Home DestinasjonerAmerikaUSA Jazz i New Orleans – de 5 beste stedene

Jazz i New Orleans – de 5 beste stedene

by Per Henriksen
jazz

Jazz i massevis, døgnet rundt. Jazz i gatene, i restaurantene og på egne jazzklubber. Dette er New Orleans. Her har du de fem beste jazzklubbene i jazzbyen. Dette er klubber som har mange og lange tradisjoner i musikkhistorien.

Saenger Theater

jazz

Du kan fortsatt føle glamouren som må ha ledsaget åpningen av Saenger-teatret i 1927. Selv om kapasiteten er kuttet fra 4000 til 2600 personer, er den store arenaen fortsatt en av de største teatrene i byen, med en forestillingshall modellert på en italiensk barokk gårdsplass og overhead belysning som ligner en stjerneklar konstellasjon.

Plassen er vert for store arrangementer som fortsatt vil ha en mer intim setting enn en idrettsarena: touring Broadway-show, big-name komikere og en og annen konsert.

Vel verd et besøk når du er på bytur i New Orleans.

Preservation Hall

jazz

Gjennom jernporten på St. Peters Street ligger en av verdens mest respekterte musikksteder og det åndelige hjemmet til New Orleans jazz, Preservation Hall. The Band «bevarer» tradisjonene i New Orleans jazz som om det var i sin storhetstid for hundre år siden, og spiller fem hvite, timelange sett hver natt for et fullpakket rom.

Her blir benker sparket tilbake, så folk av alle aldre kan danse. Ingen reservasjoner, bare still deg i kø med alle andre, og du vil bli belønnet med mye lokal magi.

En opplevelse du neppe vil glemme de neste 100 år!

The Spotted Cat Music Club

jazz

Hvis Frenchman Street er hjemmet til byens beste jazz, er The Spotted Cat Music Club episenteret. Her er det en slags rundown bar som våkner til liv hver kveld med god gammeldags jazz. Lytt til messingkvartetter og kvintetter; klarinett-soloer og store stemmer; og sving deg når Cotton Mouth Kings kommer forbi.

Et dansegulv åpnes opp for den lokale svingebesetningen for å vise hva de virkelig kan.

Dette stedet er et must når du har noen feriedager i New Orleans.

Tipitina’s

jazz

Den upretensiøse uptown-bygningen kan være over 100 år gammel, ingen vet sikkert, men «Tips», som stedet ofte blir kalt, ble et møtested for musikkdiggere på 1970-tallet. Det festet seg raskt som en New Orleans-institusjon. Dette er et live-musikksted og New Orleans er stolt av det. Lokale messingband er en form for spesialitet her.

Det er ingen sitteplasser her, men det gjør ikke noe, du vil sannsynligvis steppe rundt på føttene når lokale talenter tar scenen med storm.

Gled deg stort, Tipitina’s har den store personligheten du helt sikkert vil sette pris på, og huske med lengsel i lang tid.

Music Box Village

jazz

Music Box Village er noe som en post-apokalyptisk trefestning i Bywater, en akustisk lekeplass, et landlig musikksted. Små «hus» – bygget av tre, metall og plast, alt i forskjellige stiler – har egne musikkinstrumenter, enten det er slagverk eller vind eller noen mer utførlige elektroniske enheter hekta i vinduer og gulv.

Det er ment at du skal løpe rundt, utforske, lage mye støy. Her skal det ikke spares på lyder, verken av velkjente toner eller improvisatoriske.

Music Box Village er en slags søsterby av New Orleans er virkelig en opplevelse hvor kunsten får utfolde seg!

Nyt denne magiske lydreisen med noen timer i Music Box Village!

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om ferie i New Orleans med jazz og jazzklubber, så gi oss like og del på Facebook

Du kan søke hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv


.. ... . Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv