Home DestinasjonerAfrikaEtiopia Kvinnedagen markeres med afrikanske kvinner bak spakene

Kvinnedagen markeres med afrikanske kvinner bak spakene

by Reiseliv
kvinnedagen markeres

Kvinnedagen markeres av Ethiopian Airlines den 8. mars ved at flyselskapet har en egen spesialflyvning med kvinnelig besetning fra Addis Abeba via Stockholm til Oslo. Ankomsten er en tydelig støtte til den internasjonale kvinnedagen og feiringen i Norge, med kaptein Amsale Gualu ved spakene.

Ethiopian Airlines er Afrikas største flyselskap og en av Etiopas største og viktigste arbeidsplasser.

– Med denne flyvningen ønsker vi å vise hele verden hvilken makt kvinner har. Ved ankomst i Stockholm og Oslo møter besetningen sine medsøstre på det europeiske kontinentet, sier Tewolde GebreMariam, direktør i Ethiopian Airlines, i forbindelse md at kvinnedagen markeres.

Avgjørende nøkkelrolle for flyselskapet

Han understreker kvinners viktige rolle gjennom flyselskapets 74 år lange historie. De er stolte av å ha mange sterke kvinner i alle posisjoner.

– Kvinner spiller en viktig rolle i vår suksesshistorie: fra vi startet opp i 1945 til denne historiske flyvningen. På kvinnedagen ønsker vi å feire den fantastiske jobben de gjør både i Ethiopian Airlines og i resten av flybransjen. Selv om kvinner er den viktigste ressursen i Afrika har vi fortsatt en vei å gå. Det er fortsatt kjønnsforskjeller på kontinentet vårt. Vi må alle gjøre det vi kan for å tilrettelegge for å få kvinner inn i posisjoner i samfunnet, sier GebreMariam.

kvinnedagen markeres

Ethiopian Airlines første kvinnelige kaptein, Amsale Gualu. Hun flyr spesialflyvningen til Oslo. Foto: Ethiopian Airlines

Kvinnedagen markeres
ved flere kvinner bak spakene

Flyselskapet jobber aktivt med å utdanne kvinner til ledende posisjoner. Til nå er 19 av 1022 piloter kvinner.

– 35 prosent av medarbeidere i Ethiopian Airlines er kvinner. Vi har et stort trenings- og utdanningssenter hvor vi legger stor vekt på å rekruttere og utdanne topp motivert og dyktig personell til å håndtere alle oppgavene i og rundt flyene våre.

Akkurat nå er det 22 kvinnelige studenter som sikter seg inn på en jobb bak spakene i løpet av de neste 18 månedene. Selv om det er flest kvinner som trenes til kabinpersonell, ser vi en gradvis økning blant interessen hos kvinner som vil utdanne seg til piloter og teknisk personell, sier Mussie Fitehamlak. Han er flyselskapets representant i Norge og opptatt av at Kvinnedagen markers.

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Historisk høy kvinneandel i regjeringen

Etiopia er blant de afrikanske landene som er i sterkest vekst. I følge landets statsminister Abiy Ahmed skal kvinner ha æren for dette.

I Etiopias regjering har kvinner halvparten av ministerpostene; blant annet viktige poster som forsvarsminister og fredsminister

– Våre kvinnelige ministre skal motbevise den gamle oppfatningen om at kvinner ikke kan lede, uttalte statsministeren da hans nye regjering ble utnevnt i oktober 2018.

Ethiopian Airlines

kvinnedagen markeres

Til Oslo 8. mars: Ethiopian Airlines sender en spesialflvning til Oslo i anledning den internasjonale kvinnedagen og har kun kvinner som besetning ombord.

Ethiopian Airlines er det største og raskest voksende flyselskapet i Afrika og del av Star Alliance. Selskapet ble etablert i 1945.

I dag flyr de til dag til flere enn 60 destinasjoner i Afrika i tillegg til 119 ulike destinasjoner verden over. Ethiopian Airlines har kontinentets mest moderne flyflåte som består av 111 cargo- og passasjerfly, i tillegg til 63 nye fly i bestilling. Ethiopian Airlines har mottatt en rekke utmerkelser og priser.

I 2018 ble de for andre gang kåret til Afrikas beste flyselskap. De mottok firestjerners sertifisering fra Skytrax.

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om at kvinnedagen markeres, så gi oss like på Facebook


Sjekk og bestill hotell i Addis Abeba her
Du kan søke hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv


.. ... .
Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Kuriftu Resort i Etiopia – Som skapt for stopover

Kuriftu

INNSJØ: Gjestene ved Kuriftu får hver sin cabana til bruk ved innsjøen.

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

 

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.