Home DestinasjonerNorge Ferie i Norge for kulturelskere – her er 10 tips

Ferie i Norge for kulturelskere – her er 10 tips

by Reiseliv
KULTURELSKERE

Ferie i Norge for kulturelskere: Her kan du velge blant ikonisk arkitektur og kortreist mat, til historiske hoteller, spennende gatekunst, skulpturparker, musikk og botaniske hager. Her er tips til norgesferie for livsnytere som er opptatt av god mat og berikende kulturopplevelser.

Det positive er at mange museer, attraksjoner, opplevelser, hoteller osv. over hele Norge, enten har åpnet opp allerede eller kommer utover i mai og juni.

Der kunst møter natur

Selv om den tradisjonelle kunstopplevelsen typisk utspiller seg på et museum eller i et galleri, befinner mange av de mest spektakulære norske kunstverkene seg i en helt spesiell symbiose med omgivelsene, med vær og årstider som en del av totalopplevelsen. Disse er gratis og tilgjengelige for alle.er er noen forslag: Kistefoss, Fritz Røed skulpturpark, Ekebergparken, Skulptulandskap Nordland, og Vigelandsparken. Se mer av dette på VisitNorway.

Nyt smaken av norsk lokalmat

Say cheese! Alt du kan drømme om når det gjelder ost, sjokolade, cider og mye mer
Gjør dette sommeren til å oppdage norsk matkultur! Vi har aldri hatt flere spennende lokalmatprodusenter her til lands. Derfor har det aldri smakt så godt å reise Norge rundt, som nå! Så hvorfor ikke bruke ferien til å prøvesmake skattkammeret av lokalmat og finne dine egne favoritter, fra prisvinnende oster og spekemat som smelter i munnen, til gravet, og varmrøkt sjømat, boblende sider og mikrobrygget øl, syrlige og søte eplemoster og fruktjuicer – alt midt i vårt vakre kulturlandskap. Her noen forslag, samt en mer generell oversikt over fine opplevelser. Den Gylne Omvei, Sjokolade med utsikt, Ciderhuset, Ostehuset, Ølhallen og Trasti & Trine. Se mer av smaken av lokalmat på VisitNorway.

Gatekunst på sitt beste!

Her finner du landets feteste gatekunst. Fra Tøyen i Oslo til Hollenderbyen i Flekkefjord.

Flere steder i Norge har på få år blitt spennende, gratis utendørsgallerier. Visste du at en ekte Pushwagner pryder veggen i Haugesund, og at utenlandske gatekunstentusiaster valfarter til Bergen og Stavanger? Den urbane kunstformen er heldigvis ikke forbeholdt storbyene – alt fra forlatte bygninger i Lofoten til hvite trehusvegger i Flekkefjord har blitt lerret for spennende og aktuelle kunstverk. Les mer om gatekunst på VisitNorway.

Finn din indre viking – en reise gjennom Norges vikinghistorie.

Seriesuksesser som Vikings og Vikingar har ført til rekordstor vikinginteresse, og nå kan du besøke høyteknologiske opplevelsessentre og egne vikinglandsbyer, dra på vikingfestivaler og spel, og utforske vikingskip og -skatter. Her er noen av vikingopplevelsene Norge har å by på. The Viking Planet, Avaldsnes, Bergen Basecamp, Viking Valley, Sagastad, Trondenes Historiske Senter, Lofotr og Stiklestad. Full liste her: Visit Norway

La hotellet være reisemålet

Noen av de kjæreste ferieminnene skapes om du tar inn på et overnattingssted som byr på det lille ekstra, og der du kan unne deg følelsen av litt luksus. Der vertskapet øser av vennlighet og lokalkunnskap, og der mat, arkitektur og omgivelser bidrar til et opphold du neppe vil glemme. Over hele Norge finnes historiske hoteller og andre herskapelige overnattingssteder hvor konger og dronninger har bodd før deg. Din tur i sommer? Sjekk denne også: Classicnorway.

Dra på arkitekTUR

Fra de spektakulære utsiktspunktene og de mest forseggjorte toaletter i verden langs de 18 Nasjonale turistvegene til ikoniske nybygg som Operaen og det nye Munchmuseet i Oslo, The Twist på Hadeland og biblioteket i Vennesla. Du kan trygt planlegge ferien uti fra spennende arkitektoniske reisemål, som folk ellers kommer fra hele verden for å se. Et par tiops her også: Visit Norway -planlegg-reisen/reisetips/nasjonale-turistveger/ og Visitnorway.no/aktiviteter-og-attraksjoner/kunst-kultur/bibliotek/

Fra barokk til rock

Musikk er skapt for glede og mange steder i Norge kan du besøke attraksjoner hvor du kan lære om norsk musikk historie, få med deg en konsert i Griegs gamle hjem, Troldhaugen, eller interaktivt på Rockheim i Trondheim og Popsenteret i Oslo. På Ringve Museum i Trondheim kan du gå gjennom hele musikkens historie med flinke, unge musikanter. Rockheim, Troldhaugen, Popsenteret, Rock City, Namsos, Lysøen og Ringve Musikkmuseum.

Kirken den er et gammelt hus

Norge har ikke bare unike og vakre stavkirker. Over hele landet finner du alt fra gotisk, romanske, til mer moderne katedraler.
Lofoten Katedralen, Nordlyskatedralen, Ishavskatedralen, Domkirkeodden, Hamar, Stavanger Domkirke, Nidarosdomen og Oslo Domkirke.

Botaniske hager

Norge kan skryte av den nordligste botaniske hage i verden – arktisk hage i Tromsø. Men i flere byer og steder kan entusiaster for blomster, planter, trær og busker få oppleve det beste av norsk og internasjonal flora, og til og med fauna.
Oslo, Bergen, Tromsø, Trondheim, Stavanger, og Rosendal.

Dykk ned i norsk kulturarv

Folk kommer fra hele verden for å oppleve den unike, norske kulturarven, som også er å finne på UNESCOs verdensarvliste. I år får vi den helt for oss selv, enten det er Bryggen i Bergen eller Røros’ spennende gruvehistorie. Utforsk alt fra stavkirker og gamle husmannsplasser til ramsalte fiskevær i nord og idylliske uthavner i sør. Har du forresten sett demonmaleriene i kirken i Sauherad? Eller de mystiske hulemaleriene på den røde øya Leka? Over hele Norge finnes godt bevart kulturhistorie som fortjener et dypdykk. Bli gjerne med en guide, som kan gjøre fortiden levende igjen. Se: VisitNorway -verdensarvsteder i Norge

Her kan du klikke til en lenke til en større artikkel om kulturopplevelser.

Artikkelen er skrevet av Innovasjon Norge/VisitNorway


Liker du artikkelen om kulturopplevelser i Norge så gi oss en like på Facebook.

Trenger du bil i sommer for ferie i Norge for kulturelskere og oppleve kulturopplevelser, sjekk ut Leibilguiden
Se det store utvalget av riktige klær for ferie i Norge for kulturelskere hos Helly Hansen og handle online

Ta med gode lydbøker når du skal på ferie i Norge for kulturelskere. Kjøp direkte hos Fabel

Få nytt om konkurranser, tilbud, reiseideer og reisetips – meld deg på Reiselivs aktuelle temamelding

Send oss gjerne en kommentar eller noe du vil legge til om innholdet i artikkelen. Vi kan publisere det her. Vi har valgt å ikke ha åpent kommentarfelt på grunn av spamming.


Stormwatching og 9 andre eventyr for sjel og sinn

stormwatching

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.