Home DestinasjonerAfrikaKenya Rimoi i Kenya, frihet til de store safariopplevelser

Rimoi i Kenya, frihet til de store safariopplevelser

by Per Henriksen

Nå kan safarientusiaster komme tett innpå de største elefantflokkene i Sør- og Sentral-Afrika. I Rimoi National Game Reserve i det nordvestlige Kenya lever elefantene i flokker på inntil 100 dyr, og reservatet er etter flere omfattende forbedringer gjenåpnet og klar til å ønske safarigjester velkommen.

Rimoi National Game Reserve er nå gjenåpnet, etter at områdets infrastruktur og fasiliteter har fått et omfattende løft. Safarigjester kan kjøre og vandre rundt i reservatet på nyanlagte ruter og stier – og til å nyte godt av gatelys, ny vannforsyning og toalettfasiliteter. For å gjøre det mulig å utforske reservatet over flere dager er det også etablert overnattingssteder.

Rimoi National Game Reserve er kjent for sine store elefantflokker. Her lever elefantene sammen i flokker på inntil 100 dyr, mens de på andre steder i Afrika typisk lever i grupper på maksimalt fem. Faktisk er flokkene i Rimoi de største i hele det østlige og sentrale Afrika.

I tillegg til verdens største landdyr kan man i Rimoi National Game Reserve også være så heldig at man får se de sjeldne hvite krokodillene som holder til ved elven Kerio. Samtidig kan safarigjester møte dyr som for eksempel bøfler, giraffer, sebraer, gaseller, dik-dik-antiloper, vortesvin, bavianer og flere fuglearter som alle hører hjemme i reservatet.

Rimoi-reservatet ligger 40 km fra byen Iten, i regionen Elgeyo-Marakwet i Great Rift Valley. Iten er kjent blant atleter, sportsstjerner og løpere fra hele verden, ettersom mange reiser hit for å trene og forbedre seg.

Byens beliggenhet 2400 meter over havet gir økt oksygenopptak i blodet, noe som gjør det mulig å yte mer. Wilson Kipketer er bare én av de store stjernene som har vært på treningsleir i Iten.

Rimoi National Game Reserve ligger 350 km nordvest for Nairobi. Det er flere daglige avganger fra Jomo Kenyatta International Airport i Nairobi til Eldoret Airport, som ligger omkring 80 minutters kjøring fra reservatet.

Nå er det billigere for nordmenn å reise på safari i Kenya. Prisen på inngangsbilletter til landets nasjonalparker og reservater er blitt kraftig redusert. Les mer om dette på GoAfrica.no og ser flere spennende bilder der.

Treetops Lodge med sin helt spesielle rustikke arkitektur.

Treetops Lodge med sin helt spesielle rustikke arkitektur.

Ut i naturen. Flott landskap og mange spennende overraskelser.

Ut i naturen. Flott landskap og mange spennende overraskelser.

Mange fascinerende og unike rom i Kenyas lodger.

Mange fascinerende og unike rom i Kenyas lodger.

Når du har lagt safarien bak deg, er det mange muligheter for noen stranddager på Kenyas østkyst.

Når du har lagt safarien bak deg, er det mange muligheter for noen stranddager på Kenyas østkyst.

 

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.