Home DestinasjonerAfrika Etiopia er natur og kultur

Etiopia er natur og kultur

by Yvette-Marie Solem

Etiopia har en storslagen natur. Dette er et land med en utrolig kultur og store kontraster. Fjellene reiser seg over 4000 meter, og stuper ned i grønne dalsøkk og glohete saltørkener.

I Afrika er det over 50 land. Og det er nettopp Etiopia som har de fleste fjellene, faktisk hele 70 prosent og preger landets natur.

Turister som har besøkt landet kommer begeistret tilbake. Det sies at å reise i Etiopia er som å komme til et nytt land hver dag.

Etiopias 80 millioner innbyggere har en bred kultur og snakker mer enn 80 språk og utfolder tilsvarende kulturelle variasjoner. Opplevelsene blir mange og sterke, og glemt blir de trolig ikke.Etiopias hovedstad Addis Abeba blir kalt for Afrikas hovedstad. Her ligger FN’s Afrika-kommisjon.  Byen er full av ambassader og har kanskje noen av Afrikas flotteste hoteller. Det er en pulserende millionby hvor bilene holder på å fortrenge esler og kuer i gatene, og nye bygg skyter opp.

Hovedstaden er ulik andre hovedsteder i Afrika, fordi mangel på europeisk kolonisering har gjort at det ikke finnes klare skiller mellom fattig og rik. Her ligger også nasjonalmuseet som rommer blant annet ”Lucy”.

Etiopia er natur og kultur

Bahir Dar er en av de mest besøkte turistbyene i Etiopia. Byen ligger ved Tanasjøen, og er Etiopias største innsjø. Flere av øyene i innsjøen har viltvoksende kaffeplanter og frukttrær. Papyrusbåter er et vanlig syn. Disse bygges og seiles av et eget folkeslag som bor langs strendene. Tanasjøen har også et fascinerende fugleliv, og er fugletitternes paradis med over 800 unike fuglearter.

I Lalibela ligger steinkirkene som er hogd rett ned i fjellet.  Stedet er et populært pilegrimsmål som står på UNESCOs verdensarvliste. Hver av de 11 kirkene er gravd rett ned i fjellet, og selve kirkebygget er en eneste stor stein, noe man knapt finner noe annet sted i verden. Petra i Jordan har noe lignende, men der er bygningene hogget inn i fjellvegger, ikke ned i fjellmassene.

Disse kirkebyggene er så uforståelig og utrolig at kun engler kan ha gjort dette, mener mange etiopiere. Kirkene er fortsatt i bruk, der nonner, munker og prester med sine drakter vandrer rundt med kors og røkelser og lager en egenartet religiøs stemning.

Ifølge nettstedet Afrika.no har Afrika over 600 millioner mobiltelefonbrukere, som er mer enn USA og Europa til sammen. Og internettdekningen er langt mer utbygd enn i India.

Landet blir et stadig mer populært reisemål for turister. Samtidig som Etiopia er på 10-på-topplisten over de land i Afrika med økonomisk vekst.

Etiopia byr på en mosaikk av mennesker med hele 80 språk og 200 dialekter, forskjellige livsstiler, klær og kulturell dans.

Etiopia er natur og kultur!

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.