Home DestinasjonerAsiaJ - Japan Jordan Puddersnø og merkelige ismonstre i Sendai

Puddersnø og merkelige ismonstre i Sendai

by Reiseliv

Sendai er en by i Japans Tohoku-region, nordøst for Tokyo på øya Honshu. Her har du flott skiføre i nydelig puddersnø. Og du kan beundre de merkelige ismonstrene, naturskapte skulpturer av trær, snø og havbris.

Men aller først, i Sendai har du restene av Sendai Castle fra 1600-tallet, bygget for samuraiherren Date Masamune på Aoba Hill. Herfra er det utsikt over byen. Sendai City Museum fokuserer på historien og kulturen i Japans Edo-periode, og har utstilt blant annet Masamunes samurairustning. Museet har mange slike historiske gjenstander.

Honshu er Japans viktigste øy og her ligger de fleste av landets største byer og kulturelle steder. På østkysten ligger den japanske hovedstaden Tokyo, et travelt globalt knutepunkt for finans, industri, mote og mat. Mount Fuji, en ikonisk, snødekte vulkan, ligger sørvest for byen.

I sentrum av Honshu er byen Kyoto kjent for sine Zen-templer, hager med mange kirsebærblomster og tradisjonell geishaunderholdning.

Puddersnø og merkelige ismonstre og skisport i Sendai

Puddersnø og merkelige ismonstre

I desember har Sendai sin vakre vinter som opptrer i forskjellige hvite nyanser. Det er en fantastisk tid hvor bemerkelsesverdige snøformasjoner nærmest blir til liv. Dette er tiden du får den sjeldne sjansen til å se disse sjelfulle Ice Monsters of Miyagi Zao Sumikawa Snow Park.

Ice Monsters of Miyagi Zao Sumikawa Snow Park ligger bare to timers kjøretur sør for Sendai. Monstrene er en naturlig og merkelig tilstand av formasjoner skapt av naturen med trær og snø som materiale. Dette varer kun i fire måneder, fra desember til mars.

Dette er tiden på året da de snødekte trærne får sin mirakuløse form, et resultat av havbris som bringer varme strømmer innover land samtidig med at det snør. Snøen legger seg på furutrærne, da danner snøen disse ismonstrene, eller snømonstre som de også kalles. Formene forandrer seg hele tiden gjennom den snørike, men solfylte vintersesongen.

Puddersnø og merkelige ismonstre

For å komme opp til parken, så kan du hoppe på en turbuss fra Sendai bussterminal, og turen tar omtrent 2 timer.

Litt lenger fra Sendai sentrum ligger Zao Onsen, et vulkansk fjell og et flott og stort vintersportssted.

Zaos skianlegg er et av Japans eldste og tilbyr over tretti heiser, gondoler og ropeways og en rekke forskjellige baner egnet for skiløpere og snowboardere på alle kunnskapsnivåer, ikke minst for nybegynnere og middel praksis. Den lengste banen starter ved slike snømonstrene på fjellet som er nevnt over, og er omtrent ti kilometer lang. Skisesongen starter vanligvis i begynnelsen av desember og slutter rundt begynnelsen av mai, avhengig av snøforholdene.

En fascinerende opplevelse å drive med skisport blant puddersnø og merkelige ismonstre.

Liker du artikkelen Puddersnø og merkelige ismonstre i Sendai?

Liker du artikkelen Puddersnø og merkelige ismonstre i Sendai, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:


  Skisteder stadig mer eksotiske; Japan, Canada, Grønland…

  skisteder
  Med Fujiyama i bakgrunnen er det topp pddersnø i bratthenget.

  Du liker kanskje også

  Reiseliv

  Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.