Home DestinasjonerAsiaJ - Japan Jordan Puddersnø og merkelige ismonstre i Sendai

Puddersnø og merkelige ismonstre i Sendai

by Reiseliv

Sendai er en by i Japans Tohoku-region, nordøst for Tokyo på øya Honshu. Her har du flott skiføre i nydelig puddersnø. Og du kan beundre de merkelige ismonstrene, naturskapte skulpturer av trær, snø og havbris.

Men aller først; i Sendai har du restene av Sendai Castle fra 1600-tallet, bygget for samuraiherren Date Masamune på Aoba Hill. Herfra er det utsikt over byen. Sendai City Museum fokuserer på historien og kulturen i Japans Edo-periode, og har utstilt blant annet Masamunes samurairustning. Museet har mange slike historiske gjenstander.

Honshu er Japans viktigste øy og her ligger de fleste av landets største byer og kulturelle steder. På østkysten ligger den japanske hovedstaden Tokyo, et travelt globalt knutepunkt for finans, industri, mote og mat. Mount Fuji, en ikonisk, snødekte vulkan, ligger sørvest for byen.

I sentrum av Honshu er byen Kyoto kjent for sine Zen-templer, hager med mange kirsebærblomster og tradisjonell geishaunderholdning.

Puddersnø og merkelige ismonstre og skisport i Sendai

Puddersnø og merkelige ismonstre

I desember har Sendai sin vakre vinter som opptrer i forskjellige hvite nyanser. Det er en fantastisk tid hvor bemerkelsesverdige snøformasjoner nærmest blir til liv. Dette er tiden du får den sjeldne sjansen til å se disse sjelfulle Ice Monsters of Miyagi Zao Sumikawa Snow Park.

Ice Monsters of Miyagi Zao Sumikawa Snow Park ligger bare to timers kjøretur sør for Sendai. Monstrene er en naturlig og merkelig tilstand av formasjoner skapt av naturen med trær og snø som materiale. Dette varer kun i fire måneder, fra desember til mars.

Dette er tiden på året da de snødekte trærne får sin mirakuløse form, et resultat av havbris som bringer varme strømmer innover land samtidig med at det snør. Snøen legger seg på furutrærne, da danner snøen disse ismonstrene, eller snømonstre som de også kalles. Formene forandrer seg hele tiden gjennom den snørike, men solfylte vintersesongen.

Puddersnø og merkelige ismonstre

For å komme opp til parken, så kan du hoppe på en turbuss fra Sendai bussterminal, og turen tar omtrent 2 timer.

Litt lenger fra Sendai sentrum ligger Zao Onsen, et vulkansk fjell og et flott og stort vintersportssted.

Zaos skianlegg er et av Japans eldste og tilbyr over tretti heiser, gondoler og ropeways og en rekke forskjellige baner egnet for skiløpere og snowboardere på alle kunnskapsnivåer, ikke minst for nybegynnere og middel praksis. Den lengste banen starter ved slike snømonstrene på fjellet som er nevnt over, og er omtrent ti kilometer lang. Skisesongen starter vanligvis i begynnelsen av desember og slutter rundt begynnelsen av mai, avhengig av snøforholdene.

En fascinerende opplevelse å drive med skisport blant puddersnø og merkelige ismonstre.

Noen harde fakta om Sendai

Sendai er hovedstaden i Miyagi prefekturet på Honshu, den største av Japans fire hovedøyer. Byen ligger nordøst i Japan, omtrent 350 kilometer nord for Tokyo. Byen ligger ved Stillehavskysten, og har en befolkning på rundt 1 million mennesker, og den er dermed en av Japans større byer.

Byen ble grunnlagt på begynnelsen av det 17. århundre av Date Masamune, en samurai og hersker over regionen. Den har en rik historie og er kjent for å ha vært et kulturelt og økonomisk senter. Hovedstaden er en viktig økonomisk hub, og industrier som elektronikk, kjemikalier, matproduksjon og bilproduksjon har en betydelig tilstedeværelse i regionen.

Byen huser flere universiteter, inkludert Tohoku University, som er anerkjent som en av de fremste forskningsinstitusjonene i Japan. Sendai er vert for flere årlige festivaler, inkludert Tanabata, som feires i juli, og Aoba Matsuri, som hedrer byens grunnlegger, Date Masamune.

Storbyen er kjent for å ha blitt hardt rammet av det store Tohoku-jordskjelvet og tsunamien i 2011. Etter katastrofen har byen gjennomgått omfattende gjenoppbygging og utvikling. Sendai er også kjent for sin lokale matkultur, inkludert spesialiteter som gyutan (grillet oksetunge) og zundamochi (risboller med søt soyabønnepaste).

Byen er godt koblet med et effektivt transportsystem, inkludert Sendai stasjon, som er en av de travleste jernbanestasjonene i regionen. Og Sendai er en moderne by med en rik historie, og den fortsetter å være en viktig knutepunkt for både økonomisk aktivitet og kulturelle begivenheter i regionen.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.