Home DestinasjonerAsiaJ - Japan Jordan Samurai og Ninja museum i Kyoto – lær deg å bruke sverd

Samurai og Ninja museum i Kyoto – lær deg å bruke sverd

by Reiseliv
Samurai og Ninja museum

Samurai og Ninja museum i Kyoto er et absolutt must når du besøker den gamle hovedstaden i Japan, Kyoto. Dette familievennlige opplevelsesmuseet vil garantert glede alle som kommer inn.

Hvor kan jeg lære å bruke et samuraisverd?
Finnes det museum for samurai og ninja i Japan?
Hva er en Tatami?

Enten du er en ivrig samurai- og ninjafan, en kampsportutøver eller bare en forbigående interesse for Japans fascinerende historie, vil du finne mye interessant på dette museet. Opplevelsen tilbyr ikke bare en fullstendig guidet omvisning i museet (på engelsk), men også aktiviteter hvor du kan lære mer om både å svinge et samuraisverd og leve deg inn i Ninjas verden.


Kyoto Samurai og Ninja-museet har samlinger fra fra hele Japans historie. Alt fra rustningene og våpnene til samuraiene, til mange av gjenstandene og verktøyene som var vanlig i Japans middelalder. Utstillingene dekker alt, helt til hemmelighetene, våpnene og verktøyene til Ninjaen.

Føler «pusten» fra samuraiene


Museet er stolt av å ha mange ekte artikler utstilt for alle å se og sette pris på å komme tett inn på en lang og dramatisk historie. Det er virkelig inspirerende å se de majestetiske gjenstandene så nært og detaljert.


Det er mange typer rustninger utstilt som viser de forskjellige stilene som samuraiene skapte og brukte gjennom historien. Et stort utvalg av rustningene er fra Japans Edo-periode, det vil si over tre hundre år gamle.

Mange museer ville ha slike verdifulle historiske gjenstander bak glass, og for langt unna, men her føler du «pusten» fra menneskene som laget og brukte våpen, rustninger og klær. Det er som om du kjenner pulsen på de gamle japanere som levde i ulike perioder.

At gamle gjenstander vises frem åpent for publikum betyr også at de er utsatt for støv og luftvariasjoner. Men spesialutdannet personale vet hvordan de skal rengjøre, vedlikeholde og bruke rustningene. Så da kan de også forklare og vise dem frem på en betryggende måte, og sørge for at verdiene vedlikeholdes for fremtidige generasjoner.

Sverdveggen

Kanskje en av de mest imponerende utstillingene til museet i veggen av sverd. Denne fremvisningen har et bredt spekter av forskjellige stiler av sverd brukt gjennom tidene i Japan. Mange av disse våpnene har også fascinerende historier om lokale og berømte samuraier.

Veggen er en favoritt blant mange samlere av japanske sverd og utøvere av japansk kampsport. Samuraienes sverd ble ansett for å være deres sjel, og å se disse gjenstandene så nærme og ha så detaljerte og interessante historier om dem er en virkelig godbit.

Så uansett hvilke interesser du har, det være seg Ninja, Samurai, historie eller kultur, er det mye her å sette pris på.

Samurai trening og Ninja-opplevelse

Har du noen gang ønsket å bli trent av en ekte Samurai-mester? Lære deg de eldgamle måtene for den japanske katanaen? På Kyoto Samurai and Ninja Museum kan du gjøre nettopp det, med Samurai Experience Sword Lesson.

Aldri før har det blitt gjort så enkelt å oppleve Ninjaens liv. På Kyoto Samurai and Ninja museum kan du bli med i rekken av disse mystiske og eliteninjaene. Både innbyggere og besøkende kan glede seg over Ninja-riket. Du vil lære om Ninja i Japans historie og hva slags våpen og verktøy som ble brukt da de utførte skjulte oppdrag.

Tameshigiri – Sverdbruk i praksis

Har du noen gang ønsket å prøve ut et ekte samurai-sverd? På Kyoto Samurai and Ninja Experience Museum kan du gjøre akkurat det. Ordet Tameshigiri betyr testkutting, dette er en tradisjonell metode for samuraier for å teste ferdighetene og kvaliteten på sverdene. Leksjon om hvordan du bruker den japanske Katana.


Når trener Tameshigiri, vil du få bruke de tradisjonelle klærne til samuraiene. Du vil også få en leksjon om hvordan du bruker den japanske Katana som stammer fra Samurai, sverdmester.

Du vil lære hvordan du bærer, tegner og hvordan du skjærer med sverdet. Du får faktisk bruke et ekte tre hundre år gammelt Samurai-sverd og gå løs på Tatami, et «menneske» av halm. Tatami er sammenrullet halmmatter som har ligget i vann i tjuefire timer. Dette gir rullen samme gjennomsnittlige konsistens som en menneskelig hals! Under treningen vil du få bevise de nye ferdighetene dine ved å skjære gjennom disse rullene, under svært tett oppsyn av en Samurai-mester.

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.