Home DestinasjonerNorge Snøskred i skisesongen er ingen spøk –

Snøskred i skisesongen er ingen spøk –

by Trond Thorud
snøskred

Snøskred i skisesongen er ingen spøk: Det kan det være trygt med snøskredvarsling når du ferdes i fjellet. Sesongens første varsel ligger på faregrad 1 og 2 – liten til moderat for hele landet. Det er lite snø i fjellet og generelt stabile forhold. Skredproblemet er knyttet til fersk fokksnø. Problemet har liten utbredelse, men vil typisk være til stede i områder hvor det har samlet seg nok snø til at det er skiføre.

Les varselet på varsom.no/snoskredvarslingen.

Frisk opp kunnskapen

Vekk kunnskapen opp fra sommerdvale med snøskredskolen. Her finner du nyttige tips om hvordan en kan ferdes trygt i skredterreng. 

I år gir snøskredvarslingen i Varsom og CARE ved UiT ut en podcastserie, Skredpodden, for alle som skal til fjells. Nye episoder (cirka 30 min) slippes på torsdager igjennom hele sesongen. Lytterne lærer om snøskred og hvordan de kan ta gode valg i skredterreng.  

Hjelp oss, send oss bilder

Har du sett ferske snøskred? Eller andre faretegn, som sprekker i snødekket, drønnelyder eller kraftig snøfokk? Hvor mye snø, hva slags snø og hvor går snøgrensen der du er? 

Del bilder i Varsom Regobs-appen. Da deler du informasjon om skredforhold med andre og hjelper Varsom med å lage gode snøskredvarsler.

***

Følg med på oppdaterte snøskredvarsler på varsom.no

Motta varsler på SMS og/eller e-post (gratis)

Følg oss på Twitter og Facebook

Varsom er en tjeneste levert av Norges vassdrags- og energidirektorat, i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt. Målet er å hindre tap av liv og verdier knyttet til flom, snø-, jord- og fjellskred og isforhold i Norge.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.