Home DestinasjonerNorge Ingen glemmer besøket i Lofoten – Bokaktuelt

Ingen glemmer besøket i Lofoten – Bokaktuelt

by Reiseliv
En ekte Lofottorsk
En ekte Lofottorsk

 

Verdens vakreste øyrike. Les om Lofoten

Artikkel om Lofoten er skrevet av Cecilie Larvåg, forfatter av boken Lofoten Vibe.

Lofoten – kanskje verdens vakreste øyrike, fastslår Huffington Post. Topp 3 blant verdens vakreste steder, mener National Geographic. Ingen glemmer sitt første besøk i Lofoten, hevder Lonely Planet. Det gjør heller ikke du.

Derfor er det ikke så merkelig at globetrottere og eventyrere, toppturentusiaster og surfere, hobbyfiskere og fuglekikkere, fjellklatrere og skikjørere, padlere og landeveisryttere, kunstnere og matentusiaster, ekstremsportutøvere og livsnytere har strømmet til øyriket i store skarer fra alle kanter av kloden de seneste årene.

I år blir det annerledes. Med koronaepidemien som et mørkt bakteppe befinner vi oss nå i en situasjon der verdens vakreste øyrike vil være forbeholdt lokalbefolkningen og norske turister gjennom den kalde, fine vintertiden. Så hvis de åtte øyene ytterst mot ishavet et par breddegrader nord for polarsirkelen lenge har stått på din Bucket-liste, er det som gjelder. Noen overnattingssteder har riktignok begrenset tilbud denne vinteren, men det finnes nok av steder med både husrom og hjerterom.

I Lofoten venter puddersnø i et alpint landskap med fjellsider uten et eneste skispor. Rundt om i øyriket står vertskap og toppturguider klare til å ta med gjester ut på ski- og trugeturer blant mektige tinder. En fisketur på ramsalt hav er også en unik opplevelse. Og best av alt: Du behøver ikke fiskelykke i Lofoten, det er bare å slippe snøret uti. Og når kvelden kommer, har du kort vei til yttersiden, som Utakleiv, Skagsanden, Unstad og Eggum, som er blant de beste stedene å beundre nordlyset. Kle deg varmt, vær tålmodig og la roen senke seg mens du puster inn ren, frisk polarluft og sender en takknemlig tanke til universet.

Se mer av boken på www.scandinavianvibes.no!

 

Lofotens majestetiske fjell og hvite strender
9 gode tips

Lofotens majestetiske fjell

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.