Home DestinasjonerNorge Peer Gynt Gålå 2021 åpner portene igjen til sommeren

Peer Gynt Gålå 2021 åpner portene igjen til sommeren

by Trond Thorud
Peer Gynt Gålå 2021

Peer Gynt Gålå 2021 venter bare på å slippe folk inn. Dette sier en entusiastisk kunstnerisk leder Ellen Horn. Etter et år som har vært tungt for alle – og som har truffet kulturbransjen hardt, er hun opptatt av at forestillingene kan fungere som en drivkraft og et lokomotiv for å åpne hele Gudbrandsdalen for reiseliv og kulturliv. – Nå skal vi trekke godt sammen for å åpne Gudbrandsdalen for publikum, sier Horn.

For å gi publikum anledning til å oppleve Peer Gynt og samtidig ivareta smittevern, er løsningen flere halvfulle forestillinger og halve saler. Antallet forestillinger på Gålå økes fra 7 til 12 – med 50 prosenten av kapasiteten.

Beslutningen ble mye enklere etter nyhetene om at Norge kan starte å vaksinere mot korona allerede i julen.

– Peer Gynt har alt alle lengter etter nå. Drømmer, kjærlighet, lengsel og håp. Det føles godt å kunne satse på en storartet Peer Gynt-sommer, sier Ellen Horn.

Også daglig leder May Brit Støve mener Ibsens sterke tekst har mye å fortelle oss i både motgang og medgang, og nå legges alle krefter til for å spille Peer Gynt i sommer:

– Nå gleder vi oss til å sette opp forestillingen, og vi tror også publikum trenger å se den, sier hun.

Allerede har 7000 publikummere billetter til forestillingen.

Åpner for 5000 flere billetter

Foto: Bård Gundersen/Peer Gynt AS

– At vi nå kan åpne opp for ytterligere 5000 besøkende, synes vi er en veldig god gave å gi nordmenn nå før jul, sier May Brit Støve.

Skuespillere, frivillige og kunstnerisk team står nå klare for å gi publikum muligheten til å  se den kritikerroste forestillingen som hadde premiere i 2019.

– Denne forestillingen var et vidunder da den ble laget i 2019, den vekket en bølge av nysgjerrighet og interesser, sier Horn om den kritikerroste forestillingen.

Vil gjøre forestillingen enda mer magisk

Foto: Bård Gundersen/Peer Gynt AS

Regissør Marit Moum Aune har allerede siden den gang jobbet med videreutvikling av forestillingen for å gjøre den enda mer magisk. Lena Kristin Ellingsen er ny i rollen som Ingrid og Den Grønnkledde.

Nils Petter Molvær er kommet med på laget for å styrke Grieg, og har komponert ny musikk som allerede er klar og innspilt i studio med Bugge Wesseltoft. Snøhettas ikoniske vannspeil er fortsatt det sentrale sceniske element i forestillingen. 

– Vi tar forholdsregler og planlegger slik at vi kan gjennomføre under trygge rammer, og vi vil selvfølgelig alltid følge helsemyndighetenes råd og restriksjoner. Vi gir refusjonsgaranti – skulle det mot all formodning bli slik at vi ikke kan spille i 2021, får kundene tilbud om å overføre billettene til 2022 eller få pengene tilbake, sier Støve.

Som Peer Gynt selv sier: «Hvor utgangspunktet er galest, blir titt resultatet originalest!» Vi gleder oss til å gi publikum en unik opplevelse på Gålå til sommeren, sier Støve.

Liker du artikkelen Peer Gynt Gålå?

Liker du artikkelen Peer Gynt Gålå, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.