Home DestinasjonerAfrikaKenya Safari i Kenya – velg det rolige eller spektakulære

Safari i Kenya – velg det rolige eller spektakulære

by Per Henriksen

Safari: Hvis det er den store vandringen som står øverst på ønskelisten din, bør du besøke Kenya fra juli til oktober. Men vil du spare 3000–6000 kroner på safarireisen og oppleve savannens dyreliv uten å bli forstyrret av for mange andre kjøretøyer, bør du reise allerede i juni.

Hvert år reiser dyreelskere fra hele verden på safari til Kenya, mellom juli og oktober for å oppleve den store vandringen, når millioner av gnuer og sebraer beveger seg på tvers av Masai Mara. Men safarisesongen begynner allerede i juni måned.

-Fra juni til oktober er det tørke, og de beste månedene for safari i Kenya. Etter regntiden begynner gresset å spire, noe som tiltrekker seg dyr fra andre områder – for eksempel gnuer og sebraer. Samtidig tørker savannen langsomt ut, og det betyr at dyrene hver dag samles rundt vannhull og elver for å drikke. Det gjør det mulig å få øye på flere ville dyr på safarituren, forklarer Hanna Johansson, som er nordisk representant for Kenyas turistråd.

I tillegg til at safarigjestene har en større sjanse til å få øye på «de fem store» mellom juni og oktober, er det også garantert fint vær: Værmeldingen byr på 25 grader og sol.

På grunn av den store vandringen er juli høysesong, og derfor kan det være penger å spare om man har muligheten til å reise i juni.

-Det er stor prisforskjell på reiser til Kenya i henholdsvis juni og juli. Har du muligheten til å reise i juni, kan du spare inntil 7800 kroner per person i forhold til prisene for den samme turen i juli, forteller Bent Bjune fra BENNS, som fortsatt har ledige turer i både juni og juli måned.

I tillegg til den mye lavere prisen er det en annen fordel ved å reise til Kenya i juni: Der er langt færre turister og kjøretøyer i nasjonalparken, noe som gir en mer autentisk safariopplevelse blant de ville dyrene.

Følg den store vandringen fra stua

De som ikke kan besøke Kenya i sommer, kan i stedet følge den store vandringen hjemme fra stua. Via appen HerdTracker kan du følge gnuenes vandring fra Serengetti over Masai Mara live på et kart – og på Twitter legges det fortløpende ut bilder og videoer. https://twitter.com/HerdTracker

Les mer om safari Kenya på www.magicalkenya.com

Den store gnuvandringen skjer mellom juli og oktober og er en spektakulær opplevelse.

Den store gnuvandringen skjer mellom juli og oktober og er en spektakulær opplevelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nærkontakt med gepard. Her er fotomulighetene store og modellene villige.

Nærkontakt med gepard. Her er fotomulighetene store og modellene villige.

I juni er langt færre turister og kjøretøyer i nasjonalparkene.

I juni er langt færre turister og kjøretøyer i nasjonalparkene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innholdet på Reiseliv produseres av Reisejournalist

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.