Home DestinasjonerAsiaVietnam Golden Bridge i Vietnam får turister til å gispe etter luft

Golden Bridge i Vietnam får turister til å gispe etter luft

by Per Henriksen
Golden Bridge i Vietnam

Golden Bridge i Vietnam har tiltrukket seg mange turister siden åpningen i juni 2018. Et mesterverk, blir den kalt.  Dette er en ny, 1250 meter lang arkitektonisk konstruksjon i Bana Hills 1400 meter over havet, ikke langt fra Da Nang. Broen får turister til å gispe etter luft, bokstavelig talt.

Golden Bridge i Vietnam

Navnet Golden Bridge i Vietnam– eller Den Gyldne Bro som vi bør kalle den på norsk, Cau Vang

På vietnamesisk, har navnet fra den forgylte rekkverket. Mer enn å være et rent arkitektonisk mesterverk, ble Den Gyldne Bro et nytt landemerke for Da Nangs turister en kort stund åpningen i juni 2018, før coronaen slo til og Vietnam stengte grensene.

Men broen står der klar og igjen venter på at turister skal strømme hit for å oppleve denne helt spesielle konstruksjonen, og å ta bilder det er verd å legge ut på Facebook, Instagram og andre kanaler folk bruker.

Slik kommer du til Golden Bridge

Golden Bridge i Vietnam

Den eneste måten å komme seg dit fra Da Nang kan du leie bil, motorsykkel, ta minibus eller taxi. Minibuss koster en norsk femtilapp, og taxi rundt 150 kroner én vei. Turen vestover fra Da Nang og opp i fjellene tar mellom 40 til 60 minutter. Deretter tar du taubanen fra Hoi An Station opp til den nye temaparken Sun World Ba Na Hills (bildet over). Du må betale inngangsbilletten til denne temaparken selv om du kun vil gå på Den Gyldne Bro.

Denne unike strukturen gir deg en fantastisk utsikt i alle retninger over en vakker natur, og er som hentet fra en fantasiverden. De to gigantiske «eldgamle» hendene som støtter broen symboliserer noe guddommelig, mytisk eller gudaktig. Det ser ut som om de løfter broen som en gave fra bakken.

Golden Bridge i Vietnam er belønnet med en rekke arkitekturkonkurranser over hele verden, fordi mesterverket er en harmonisk blanding av banebrytende arkitektur og spektakulær natur.

Broen er tegnet av arkitektene Tran Quang Hung og Nguyen Quang Huu Tuan ved Ho Chi Minh City University of Architecture i Ho Chi Minh.

Den Gyldne Bro er 150 meter lang og 12,8 meter bred, og består av 8 buer.

Som en tur på skyene

Golden Bridge i Vietnam

Det mest unike punktet i Golden Bridge-arkitekturen er en kontrast mellom den elegante kurven og de gigantiske hendene som holder broen. Det å ta en spasertur rundt Den Gyldne Bro er som en tur på skyene over hendene på Mountain of God. Etter åpningen av Gold Bridge, har Da Nang hatt en rekke mange store begivenheter, blant annet et spesielt moteshow, kalt «A walk on a cloud» av Fashion Voyage.

På grunn av sin out-of-the-world arkitektur har Golden Bridge i Vietnam inspirert motedesignere til å lage suverene kolleksjoner. Dessuten ble broen raskt et favorittsted for mange par å ta bryllupsfoto.

Kostnaden for taubanebilletter for å nå Golden Bridge, Ba Na Hills, er 750 000 VND (ca 300 kroner) for voksne og 600 000 VND (200 kroner) for barn fra 1 til 1,4 meter høy. I tillegg er inngangsbilletten til voksmuseet 100.000 VND (35 kroner) for alle som ønsker å se modellene til verdensberømte kjendiser. Du kan kjøpe kombinasjonsbilletter online via reisebyråer for å spare både tid og penger.

Denne gyldne broen er åpen fra kl.08.00 til 18.30 hver dag. De mest overfylte timene varierer mellom kl. 09.00 og 17.00 når mange mennesker drar dit for å fange soloppgang og solnedgang.

Golden Bridge i Vietnam

Hvis du vil unngå folkemengdene, er det best å besøke tidligere eller senere enn alle andre, spesielt før 9.00 og etter 17.00 for å føle den avslappende atmosfæren under gyldent kveldslys.

Når du først er på dagstur i fjellene Bana Hills er det mange interessante aktiviteter å oppleve rundt Ba Na Hills-komplekset ved siden av Golden Bridge, blant annet fornøyelsesparken Fantasy Park, French Village blomsterhager, Linh Ung-pagoden, kafé og restauranter med forskjellige stiler og spennende menyer. Du kan til og med ta en tur rundt bakketoppen med tog.

Det er forbudt å bruke drone for å ta bilder i Ba Na Hills. Men fotomotivene står i kø, for ikke å snakke om spennende vinkler for videoer.

Det er ikke bare du som vil gispe etter luft på broen i fjellene i Vietnam, 1400 meter over havet. Kanskje dine følgere på Instagram og Facebook vil puste litt fortere og gispe av misunnelse når de ser bildene dine derfra…


Vietnams trendby – derfor bør du
besøke Ho Chi Minh

vietnams
Fra en av de mange trendy kaffebarene som har voks opp i Saigon, eller Ho Chi Minh som byen heter i dag. Foto: Per Henriksen

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.