Home Konkurranser Vinn et Canon kamera – konkurransen avsluttet

Vinn et Canon kamera – konkurransen avsluttet

by Per Henriksen
Vinn et Canon kamera

Vinn Canon kamera. Klikk på linken til konkurransen, og velg ett av tre spørsmål: Liker du Reiseliv.no? Liker du ikke Reiseliv.no? Vet ikke. Og du er med i trekningen av at superzoomkamera Canon PowerShot SX70 HS.

Canon PowerShot er et superzoomkamera med 65 ganger zoom (tilsvarende 21-1365 mm) og en oppløsning på 20,3 megapiksler. Dette gir deg de helt gode detaljer i bildene. Dette er et praktisk kamera å ta med deg på dagsturer og ferie. Da tar du med deg hjem mange fantastiske bilder, både nærbilder (makro) og fotografering på lange avstander, som for eksempel under safari i Afrika. Og selvfølgelig kan du gjøre videoopptak. Her kan du lese hva Canon selv sier om dette kameraet.

Denne konkurransen gikk fra 4. til 25. august og vinner er Tone-Kristine Thomassen, Trondheim.

Vinn et Canon kamera – konkurransen avsluttet

Vinn et Canon kamera

Klikk her for skjema


Noen kjappe fototips

Mange motiver, alt fra portrett til en liten blomst blir best når du er nærgående. Treng deg tett på, ikke vær beskjeden. Nærgående feriebilder kan være alt fra utgåtte sko, oppskrubba knær, solbrente fjes til vakre blomster.

Tar du panoramabilder, utsiktsbilder eller andre brede motiver, ha også med en ramme, en forgrunn. Det skaper alltid mer dybde i bildet. Og gir avstand til den dalen, fjelltoppen eller det gateløpet du fotograferer. Med andre ord; En detalj nær deg, og panoramaen i resten av bildet. Da får du dybde.

Det er naturlig å stå oppreist, rett opp og ned når du tar bilder. Det vil si at kameraet er er ca 160-180 fra bakken. Dette er ofte en kjedelig vinkel. Mange motiver fortjener en annen og mer spennende posisjon å bli vurdert fra. Det være seg at du tar bildet ovenfra eller setter deg på huk. Kanskje legge deg ned på magen også. Du vil få et helt annet perspektiv – og ofte mye mer spennende bilde!

Den beste tiden å ta bilder er fra soloppgang og 2-3 timer utover morgenen. Og 2-3 timer før sola forsvinner i vest. Grunnen til dette er at da er fargetemperaturen best og du får bedre kontraster i bildet. Midt på dagen blir bildene flate, og sterk sol gir skarpe overganger mellom lys og skygge. Unntak: Dersom det er mange – og helst tunge – skyer på himmelen, og at sola slår igjennom mellom disse. Da er det fint fotovær hele dagen.


Orangutang i kameralinsa i Borneos regnskog

Trygge og utwenfor fare, høyt oppe i trekronene i Sepilok. Hit kommer skadde og utstøtte individer for behandling til tilbakeføring til regnskogen på Borneo. Foto: Per Henriksen

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.