Home DestinasjonerNorge Skiføre i Norge fire steder i hele sommer

Skiføre i Norge fire steder i hele sommer

by Trond Thorud
Skiføre i Norge

Skiføre i Norge gjennom hele sommeren er for mange en drøm som du kan utnytte i våken tilstand. Alpinalegget i Stryn, Galdhøpiggen Sommerskisenter, Fonna Sommerskisenter og Sognefjellet Sommarskisenter er stedene om du har skiabstinenser. Du behøver ikke vente helt til vintersesongen starter med å komme deg på ski.

Å stå på ski en varm soldag i bare shorts eller bikini er en helt spesiell opplevelse, og opplevelsen er kanskje lettere tilgjengelig enn du tror. I Norge er det flere skisentre som holder åpent gjennom hele sommeren.

Riktignok kan de ikke skilte med garantier om varmt sommervær til enhver tid, men det er gode muligheter for at du kan spenne på deg ski eller snowboard kun iført sommerklær.

Fellesnevneren for sentrene er at de ligger i tilknytning til en isbre, som gjør opplevelsen enda mer eksotisk og spesiell.

Samtidig som sommerskisentrene holder åpent er de mer tradisjonelle vintersportsstedene i full gang med å forberede seg til en ny vintersesong. Korona-utbruddet førte til at alpinanleggene over hele landet måtte stenge ned på et tidspunkt da svært mange nordmenn og utenlandske turister vanligvis valfarter dit for å stå på ski.

Kanskje kan en tur på ski i et av følgende skisentre også gi deg inspirasjon til å planlegge vinterens skiopplevelser?

Stryn Sommerski

Skiføre i Norge
Vintersesong ogå i Sommer-Norge på Stryn. Foto: Olav Standal Tangen.

Alpinanlegget Stryn Sommerski ligger 1065 meter over havet og har gode løype- og off-pisteforhold hele sommeren. Skisenteret ligger langs fylkesvei 258, kjent som Gamle strynefjellsveien og er nasjonal turistvei. Veien er vinterstengt fra oktober til slutten av mai.

Senteret er plassert på Tystigbreen og byr på mange opplevelser i sommersnøen. Stolheisen på 1000 meter bringer deg opp i brebassenget hvor det er muligheter for frikjøring på eget ansvar. Stryn Sommerski har en fallhøyde på tilsammen 290 meter.

I Stryn sommeskikafé, som ligger over skishopen, kan du kjøpe kalde og varme retter og alt fra mineralvann til øl og vin. Det er flere overnattingsmuligheter i området, med flere campingplasser og hotellene Grotli høyfjellshotell og Videseter hotell.

Galdhøpiggen Sommerskisenter

Galdhøpiggen Sommerskisenter ligger på Vesljuvbreen, ved foten av Norges høyeste fjell Galdhøpiggen (2469 m.o.h.). Anlegget er åpent for ski- og snøbrettkjøring fra mai til november, og tiltrekker seg årlig flere internasjonale alpinlandslag.

Skisenteret har en T-krokheis, med en kapasitet på 1200 personer i timen, og en løype som er 1400 meter lang med 350 meters høydeforskjell. I anlegget ligger det også en kafeteria med varme og kalde retter og nybakte boller. Trenger du overnatting i forbindelse sommerskiferien, finner du alt fra camping til historiske hotell i Lom og Bøverdalen like i nærheten.

Fonna Sommerskisenter

Fonna er et sommerskisenter på isbreen Folgefonna. Her er det muligheter for hele familien, med alpinløyper for ski- og snøbrettkjøring, freestyle park, langrennsløyper og turmuligheter på truger.

Utsikten fra toppen av skiheisen utover Hardangerfjorden, Folgefonna-breen og Nordsjøen er fantastisk. På den 19 kilometer lange kjøreturen fra Jondal og opp til isbreen kan du også oppleve spektakulær utsikt og natur. Fonna har utleie av ski og truger og en kafé for kjøp av mat og drikke.

Enten det er hytte, telt, hotell eller gjestetun, er det flere fine steder å overnatte i og rundt Jondal.

Sognefjellet Sommarskisenter

Foretrekker du bortover- fremfor nedoverski, så kan Sognefjellet Sommarskisenter være et godt alternativ i sommer. Løypeområdet ligg ved vegen som går over Sognefjellet i Vest-Jotunheimen, i området ved RV55. Veien er Nord-Europas høyestliggende fjellovergang og går gjennom noe av den vakreste og mest storslagne naturen vi har i Norge.

Løypene ligger over 1400 m.o.h. – en ideell høyde for profesjonell langrennstrening, så vel som for rolige skiturer. Været kan være flott med sol fra skyfri himmel, men det kan også være snøfall og storm. De gode forholdene for skitrening har de siste årene fått mange topputøvere i ulike grener til å legge sommerskitreningen til Sognefjellet.

Sognefjell Turisthytte ligger ved løypene. Krossbu ligger cirka fem minutter unna, Turtagrø Hotel ligger omtrent 15 minutter unna, og flere andre overnattingssteder 30 minutter kjøring fra løypene.

Artikkelen er skrevet av Visit Norway

Liker du denne artikkelen skiføre i Norge om sommeren, såer vi glad for en like på Facebook


Romantiske treff i Trøndelag: Mat, skogen, skjærgården…

romantiske treff i trøndelag

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.