Home DestinasjonerNorge Festivalsommer i Trøndelag er mat og Olavsfest

Festivalsommer i Trøndelag er mat og Olavsfest

by Trond Thorud
festivalsommer

Festivalsommer: Det er ikke uten grunn at det florerer av festivaler i Trøndelag. Vårt lange fylke har alt som trengs for å gjennomføre en vellykket festival – og mer til!

Trøndelag er et eldorado for både festivalarrangører og festivaldeltakere. Tilgangen på lokasjoner, både innendørs og utendørs, er imponerende. Maten er i verdensklasse og naturligvis laget av kortreiste råvarer. Overnattingsstedene er mange og særegne. Stemningen er uformell og folkene er åpne og gjestfrie. Ildsjelene finner du både i byene og i de innerste kriker og kroker av bygdene.

En annerledes festivalsommer

I Trøndelag tas festivalfølelsen ut i mindre format – men med sterkere fokus på nærhet og høy trivselsfaktor.Mange festivaler og arrangement kan håndtere inntil 200 deltakere innenfor smittevernreglene, noe som gjør det mulig å se og høre levende kunst og kultur denne sommeren også.

Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg

I år kan du lage din egen festivalopplevelse under Trøndersk Matfestival helga 30. juli-1. august, med å oppsøke festivalens aktiviteter over hele fylket. Når Trøndersk Matfestival ikke kan invitere til stor matfest i Trondheim, kommer festivalen til deg! Det skal være salgsboder på Torvet i Trondheim i år også, men i mindre skala enn tidligere år.

Bakgårdsfestivalen i Levanger

Bakgårdsfestivalen arrangeres for første gang 29. juli – 1. august 2020 i Levanger sentrum – eller i stua di. I løpet av de fire dagene festivalen avholdes vil du kunne oppleve fire ulike arrangementer i fire ulike bakgårder. Du kan nyte intimkonserter, førsteklasses humor, kunst og større konsertarrangement. Du vil kunne delta med billett eller streame de ulike arrangementene. 

Olavsfest

Mellom 28. juli og 3. august inviteret Olavsfest til daglige kvalitetskonserter fra Nidarosdomen. Uten publikum tilstede på grunn av smittevernhensyn, men hele festivalen blir streamet gjennom dagen på adressa.no/olavsfest. Inkludert daglige Vestfronmøter, som også sendes direkte på NRK P2. Fra Kirkehagen ved Waisenhuset sendes også Vårt Lands samtaleserie «Min tro», samt «rom for refleksjon» i regi av Den norske kirke. 

Matfest på Røros, en fest som begeistrer

31. juli – 2. august vil Røros’ lokale matprodusenter friste smaksløker og fortelle om sine produkter og aktiviteter i et flott matmarked. Markedet finner du Røros’ unike arkitektur og historien som omgir markedets gir en ekstra dimensjon! På markedsdagene vil det være ulike aktiviteter for store og små. Gled deg til et mangfoldig marked!

Festival Destination Trøndelag får du oversikt over festivaler i regionen.

Liker du denne artikkelen om festivalsommer i Trøndelag, så er vi glad for en like på Facebook

Meld det på Reiselivs temamelding mye nytt som du vil synes er spennende, konkurranser


Overnattingssteder med særpreg du vil like – 10 tips

Overnattingssteder

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.