Home Reisetips Rett over svenskegrensa ligger Västra Värmland, et friluftseldorado

Rett over svenskegrensa ligger Västra Värmland, et friluftseldorado

by Reiseliv
Rett over svenskegrensa

Rett over svenskegrensa ligger Västra Värmland, og her er et friluftseldorado med uendelig med muligheter for utendørs aktiviteter og vakre naturopplevelser. Ta åren fatt gjennom sluser og kanaler, oppdag Glaskogens villmarksliv eller sus gjennom skogen på nedlagte jernbaneskinner.

Her er Reiselivs beste tips til kortreiste naturopplevelser på andre siden av grensa.


Friluftsopplevelser i naturreservatet Glaskogen

Gjør som 30 000 andre naturelskere og oppdag Värmlands største vandringsdestinasjon og friluftsparadis, Glaskogen. I det 28 000 hektar store naturreservatet finnes det over 30 mil med vandringsstier. Spredt rundt i naturreservatet ligger det også utrustede gapahuker og rastehytter som besøkende kan benytte seg av.

Glaskogen naturservat er et området med en rik historie, og stedet har aner helt tilbake til steinalderbosetting. Spor av historiske fangstgroper finnes på flere plasser og på 1600- tallet kom det skogfinner hit for å drive svedjebruk. Naturreservatet har også lange tradisjoner med jern- og kobberverk og sagbruk.

Kano, sykling, fiske og båttur

Ønsker du å oppdage Glaskogen via vannveien kan du leie både kano og båt i Lenungshammar, selve hjertet av Glaskogen. I naturreservatet finnes det mange fine kanoruter som byr på imponerende naturopplevelser. Ønsker du en litt større båt, er også robåt tilgjengelig for utleie.

De små grusveiene i Glaskogen er også godt egnet for sykling og du har mange muligheter til å oppleve naturen når du sykler langs innsjøene og skogen.
Ta med fiskestanga og benytt muligheten til å kaste noen kast. Her kan du få alt fra gjedde, abbor, gjørs, laks og rødning på kroken. Fiskekort kreves og kan kjøpes i Leningshammar eller via www.ifiske.se

Hesteridning på Mosseruds Gård

Rett over svenskegrensa

Det er en egen følelse å sitte på hesteryggen å bli båret rundt i naturen. Hesteridning er en flott måte å uanstrengt bevege seg over større avstander på en morsom måte.
Ri i gruppe eller på individuelle turer i skogen eller langs vann og åkere. I naturen rundt Årjäng er det mange vakre plasser som kan oppdages fra hesteryggen. 
Bli med på rideturgjennom skog, langs vann og på koselige stier i samspill med det mektige dyret. Kombinér gjerne rideturen med en utendørs lunsjpause eller fika, mens hestene får seg en pust i bakken. Og er du ekstra tøff, er det også mulig å bade med hestene i vannet.

Bo i en igloo på innsjøen Västra Silen

Aurora Huts er en unik, miljøvennlig og luksuriøs måte å overnatte ute i naturen på. Her bor du på komfortable iglo-flåter, hvor du kan nyte panoramautsikten over vannet og landskapet fra sengen. 
Hyttene ligger ved den vakre innsjøen Västra Silen, som er en del av det kjente kanalsystemet Dalslands kanal. I området rundt finnes det mange fine badeplasser, urørt natur og ypperlige fiskemuligheter.

Padling på sluser og innsjøer

Blant øyer, holmer og viker kan du oppdage Årjängs vakre landskap fra vannet. Den grensenære kommunen ligger i en av Sveriges mest innsjørike regioner. Her finner du blant annet Dalsland-Nordmarken, et naturområde på nesten 10 000 kvadratkilometer med utallige innsjøer som er koblet sammen gjennom kanalsystemet Dalslandskanal.
Området strekker seg fra sentrale Dalsland via Årjäng og opp til riksgrensen, og er en av Europas fineste vannveier.
Her finner du en unik infrastruktur for padling og fantastiske forhold å utforske med fritidsbåt.

Fiskeupplevelser på Fredros Gård

Nyt ro og avkobling med vannet og skogen som nærmeste nabo. I de koselige tømmerhyttene ved vannet får du privatliv og roen du trenger!
Krydre oppholdet med en herlig fisketur, fot- eller sykkeltur rundt innsjøer og i skogen. Her tilbys aktiviteter til alle årstider og gårdens stikkord er gjestfrihet og tilgjengelighet. 
Fredros Gård ligger i den nordlige delen av Arvika kommune, hvor naturen har mye villmarkspreg, og gården har alltid vært profilert som en økoturismebedrift – for naturen i naturen! De fokuserer på bærekraftige aktiviteter og overnatting.

Villmarkssafari og guidede turer

Det er flere selskap som tilbyr guidede naturopplevelser og safari i villmarken. VILD tilbyr outdoor workshops for barn og voksne, samt individuelle og skreddersydde turer for familier, grupper og bedrifter i Glaskogens naturreservat.
I løpet av sommeren tilbyr VILD flere ulike typer viltsafari, for eksempel en villmarkstur som tar deg til naturreservatets skjulte perler eller turer med fokus på bestemte deler av dyrelivet som elg, bever, fugl eller ulv. Også Outside Adventure arrangerer ulike typer opplevelsesaktiviter hele året rundt og satser på miljøvennlig og bærekraftig økoturisme.
De skreddersyr aktiviterer etter gjestenes ønsker og arrangerer også utendørsaktiviteter for grupper og bedrifter.

Sykkeltur på dresin

Pakk piknikkurven og ta med badetøyet på eventyr! Å sykle dresin fra Forsbacka til Svaneholm tar cirka tre timer frem og tilbake og strekningen er en del av den opprinnelige Åmål-Årjängsbanen.
Her tråkker du deg gjennom skog, langs innsjøer og tunneler, og det mest spennende strekket kommer etter Ömmeln stasjon, hvor du sykler gjennom en 263 meter lange togtunnel.
Om sommeren kan du både ta en kaffe og overnatte i kafébilen og i de gamle sovevognene på stasjonen.

Vänern – med blikket på vannet

Vänern har Europas største innsjøskjærgård med cirka 22 000 øyer, holmer og skjær. Det er et uuttømmelig eldorado for kajakk- og kanopadlere, båtfolk og de som vil vandre, bade eller nyte stillheten ved strandkanten eller på en øy midt i Vänern.
Lurö og Millesvik er to av Vänerns fineste skjærgårder. Skjærgårdene er kjent langt utenfor Sveriges grenser for sin særegne flora og fauna, og fordi de tilhører en av Europas største ferskvannsskjærgårder.

Millesvikskjærgården, som er mindre besøkt enn Luröskjærgården, er også verdt å utforske. Hit kommer du med kano, kajakk eller egen båt.

Les flere artikler om ferie og opplevelser i Sverige

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.