Home Reisetips Jazz i New Orleans – her er de 5 beste stedene

Jazz i New Orleans – her er de 5 beste stedene

by Reiseliv

Jazz i New Orleans er jazz i massevis, døgnet rundt. Jazz i gatene, i restaurantene og på egne jazzklubber. Slik er New Orleans. Her har du de fem beste jazzklubbene i jazzbyen. Dette er klubber som har mange og lange tradisjoner i musikkhistorien.

Saenger Theater

jazz

Du kan fortsatt føle glamouren som må ha ledsaget åpningen av Saenger-teatret i 1927. Selv om kapasiteten er kuttet fra 4000 til 2600 personer, er den store arenaen fortsatt en av de største teatrene i byen, med en forestillingshall modellert på en italiensk barokk gårdsplass og overhead belysning som ligner en stjerneklar konstellasjon.

Plassen er vert for store arrangementer som fortsatt vil ha en mer intim setting enn en idrettsarena: touring Broadway-show, big-name komikere og en og annen konsert.

Vel verd et besøk når du er på bytur i New Orleans.


Jazz i massevis på Saenger Theater – Les historien om Saenger fra 1927 til i dag – Klikk her…

Jazz i massevisSaenger Theater – Les historien fra 1927 til i dag

Dette er historien og hva Saenger Theater i New Orleans er i dag

Saenger Theatre i New Orleans er et historisk teater som har spilt en viktig rolle i byens kulturliv i over 90 år. Her er en kort historie om teatret og hva det representerer i dag:

Historien

Saenger Theatre ble åpnet den 4. februar 1927, og det var en del av Saenger-kjeden som hadde teatre over hele USA. Teatret ble bygget i en stil inspirert av den italienske renessansen og kunne huse opptil 4 000 mennesker. I løpet av 1920- og 1930-tallet var Saenger Theatre et populært sted for filmvisninger og live forestillinger.

Teatret overlevde den store depresjonen og andre utfordringer gjennom årene. Imidlertid opplevde det nedgangstider på 1960- og 1970-tallet på grunn av endringer i underholdningsindustrien og byens demografiske forandringer. I 1977 ble teatret stengt og solgt.

Etter mange års forfall og neglisjering ble Saenger Theatre reddet fra rivning på 1980-tallet. Det gjennomgikk en omfattende renovering og gjenåpnet i 1986. Denne renoveringen brakte tilbake teatrets tidligere prakt og gjorde det til et flott kultursted i New Orleans.

I dag

I dag er Saenger Theatre i New Orleans en av byens mest kjente kulturinstitusjoner. Teatret fungerer som et sted for et bredt spekter av arrangementer, inkludert Broadway-show, konserter, komedieforestillinger, og andre live-opptredener.

Med sin fantastiske arkitektur og rike historie tiltrekker Saenger Theatre både lokale og turister.

Teatret er en del av det nasjonale registeret over historiske steder, og det har fortsatt å være et viktig kulturelt knutepunkt i New Orleans.

Saenger Theatre er ikke bare et sted for underholdning, men det representerer også byens evne til å bevare og feire sin kulturelle arv.


Preservation Hall

jazz

Gjennom jernporten på St. Peters Street ligger en av verdens mest respekterte musikksteder og det åndelige hjemmet til New Orleans jazz, Preservation Hall. The Band «bevarer» tradisjonene i New Orleans jazz som om det var i sin storhetstid for hundre år siden, og spiller fem hvite, timelange sett hver natt for et fullpakket rom.

Her blir benker sparket tilbake, så folk av alle aldre kan danse. Ingen reservasjoner, bare still deg i kø med alle andre, og du vil bli belønnet med mye lokal magi.

En opplevelse du neppe vil glemme de neste 100 år!

The Spotted Cat Music Club

jazz

Hvis Frenchman Street er hjemmet til byens beste jazz, er The Spotted Cat Music Club episenteret. Her er det en slags rundown bar som våkner til liv hver kveld med god gammeldags jazz. Lytt til messingkvartetter og kvintetter; klarinett-soloer og store stemmer; og sving deg når Cotton Mouth Kings kommer forbi.

Et dansegulv åpnes opp for den lokale svingebesetningen for å vise hva de virkelig kan.

Dette stedet er et must når du har noen feriedager i New Orleans.

Tipitina’s

jazz

Den upretensiøse uptown-bygningen kan være over 100 år gammel, ingen vet sikkert, men «Tips», som stedet ofte blir kalt, ble et møtested for musikkdiggere på 1970-tallet. Det festet seg raskt som en New Orleans-institusjon. Dette er et live-musikksted og New Orleans er stolt av det. Lokale messingband er en form for spesialitet her.

Det er ingen sitteplasser her, men det gjør ikke noe, du vil sannsynligvis steppe rundt på føttene når lokale talenter tar scenen med storm.

Gled deg stort, Tipitina’s har den store personligheten du helt sikkert vil sette pris på, og huske med lengsel i lang tid.

Music Box Village

jazz

Music Box Village er noe som en post-apokalyptisk trefestning i Bywater, en akustisk lekeplass, et landlig musikksted. Små «hus» – bygget av tre, metall og plast, alt i forskjellige stiler – har egne musikkinstrumenter, enten det er slagverk eller vind eller noen mer utførlige elektroniske enheter hekta i vinduer og gulv.

Det er ment at du skal løpe rundt, utforske, lage mye støy. Her skal det ikke spares på lyder, verken av velkjente toner eller improvisatoriske.

Music Box Village er en slags søsterby av New Orleans er virkelig en opplevelse hvor kunsten får utfolde seg!

Nyt denne magiske lydreisen med noen timer i Music Box Village!

Details

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.