Home Reisetips Fottur i Tyrkia, i Olympos Beydaglari National Park

Fottur i Tyrkia, i Olympos Beydaglari National Park

by Reiseliv

Fottur i Tyrkia: Gjennom hele året tilbyr Olympos Beydaglari National Park i Tyrkia ulike utendørsaktiviteter, som vannsport, fottur, piknik, camping og paragliding. Naturparken er bebodd av unike flora og fauna, og strekker seg ut langs kystlinjen Kemer-Kumluca i Middelhavet, fra sydvest for Antalya og hele veien til Gelidonya.

Fottur i Tyrkia og opp på «Olympos» 2,365 moh

Fottur og sykkeltur gjennom fjellene i naturparken når du har ferie i Tyrkia, er kjent for å være bemerkelsesverdige opplevelser. Den høyeste fjelltoppen, Tahatli Dagi, strekker seg opp til 2,365 meter og ble kalt «Olympos» i antikkens tid. Tar du fotturen opp til toppen av fjellet, blir du belønnet med en fantastisk panorama utsikt over asurblått vann og mektige fjellkjeder.

Olympos Beach er et ekte insider-tips. Stranden er lokalisert i et bevaringsområde og er særlig kjent for de unike trehus hotellene og skilpaddearten Caretta Caretta. Disse skilpaddene legger eggene sine rett på stranden, og er du heldig kan du se små baby skilpadder klekke ut.

En tursti langs vill natur, fulgt i sporene av gamle tradisjoner, vil hente frem eventyreren i deg – dette er en fantastisk måte å oppleve landet på, for å ha en fin reise til Tyrkia.

Ridetur i Beyşehir

Rideturen starter i Beyşehir og klatrer seg sakte oppover flotte høyfjellsområder, forbi laurbærtrær og med fantastisk utsikt over Yalas høysletter. Neste stopp er de ville hesters dal, der rytterne samles til piknik rundt tent bål og deler dagens opplevelser. Natten tilbringes i telt eller campingvogn.

Turen er organisert av en ekte cowboy ranch, etablert av en tysk-tyrkisk familie i 2002. Ranchen ligger i en liten by ved foten av fjellene. Her vil du virkelig få en ekte opplevelse av ville vesten. Neste år, vil programmet bli utvidet til også å omfatte den pittoreske turstien Saint Paul.

Ruiner ved det antikke fjellet Solymos

Omtrent 30 km nord-øst fra Antalya, på en høydetopp på ca 1050 meter, finner du en av de vakreste og mest imponerende ruinene i Tyrkia. Ruinene er plassert like ved det antikke fjellet Solymos: Den antikke byen Termessos, som allerede ble nevnt av Homer i hans dikt Iliaden.

Homer anerkjente byens stabilitet, som ikke engang lot seg erobre av Alexander den store. Mange av de gamle bygningene kan fortsatt sees i dag: bymuren, templer og det imponerende teateret. Alle plassert foran et bakteppe av spektakulært fjellandskap, med utsikt over Antalya-bukten.

Den gamle byen ligger i en nasjonalpark, som kan nås med bil. Fra parkeringsplassen ved parken til Termessos tar det omkring 20 minutter å gå.

En av verdens ti vakreste fotturer

Den lykiske stien er kåret til en av verdens ti vakreste fotturer og er også blant verdens best bevarte. Stien fører direkte til ruinbyen Phaselis, et ideelt reisemål for en dagstur. I tillegg til å oppleve den antikke byen, bør man besøke en av buktene, der du kan snorkle over sunkne by-ruiner, fiske eller nyte en piknik.

Et annet tips er å besøke den eldgamle moloen og akvedukten som ligger i havneområde av byen.

Phaselis ligger 15 kilometer unna Kemers, på østsiden av motorveien D-400. Avstanden fra Antalya er 53 kilometer.

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.