Home DestinasjonerAfrikaKenya Kenya: Magiske rideturer på de afrikanske savanner

Kenya: Magiske rideturer på de afrikanske savanner

by Yvette-Marie Solem

Kenya: Ri blant løver og giraffer mens masaiene vandrer forbi med kveget sitt i Masai Mara, eller opplev hvordan hesten gjør det mulig å langsomt nærme seg en flokk elefanter ved foten av Mount Kenya. Fall i søvn til lyden av ruslende zebraer, og våkne til synet av vortesvin som er på vei ut på eventyr. Kenya byr på magiske rideturer for både nybegynnere og erfarne ryttere.

Det polske ordtaket «Lykken på jorden hviler på hestens rygg» sier en hel del, og når det sorte kontinentets fascinerende natur også følger med, er lykken komplett. Du har selv muligheten til å oppleve denne følelsen på en hestesafari i Kenya. Det er tvilsomt om hest, mennesket og natur kan knyttes tettere sammen enn de gjør på de afrikanske savanner. En hestesafari er en eventyrlig opplevelse og et minne for livet.

Fordelen med å dra på hestesafari er tydelig: Selv vanskelig terreng, som ikke er uvanlig i Afrika, kan lett forseres, og de ville dyrene kan ses på helt nært hold. På hesteryggen blir safariopplevelsen om mulig enda mer autentisk enn om du velger å dra på klassisk safari i jeep.

 I masaienes fotspor

Å ri på hest over savannen er som å bli ett med naturen rundt deg. Å være «et av dyrene» gjør det mulig å komme tettere på de ville elefantene, giraffene og bøflene enn hva som er mulig i en bil.

I Masai Mara vandrer hundrevis av gnuer, sebraer og antiloper hver dag i store flokker over savannen, mens sultne løver hviler i skyggen og gomlende giraffer spiser av akasietrærne. Her finnes ingen strømmaster, trafikkerte veier eller innhegninger, kun vakker natur så langt øyet kan se. Følelsen av frihet og uavhengighet som oppleves når du går i dyrenes fotspor, er nesten terapeutisk.

Området er hjemlandet til masaiene, som en fra tid til annen vil møte, drivende på kveget sitt, påpasselig så de ikke støter på en sulten løve eller leopard.

 Kom tett på giraffene

Ved foten av det imponerende Mount Kenya i Laikipia lever Samburu-folket, som er nært beslektet med Masai-stammen. Her, ved Lolldaiga Hills, som er kjent som et av de vakreste områdene i hele Kenya, arrangeres det daglig hestesafarier. Lokale guider forteller om områdets fascinerende flora og fauna, og i denne naturperlen er det mulig både å gå og ri side om side med sebraer, impalaer, gaseller og antiloper. Kom så nært at du nesten kan ta på giraffene. Opplev også hvordan hesten gjør det mulig å langsomt nærme deg en flokk elefanter. Er du heldig, kan du oppleve et av de ville kattedyrene på jakt etter ukens måltid.

Etter en opplevelsesrik dag er det nesten magisk å sitte rundt bålet i skumringen og nyte middagen mens en hører dyrene rusle rundt og ser øyne lyse i mørket.

 Nyt morgenkaffen til synet av vortesvin

En safaritur på hesteryggen kan vare i noen timer eller i flere dager, og den kan enten tas med utgangspunkt i en fast leir eller som en reise fra leir til leir. Hestene er valgt ut fordi de beveger seg sikkert og rolig blant de ville dyrene. De erfarne og vennlige guidene hjelper deg til å velge den helt rette hesten, og det finnes hester både for nybegynnere og erfarne ryttere.

De ulike leirene ligger langs dyrenes daglige vandreruter, og man kan derfor falle i søvn til lyden av ruslende sebraer og nyte morgenkaffen til synet av vortesvin som nettopp er våknet, og er på vei ut på eventyr.

Les også:

Fotosafari – slik tar du gode bilder

Lær mer om foto gjennom kurset Reisefotograf

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.