Home DestinasjonerAfrikaKenya Løver: Syv dager uforglemmelig safari

Løver: Syv dager uforglemmelig safari

by Per Henriksen

Løver: Kenya er overraskelsens land der du finner mye flott natur. Landet er et av de mest populære reisemål for folk som vil oppleve safari. Ikke minst er nasjonalparken Madai Mara kjent verden rundt som stedet som har alt, når det gjelder safari.

Du ankommer Jomo Kenyatta International Airport i Nairobi. Tidspunkt er avhengig av flyselskap. Sørg alltid for at en representant for den lokale turoperatøren møter deg på flyplassen, og bistår med både transport og innsjekking på hotellet. Dette er vanlig service hos alle seriøse turoperatører.

Safari Kenya kan vare fra 2-3 dager til to uker og du er garantert å møte løver. Her er et forslag til syv dager som er utmerket å kombinere med badeferie på østkysten eller over til Pemba, Zanzibar eller andre ferieøyer.

Kenya har dyktige sjåfører med mye kunnskap om naturen og dyrelivet, og ikke minst løver. De vet hvor dyrene befinner seg til enhver tid, og legger opp kjøreruten så du har størst sjanse til å oppleve mest mulig. Safarien er alltid i åpne 4-hjulsdrevne, kraftige biler.

Forskjellige turoperatører i Kenya har mange, og forskjellige reiseruter. Men alle legger turen innom de viktigste parkene hvor dyrelivet er størst.

Kjør aldri i mørket

I Kenya kan du velge mellom telt eller lodge for overnatting, eller kombinasjon av dette. Spør om forslag fra den lokale turoperatøren slik at du får den beste teltovernattingen/lodgen som passer deg. Forslaget nedenfor kan du finne hos flere turoperatører, og er ment som et godt tips til å få med de fleste spennende punktene i Kenya.

Legg opp dagene slik at du alltid kommer frem til teltleieren/lodgen i god tid før solnedgang. Dette er en god regel i de fleste land. Kjør helst ikke etter at det er blitt mørkt, siden det er mange ville dyr som plutselig krysser veiene. Dette vet sjåførene om, og er drevne i å få deg frem til overnatting i god tid.

Noen steder er det mulig å bestille ballongtur i soloppgangen etterfulgt av champagnefrokost på forhånd. Det lønner seg i høysesonger fordi det da er stor pågang og få plasser. Å se dyrene; løver, flodhester, sebraer, giraffer, bøfler og andre ville dyr våkne opp, fra en ballong er en spesiell opplevelse. Verd både tid og penger.

I tillegg til disse 7 safaridagene må du legge til reisetiden fra og til Norge. Tiden for avreiser og ankomster varierer ut fra hvilket flyselskap du benytter.

Forslag til 7 dager safari

Den 1. dagen: NAIROBI – MOUNT KENYA
Avtal med selskapet du bestiller turen at du blir møtt på flyplassen i Nairobi. Hvor du overnatter er avhengig av når på døgnet flyet ditt lander. Uansett, turen går via naturskjønne omgivelser over slettene, gjennom skogene og fjelloverganger til foten av Mount Kenya. Dette er Kenyas nest høyeste fjell. Om det blir tid til safari denne dagen, er avhengig når du kommer frem. Men uansett vil du oppleve mye natur og dyreliv underveis.

Den 2. dagen: SAMBURU
Samburu er «Born Free Country», hvor Joy og George Adamson oppdro den lille løveungen Elsa til et liv i det fri. Her ligger den vakre Shaba nasjonalparken, som sammen med Buffalo Springs utgjør området Samburu. Dette er et vakkert og frodig landskap, inkludert Ewaso Nyiro River. Bruk tiden til å utforske det unike villmarkslivet på området, som er berømt for sin rike forekomst av løver og elefanter.

Den 3. dagen: SHABA
Området er kjent for mange flodhester og krokodiller. Her er sannsynligheten stor for å se løver, gepard, giraffer og elefanter. Leoparder er det også i området, men ofte vanskelig å oppdage der de ligger det meste av dagen inne i skyggefulle trekroner. Men erfarne guider har blikk for å oppdage disse, og kjenner også til hvor de ofte holder til. Dette er også et av de få områdene hvor du kan oppleve den spesielle Grevy’s Zebraen, og den utrydningstruede villhunden. Her finnes mer enn 100 ulike fugleslag, samt den kjente somalske strutsen.

Den 4. dagen: LAKE NAKURU
Dagen kan starte med å kjøre til Lake Nukuru. Dette er den mest kjente av alle innsjøene i Great Rift Valley som er kjent for sin rike forekomst av flamingoer. Mer enn en million av denne kjente fuglen oppholder seg i området. Her bør det være safari i Kenyas første og største neshornreservat. Du er nærmest garantert å se både det svarte og det hvite neshornet. Mulighetene er også store for å se leopard. Lake Nakuru har også mer enn 450 ulike fugleslag, samt løver, flodhest, giraffer og ulike typer apekatter.

Den 5. dagen: MASAI MARA
Fra Lake Nakuru tidlig på morgen går turen videre til den fantastiske nasjonalparken Masai Mara. Å komme hit er selve safaridrømmen for mange, og her blir man ikke skuffet. Du er midt i den største og mest spektakulære bestanden av eksotiske og ville afrikanske dyr, ikke minst løver. Fra Tanzania, opp gjennom Masai Mara og tilbake til Tanzania er det en årlig vandring ev mer enn en million ville dyr. Dette er et av verdens store undre. Årsaken er gressbeitende dyrs behov for friskt gress, og naturen har lagt til rette for en slik enorm vandring. Masai Mara er en forlengelse av Tanzanias Serengeti. Parken har flere dyr enn noen annen park i Øst-Afrika. Bruk ettermiddagen til å kjøre rundt i parken, før overnatting i Masai Mara.

Den 6. dagen: MASAI MARA
Du bør bruke hele dagen til å utforske områdene i et av Afrikas største villmarksområder. Denne delen av Kenya har løver, elefanter, leoparder, geparder, zebraer, giraffer, gaseller og prikkete hyener. Mara River renner gjennom dette området, og tiltrekker seg store flokker av flodhester, Nil-krokodiller og bøfler. Og tro det eller ei: Mer enn 550 ulike fuglearter! Overnatting i Masai Mara.

Den 7. dagen: MASAI MARA – RIFT VALLEY – NAIROBI
Dette er dagen du sannsynligvis vil sette minst pris på, i hvert fall før du kommer deg av gårde mot Nairobi. Den 7. Dagen er siste safaridag i dette forslaget, og kanskje du vil føle at du burde hatt noen flere dager i dette spennende landet. Men dagen gir mye spenning. På vei til Nairobi passerer du Great Rift Valley, den mektige vulkanen Dormant, innsjøene Elmenteita og Naivasha og Mount Longonot. Nairobi når du ikke frem til før kvelden. Om det blir overnatting der eller kveldsfly hjem er avhengig av om du har valgt flyavgang på kvelden eller neste morgen.

Ikke glem å få med deg et eller annet fargerikt show og tradisjonelle Maasai-danser! Det sitter også fast i minnet som en flott opplevelse fra turen.

Et møte med masaier er en interessant opplevelse. De hopper og hilser og ønsker deg velkommen. Foto: Pixabay

Vil du lese mer om Kenya, eller Afrika, besøk GoAfrica.no
Vil du ta gode safaribilder? Se kurset Reisefotograf

 

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.