Home Gode svar på mange spørsmål Flyreiser er risikofylt om du har vært smittet av korona

Flyreiser er risikofylt om du har vært smittet av korona

by Trond Thorud
Flyreiser er risikofylt

Flyreiser er risikofylt dersom du har vært smittet av korona fordi lungefunksjonen til personer som har vært syke som følge av COVID-19 kan være nedsatt, og dette kan forårsake komplikasjoner på flyreisen. En medisinsk forhåndsvurdering avklarer på hva forsikringen dekker ved helseproblemer på reisen.

COVID-19 er en ny sykdom for legevitenskapen, og det er fremdeles usikkert om sykdommen kan føre til senskader som nedsatt lungefunksjon. Og dersom man har problemer med luftveiene og lungene, kan en flyreise forverre tilstanden.

Nå som svensker, nordmenn og dansker i større grad enn tidligere kan reise til utlandet, oppfordrer SOS International tidligere COVID-19 smittede til å vurdere en medisinsk forhåndsvurdering.

– Siden det fremdeles er uklart om sykdommen gir senskader, mener vi det er tryggest å gjennomgå en flymedisinsk vurdering dersom du har vært smittet av COVID-19, sier Karin Tranberg, divisjonsdirektør i SOS International.

Flymedisinsk vurdering

En medisinsk forhåndsvurdering gir den enkelte en oversikt over hva reiseforsikringen dekker ved sykdom på ferie. Hvis man har kroniske tilstander som har vært ustabile i månedene frem til avreise, kan det være en god idé å gjennomgå en medisinsk forhåndsvurdering før avreise. Det samme gjelder tidligere COVID-19 smittede, fordi det er usikkerhet rundt langtidspåvirkningen av lungefunksjon.

– Det er ikke alltid din egen lege som er best egnet til å vurdere hvordan en flytur og reise kan påvirke helsen din, eller hvilken risiko du kan utsette deg for på reisen. Dette kan legene ved SOS International, fordi de blant annet har en flymedisinsk utdanning, sier Karin Tranberg.

SOS International oppfordrer forøvrig reisende til å sette seg inn i reiseforsikringens dekning og vilkår. Det kan være begrensninger i dekningen hvis man avviker fra myndighetenes reiseråd.

Liker du denne artikkelen om leiebil og priser er vi glad for en like på Facebook


Når du vil sjekke leiebil og priser, sjekk ut Leiebilguiden
Se det store utvalget av riktige klær for norgesferie Helly Hansen og handle online

Også på sommerferie bør du ta med seg lydbøker på tur i Norge. Kjøp direkte hos Fabel

Få nytt om konkurranser, tilbud, reiseideer og reisetips – meld deg på Reiselivs aktuelle temamelding

Send oss en kommentar eller noe du vil legge til om innholdet i artikkelen. Legg gjerne inn linker. Vi kan publisere det her. Vi har valgt å ikke ha åpent kommentarfelt på grunn av spamming.


Korona belaster SOS alarmsentral – folk vil hjem fra ferie

korona belaster

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.