Home DestinasjonerEuropaP - Polen Portugal Ferie i Portugal – 7 heftige ideer du bør få med

Ferie i Portugal – 7 heftige ideer du bør få med

by Trond Thorud
7 heftige ideer

Ferie i Portugal: Drømmer du om en vandreferie i billedskjønne og historiske omgivelser, kan du i det sørvestlige Portugal utforske Rota Vicentina, et nettverk av vandreruter som både går langs kysten, gjennom fantastisk natur og forbi lokale landsbyer.

Fleksibel vandreferie på egen hånd

Vandrerutene er delt opp i henholdsvis The Historical Way, The Fishermen’s Trail og atskillige sirkulære ruter. Til sammen utgjør de 450 km med turstier – fra det sørvestligste punktet i Europa, Cape. St. Vincent, til Santiago do Cacém. Rutene er godt markert i begge retninger, noe som gjør det lett for turglade reisende å utforske området på egen hånd. Samtidig kan du få ulike forslag til hvor du kan stoppe for å overnatte, avhengig av hvor langt du ønsker å gå hver dag. Det anbefales å utforske turstiene i perioden september til juni, når det ikke er altfor varmt.

The Historical Way-ruten fikk i 2016 sertifiseringen «Leading Quality Trails – Best of Europe» fra det europeiske vandrelauget, European Ramblers Association.

Du kan finne mer inspirasjon til vandreferie i naturskjønne Portugal på nettsiden portuguesetrails.com, som gir deg et overblikk over stort sett alle registrerte vandreruter i hele Portugal. Her finner du også praktisk info om for eksempel overnattingssteder, bestilling osv.

Overnatt i historiske klostre, kirker og palasser

Guimarães

Reisende som er på jakt etter helt spesielle overnattingssteder, bør kikke nærmere på de såkalte «pousadaene» i Portugal. En pousada er en historisk borg, slott, kloster eller lignende vakre, gamle bygninger som er blitt forvandlet til helt unike hoteller.

På grund av bygningenes selebre fortid ligger de fleste av dem i veldig vakre omgivelser. Du kan for eksempel overnatte i et augustinerkloster fra det 12. århundre i byen Guimarães, et lyserødt palass fra det 18. århundre i Estoi (10 km fra Faro) eller i et 1500-tallskloster i landsbyen Arraiolos i Alentejo-regionen.

Alle pousadaene drives i dag av hotellgruppen Pestana, og en samlet oversikt finner du på  https://pousadas.pt

To gratis attraksjoner du bør få med deg i Porto

Dersom du planlegger en byferie i Porto i det nordlige Portugal, er det spesielt to gratis «attraksjoner» du ikke bør gå glipp av. En av dem er markedet Mercado Municipal de Matosinhos, som ligger utenfor midtbyen og dermed primært besøkes av lokale. Her handles det med alt fra fisk til frukt og grønnsaker, og markedet er et opplagt sted for å få et glimt av de lokales hverdagsliv. Markedet er stengt på søndager.

Porto er også kjent for sin gatekunst-scene, som i sin tid ble skapt av lokale kunststudenter som besluttet å utsmykke noen av byens kjedelige og falleferdige bygninger. Den gratis og fargerike kunstutstillingen består i dag av alt fra enorme veggmalerier til små tegneseriefigurer som popper opp i gatebildet når man minst venter det.

Tre skjulte perler på Algarvekysten 

Tavira

Dersom du planlegger en ferie på Algarvekysten i nærmeste fremtid og gjerne vil oppleve noe annet enn de vanlige turistområdene blant 7 heftige ideer, kan du overveie å inkludere disse tre opplevelsene i reiseplanen:

I Tavira kan du oppleve historiens vingesus ved å besøke Maria do Castelo-kirken, hvor atskillige riddere ligger begravet, samt byens middelalderborg, hvorfra utsikten over den lille byen er fantastisk. I tillegg har byen både brosteinsgater, en hyggelig park og nærliggende strender – og ikke minst en autentisk stemning som gir en opplevelse av å besøke det tradisjonelle Portugal.

En kort kjøretur fra den populære markedsbyen Loulé ligger landsbyen Alte, hvor man også kan få innsikt i de lokales liv. Her finner du blant annet et stort utvalg av tradisjonelle spisesteder med lokale retter – og lokale priser – på menyen. Etterpå kan du ta deg en spasertur til fossen som ligger i nærheten.

Er du glad i spa? Da bør du ikke gå glipp av et besøk ved det gamle kurstedet Caldas de Monchique, en by som har vært kjent for sine helbredende kilder siden romertiden. Med sine mange trær og klipper er denne delen av Algarve helt annerledes enn kysten. Det passer for eksempel utmerket å legge inn et stopp her hvis man kjører fra Algarve til Alentejo-regionen.


Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:


  Vandretur langs Portugals kyst, så det gourmetiske

  vandretur
  «Fisherman’s Trail» har både fiskeområder og solrike strender. Foto: Wikimedia Commons

  Du liker kanskje også

  Reiseliv

  Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.