Home Reisetips Populært er det, vinvandring på fire hjul på New Zealand

Populært er det, vinvandring på fire hjul på New Zealand

by Reiseliv

Populært er det blitt, at turister reiser rundt i vinproduserende land og smaker på lokale viner. Til og med til så fjernt som New Zealand er det nå stadig flere europeere som legger ut på vinvandring. Lokale turoperatører sørger for å geleide turistene trygt rundt, og få dem hjem på sitt rette hotell.

En tredagers tur kan for eksempel starte med champagnefrokost. Deretter blir det vandring til vingårder hvor utsøkte viner og gourmetmåltider inntas. Et populært reisemål er gårdene som ligger Marlborough-distriktet, og er blant de mest kjente vingårder på Nya Zeeland.

Vandringen går fra gård til gård, som ligger lavt mellom vinrankene over store åpne landskaper, omgitt av vakre fjell. Overnattingene skjer på luksushoteller – på landet. Og selvfølgelig alltid med vin til maten.

Som New Zealands største vindistrikt tilbyr Marlborough en vinvandring som en turistattraksjon, med guidede vandringer, gjerne fra sykkelsetet, fra vingård til vingård.

Populært med krydder og oliven

populært

Deilig er det, å sitte under et tre i sommervarmen, og nyte et glass vin, mens det er vinterstormer i Norge. Foto: Destination Marlborough

I tillegg til å smake vin hele dagen, kan også vandre innom olivenoljeprodusenter og safrandyrkere. Safran er som kjent et dyrbart krydder med meget høy grampris. Dette er selvfølgelig også veldig populært.

I tillegg er det populært å besøke kunsthåndtverkere og kjøpe med deg gode minner fra turen.

Det er en lokal tradisjon for befolkningen på New Zealand å farte rundt til de lokale vingårdene og smake på årets produksjon – slik tradisjonen er i blant annet Frankrike. Men nå har spesielt europeere oppdaget New Zealand som et vinland, og da reiser man gjerne halve jorden rundt for å ta en vinvandring.

Turistmyndighetene på New Zealand oppgir et tall på 50 000 utenlandske turister som kommer årlig til landet for å smake på vinen.

Vinturisme har et stort potensiale i New Zealand. Marlborough er populært og en perfekt region å dra til.

Sesongen for vinvandring starter i november, som er innledningen til sommeren på New Zealand.

Artikkelen ble første gang publisert her på Reiseliv den 18. desember 2018, og er nå oppdatert.

Liker du artikkelen om at det er populært med vinturer, så gi oss like på Facebook

Dødshoppet var booket et par dager i forveien

dødshoppet

Strikkhopp på New Zealand. Illustrasjonsfoto: Pixabay

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.