Home Reiseøkonomi Reiseforsikring på kredittkort – sjekk ut dette

Reiseforsikring på kredittkort – sjekk ut dette

by Trond Thorud
Reiseforsikring på kredittkort

Reiseforsikring på kredittkort: Mange nordmenn velger å betale ferieturen med kredittkort. Dette har mange fordeler, deriblant reise- og avbestillingsforsikringen som følger med de fleste kredittkortene. Men hva dekker den?

De fleste nordmenn benytter seg av én av to typer reiseforsikringer – den som tilbys direkte av forsikringsselskap, eller den som følger med mange kredittkort.

– Selv om disse er nokså like i regler og vilkår, finnes det noen vesentlige forskjeller som det er viktig å være kjent med før man bestiller og reiser på ferie, sier Anders Fagereng, daglig leder i forbrukerportalen Dinero.no.

Reiseforsikring: Økonomisk dekning ved uforutsette hendelser

En reiseforsikring er en forsikring som dekker de økonomiske utgiftene ved uforutsette problemer og uhell som måtte oppstå når du er på reise. Eksempler på tilfeller hvor reiseforsikringen kan dekke deg er ved tap av reisegods/bagasje, forsinket bagasje, sykdom, forsinkelser, ulykker på reise, død under reise og avbestilling.

Dekningen har som regel et maksbeløp, og det vil i de aller fleste tilfeller kreves dokumentasjon for skaden du har blitt påført. Avbestilling må som regel ha en tungtveiende grunn som alvorlig sykdom, dødsfall, skade på bolig eller ulykke.

– Med reiseforsikring direkte fra et forsikringsselskap vil du per definisjon være på reise fra du går ut døren hjemme, men med kredittkort er dette ikke tilfellet. Mange nordmenn har i år valgt å legge ferien innenlands, og da kreves det minimum en overnatting eller en flytur for at kredittkortforsikringen skal være gyldig, sier Fagereng.

Reiseforsikring på kredittkort: Egne regler og vilkår 

Reiseforsikringen som er knyttet til kredittkort skiller seg først og fremst ut ved at den som regel er gratis, så lenge en viss andel av reisens transportutgifter betales med kortet. I de fleste tilfeller vil denne andelen være på 50 %. Hvis du flyr vil dette være lett å dokumentere, men hvis du er på bilferie blir det muligens litt mer vrient. Da må du kunne dokumentere at du har betalt halvparten av alle utgiftene tilknyttet drivstoff, ferge, overnattinger og lignende med kortet. 

Felles for alle forsikringer er at de kommer med begrensninger, og reiseforsikringer i kredittkort er intet unntak. Samtlige reiseforsikringer fra kortutstedere i Norge har aldersbegrensninger. Reiseforsikringen fra Remember dekker for eksempel ikke personer over 80 år, og reduserer skadeserstatning ved fylte 67 år. Hvis du er over 70 er sannsynligheten derfor stor for at du blir nødt til å skaffe deg reiseforsikring hos en helårsaktør.

Hvem dekkes av reise- og avbestillingsforsikringen? 

Når det kommer til helårsforsikringer, er det i mange tilfeller kun forsikrede som dekkes. Her har reiseforsikringene til kredittkortene en klar fordel – i de fleste tilfeller dekkes kortholder, ektefelle/samboer, samt inntil tre barn under 21 år, forutsatt at alle følger samme reiserute og bor på samme adresse.

Reise- og avbestillingsforsikringer via kredittkort vil som regel være gyldige på reiser som har en varighet på inntil 90 dager. Standardforsikringer fra selskaper som Europeiske vil ha en varighet på 45 dager, men du har mulighet til å forlenge for en viss sum.

– Undersøk selv hvilken reiseforsikring som passer ut ifra dine behov. Samme hva slags aktør og reiseforsikring du går for, er det viktigste at du selv gjør deg godt kjent med forsikringens regler og vilkår. For noen vil det faktisk kunne være lurt å skaffe seg helårsforsikring i tillegg til kredittkort med reiseforsikring, sier Fagereng.

Liker du denne artikkelen om reiseforsikring på kredittkort, så er vi glad for en like på Facebook

Meld det på Reiselivs temamelding mye nytt som du vil synes er spennende, konkurranser etc.


Pakke kofferten riktig og unngå overvekt på fly

Pakke kofferten riktig

Flyreiser er risikofylt om du har vært smittet av korona

Flyreiser er risikofylt

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.