Home DestinasjonerNorge Gode minner fra ferien for familien er å møte dyr

Gode minner fra ferien for familien er å møte dyr

by Trond Thorud
minner fra ferien for familien

Gode minner fra ferien for familien er å møte dyr, kanskje det fineste ferieminnet. Du glemmer aldri et møte med en havørn eller moskus. Eller et besøk i Namsskogan for å møte alle dyrene i «Bamsens fødselsdag» på ett og samme sted.
Trøndelag er et ypperlig sted å reise rundt i for å oppleve en rekke unike dyreopplevelser. Dette kan fort bli de rikeste minnene fra årets norgesferie, enten i sommer eller høstferien.

Den arktiske moskusen i Oppdal

Oppdal er et av få steder i verden hvor du kan se moskus. Moskusfe er den fysisk største arten i gruppen av sauer og geiter, men den ligner lite på sine slektninger – med sine 2,5 meters lengde og opptil 450 kilos tyngde. Oppdal Safari tar deg med på mektige Dovrefjell hvor du kan se det fascinerende arktiske flokkdyret, som er mest utbredt i Canada og på Grønland. Bli ikke overrasket om du møter villrein og fjellrype på turen også.

Oppdal Safari tilbyr også en rekke andre turer med guide. Safarier hvor du kan se alt fra elg og villrein til tiurleik – eller være med på fuglekikking.

Møt den mektige havørnen

I Flatanger kan du oppleve en guidet ørnesafari med båt. Ole Martin Dahle i Norway Nature har i tjue år guidet internasjonale fotografer for å oppleve Nord-Europas største hekkende rovfugl, og den fjerde største av verdens ørner. Ole Martin har også familieturer, hvor du kan oppleve ørna i sitt rette element. Det er et mektig skue når fuglen stuper ned i havet etter mat. Er du heldig kan du også oppleve en hval som dukker opp ved båten når dere er på tur.

Frøya har også et rikt fugleliv. På Titran er det bygd gapahuker for fugletittere. Sjøfugl er det dominerende, men bestanden av havørn har økt kraftig. Kanskje ser du den utrydningstruede hubroen? Langt lettere er det å få øye på skarv, teiste, alke, lundefugl og mange andre arter.

Minner fra ferien for familien kan være å se den
største samling av nordiske dyr

Namsskogan Familiepark er blant Trøndelags mest populære attraksjoner. Her møter du alle dyra fra Bamsens fødselsdag – og flere til. Parken har rett og slett landets største samling av nordiske dyr. Ikke minst de fire store norske rovdyra – bjørn, jerv, gaupe og ulv. Parken har også eksotiske dyr fra andre verdenshjørner. Familieparken byr også på en rekke morsomme aktiviteter som rodelbane, klatrepark, zipline og kræsjbåter. Utfordringen i familieparken er at en dag fort blir litt lite tid.

Storbytur med gårdsbesøk

Er du i Trondheim, kan du utvide storbyturen med et lite gårdsbesøk på besøksgården og 4H-gården Voll gård. På gården møter du de tradisjonelle husdyrene, som hest, ku, sau og gris. De fleste av dyrene på gården er tradisjonelle raser, og gården jobber for å bevare de gamle, særnorske husdyrrasene.

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum i Trondheim er i seg selv et must for familien. Blant alle  opplevelsene er det mulig å komme nært dyr. Besøk familien på Nesset og ta del i livet på gården slik det var på begynnelsen av 1900-tallet. Her finner du geiter, griser, høner, kyr og kaniner. De aller minste vil kose seg i det spennende lekefjøset.

Prøv seterlivet og hjorteforing

Er familien på flotte Fosen – hvorfor ikke besøke ei av setrene. Her kan du kose med dyra og delta i kveldsstellet; har du noen gang melket ei ku? På setrene møter du høner, sau, lam, geit, killinger, kalv, kanin, katt og hund. På flere av setrene kan du også hoppe i høyet, snekre fuglekasser og gå natursti. Noen av setrene har tilbud om overnatting, teltplass og mulighet for å parkere campingvogna.

Seterlivet må være det ultimate saktelivet. Det er iallfall en utrolig koselig og veldig spesiell ferieopplevelse. På seterbygda.no finner du informasjon om setrene.

Besøker du Hitra må du for all del ikke unngå den koseligste familieaktiviteten der. Vekstbedriften DalPro driver blant annet med hjorteoppdrett, og gjennom sommeren kan du være med på hjorteforing. Hjorten er et flott dyr, og normalt ganske sky, så det er en spesiell opplevelse når den spiser av hånda di.

Og endelig; husk å ha fulladet mobil. Dyr blir garantert flotte feriebilder!

Liker du denne artikkelen om minner fra ferien for familien, så gi oss en like på Facebook

Reisetips: Bilferie rundt i Norge gir stor frihet til camping eller å overnatte på hotell. Samtidig kan dyreparker eller dyrerike områder i naturen nås lett, og bli en norsk safari. Sykkelturer eller vandring begrenser de geografiske områdene, men naturen kommer nærmere, og du kan benytte allemannsretten på en fin måte. Reiseliv.no har mange fine artikler med gode reisetips og reiseforslag. Tips og forslag som kan bli virkelighet og minner fra ferien for familien.


Norsk natur er full av mange spennende dyr

Norsk natur

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.