Home Bøker Mil etter mil langs 18 Nasjonale turistveger

Mil etter mil langs 18 Nasjonale turistveger

by Per Henriksen
mil etter mil

Mil etter mil roadtrips: I Norge er det rundt 98 000 kilometer offentlig vei. 2151 kilometer er så unike, vakre eller spektakulære at de har fått status som Nasjonale turistveger.

Den korteste er Gamle Strynefjellsvegen (27 km) som stiger til 1139 meter over havet. Den lengste går i fjæresteinene langs Helgelandskysten (433 km). Den høyeste er Sognefjellet, Nord-Europas høyeste fjellovergang (1434 meter over havet) med 2000-meterstoppene i Jotunheimen som bakteppe.

Mil etter mil
Oppslag i boka fra Sognefjellet.

I boken MIL etter MIL – Langs Norges 18 Nasjonale turistveger, som nå er å finne i bokhandelen, blir du kjent med de 18 veienes særpreg. Du får tips fra lokalkjente og innsikt i historien som har vært med å forme områdene du reiser gjennom. Bilder, kart, reisebrev og faktasider om alt fra hvaler og isbreer til hekseprosesser i Varanger og historisk edderdunproduksjon på Helgelandskysten gjør boken til nyttig og inspirerende reisefølge på årets norgesferie.   

MIL etter MIL er skrevet av Cecilie Larvåg, tidligere redaktør for Widerøe’s flymagasin i over ti år. Hun er opptatt av å trigge nysgjerrighet og formidle kunnskap, slik at folk blir litt klokere underveis.

mil etter mil
Omslaget av boka.

– Det er positivt at det endelig kommer et produkt som viser helheten, ikke bare arkitekturen og kunsten langs de 18 strekningene, men også hva man kan oppleve, tilbudet som finnes der, aktiviteter, mat og opplevelser. Denne boken byr på nyttig og spennende informasjon selv for en som har fartet rundt på de Nasjonale turistvegene i årevis, sier Trine Kanter Zerwekh, seniorrådgiver for Nasjonale turistveger i Statens vegvesen.

Hun håper enda flere nordmenn skal få øynene opp for disse unike veiene, der Statens vegvesen til nå har ferdigstilt cirka 160 rasteplasser og utsiktspunkter, et høyt antall av dem rosende omtalt i norsk og utenlandsk presse.

MIL etter MIL – Langs Norges 18 Nasjonale turistveger
Cecilie Larvåg/Scandinavian Vibes forlag
324 sider
Veil. pris kr 299,-
I salg i bokhandel og på www.scandinavianvibes.no

Liker du artikkelen Mil etter mil roadtrips langs 18 Nasjonale turistveger?

Liker du artikkelen Mil etter mil roadtrips langs 18 Nasjonale turistveger, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:


    Ingen glemmer besøket i Lofoten – Bokaktuelt

    En ekte Lofottorsk

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.