Home Aktuelt Hvordan fungerer kredittkort med reiseforsikring?

Hvordan fungerer kredittkort med reiseforsikring?

by Content Marketing
Hvordan fungerer kredittkort med reiseforsikring?

Hvordan fungerer kredittkort med reiseforsikring? Det er mange ulike grunner til hvorfor du bør vurdere å skaffe deg et kredittkort. Hvis du er mye ute å reiser, kan dette være en ekstra sikkerhet. Dette er fordi du med de fleste slike kort får inkludert gratis reiseforsikring.

I tillegg får du gjerne en rekke andre goder slik som gratis avbestillingsforsikring og forbrukerbeskyttelse.

Dersom du har god kontroll over økonomien, kan det å anskaffe seg et kort være gunstig for mange reisende. Da er det viktig å finne de riktige fordelene som passer dine behov.

Fordeler ved kredittkort med reiseforsikring

Det er mange som reiser uten reiseforsikring kan man lese på nettsiden www.kredittkortinfo.no/reiseforsikring-kredittkort/. Bortimot flere studier tilsier at omtrent 2% til 5% av de som reiser utenlands, ikke har reiseforsikring. Disse er gjerne samtidig under høy risiko for å utvikle potensielle sykdommer eller skader på reisen.

En fordel med å ha kredittkort er at de fleste kredittkort har inkludert gratis reiseforsikring. Da sparer du både kostnader og stress rundt å tegne egen forsikring. I tillegg slipper du å bekymre deg for eventuell ruin dersom det skulle gå fryktelig galt.

Låneeksempel: Effektiv rente 17,1 %, 15.000,- o/12 måned, kostnad: 1.323, Totalt: 16.323

Forbrukerbeskyttelse på din reise

Ved å betale reisen din med kredittkort sikrer du deg ikke bare reiseforsikring, men også en god forbrukerbeskyttelse. Med forbrukerbeskyttelse er det svært er du godt beskyttet skulle uhellet være ute. Det kan beskytte deg i tilfeller som svindel og andre ugunstige situasjoner, for eksempel at reise- eller flyselskapet slår seg vrang eller i verste fall går konkurs.

Dersom du derimot hadde betalt reisen din kontant eller med ett annet kort, ville du ikke vært like godt beskyttet som du er med kredittkort som inkluderer en reiseforsikring.

Krav for at reiseforsikringen skal være gyldig

For at du skal få gratis reiseforsikring med ditt kredittkort, krever de fleste kredittkortselskaper at 50% av reisen betales med kortet. I de fleste tilfeller vil dette gjelde transportkostnader som flybillett, hotellopphold og lignende.

Dette er ikke alltid like enkelt å huske på, så en god tommelfingerregel er å betale hele reisen med kredittkortet, om det er mulig. I tillegg er det viktig å være klar over at i enkelte tilfeller dekker forsikringsselskapet kun eieren av kredittkortet. Dette kan derfor være lurt å undersøke nøye på forhånd.

Kredittkort med reiseforsikring gjelder også bilferie

Reiseforsikring er også viktig på bilferie. Heldigvis dekker de fleste kredittkort reiseforsikring på slike feirer også. I dette tilfelle er det vanligvis nok at du betaler 50% av utgiftene med kredittkortet for å få en gratis reiseforsikring godkjent.

Dette kan inngå i utgifter som for eksempel til bensin, bompenger, ferge, og eventuelt hotell. Det er likevel noe varierende hva som inngår i de 50% av utgiftene.

Da er det spesielt viktig å ta vare på kvitteringene, i tilfelle du måtte trenge dokumentasjon for å få dekning av kredittkortselskapet.

Avbestillingsforsikring

I tillegg til gratis reiseforsikring, er det som regel alltid inkludert gratis avbestillingsforsikring når du bestiller reisen din gjennom et kredittkort. Dette er lurt å ha dersom det skulle komme noe i veien for at du ikke kan gjennomføre din reise likevel.

Hvis du allerede har betalt for reisen, vil du spare mye på å ha avbestillingsforsikring på reisen din. Dersom det skulle forekomme sykdom, dødsfall, eller andre lignende situasjoner som forhindrer deg fra å kunne dra, trenger du ikke bekymre deg for å ha tapt noen penger.

Husk å sette deg godt inn i betingelsene

Før du velger kredittkort, still deg spørsmålet «Hvordan fungerer kredittkort med reiseforsikring?» Og så er det viktig at du setter deg godt inn i de ulike betingelsene ved forsikringene. Det skal nevnes at mye av forsikringsvilkårene på de fleste kredittkort er svært like.

Uansett er det noen grunnleggende forskjeller som kan være avgjørende for hver enkelt. Dette kan for eksempel gjelde aldersgrenser på kredittkortet, men også hvor lenge forsikringen gjelder, eller summen på eventuelt erstatningskrav. Vær spesielt obs på at du har gode betingelser ved eventuelt tap av reisegods, flybilletter, eller dersom du trenger omfattende medisinsk behandling.

Til syvende og sist er det mange ulike grunner til hvorfor en bør vurdere å anskaffe seg et kredittkort med reiseforsikring. For reisene, er det en særlig fordel med dette. Ettersom det som regel er gratis reiseforsikring inkludert, slipper du å bekymre deg for utgiftene dersom du skulle komme utfor en ulykke.

I tillegg har de fleste kredittkort også en gratis avbestillingsforsikring og en rekke rabattavtaler. Det kan likevel være lurt å sette seg inn i de ulike forsikringsvilkårene for å finne det riktige kredittkortet for deg.


Reiseforsikringen dekker ikke alt det gale du gjør

reiseforsikringen dekker ikke

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.