slett for folksomt.

Guidene snakker utmerket engelsk, dette er hovedspråket på Bahamas og har den avslappede og spesielle ”karibiske stilen”.  Får man virkelig smaken på det karibiske kostholdet så kan man melde seg på et av flere matlagingskurs. Det finnes flere og man kan også få muligheten til å komme hjem til en familie og få et skikkelig hjemmelaget måltid. Dette er en opplevelse man sent vil glemme.

På kveldstid strømmer karibiske rytmer ut av åpne vindu og gatelangs. Spisestedene åpner vinduene så fristende lukter fyller gatene. Det er ingen grunn til å tilbringe kvelden inne på hotellet. Valgmulighetene inkluderer blant annet god mat, internasjonal spill turneringer, danseshow og ikke minst gode barer. Så man kan fint fylle flere kvelder med forskjellige aktiviteter.

Alle steder så møtes man av smilende og avslappede innbyggere som tar godt imot besøkende.

Nassau har vært et populært reisemål for turister spesielt siden 1969. Foto: Pixabay

Nassau har vært et populært reisemål for turister spesielt siden 1969. Foto: Pixabay

 

Etter å ha tilbrakt en dag eller to med å la kulturen synke inn, så kan det være på sin plass å utforske det fantastiske havområdet rundt øya. Også her er det mange valgmuligheter, så man kan finne det som passer best. Er man glad i å fiske så bør man ta en fisketur med en av de lokale fiskerne.

Det er svært mange forskjellige turer man kan bli med på, men de aller fleste er små og koselige istedenfor store og kommersielle.

For de som vil se nærmere på mangfoldet under havet så kan man både snorkle og dykke. Dykkersertifikatet kan man ta på stedet og få med seg erfarne dykkere som kjenner til de beste stedene for å oppleve de aller flotteste fiskene.

Dette er bare noen av de spesielle opplevelsene man kan få med seg når man besøker Nassau. Selvsagt kan man også nyte herlige og avslappende formiddager liggende på en av de mange vakre strendene eller få en avslappende spabehandling hos en av hyggelige medarbeiderne på et av de mange velværehotellene.

Redaksjonelt innhold på Reiseliv leveres av Reisejournalist

Cruise for matelskere, fuglekikkere og fotografer

Leave a Comment

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.