Home DestinasjonerAfrikaKenya Telttur med stil i Kenya, det heter glamping i vill natur

Telttur med stil i Kenya, det heter glamping i vill natur

by Reiseliv
Telttur med stil i Kenya: Glem alt om liggeunderlag og primuskjøkken – i Kenya kan du dra på telttur med stil. Her er den populære ferieformen «glamping» like utbredt som gnuene under den store vandringen. I nasjonalparkenes mange leirer kan gjester bo i hotellromlignende telt med luksuriøse fasiliteter som myke senger samt eget bad og toalett, mens de autentiske safariopplevelsene venter rett på den andre siden av teltduken. Forbinder du heller ikke campinglivet med champagne og myke senger? Da har du kanskje gått glipp av den nye ferieformen «glamping». Den glamorøse campingformen er blitt populær i de siste årene, og over hele verden dukker det opp flere og flere glampingplasser. Men i Kenya har du gjennom flere årtier kunnet nyte godt av komfortable senger, eget badeværelse og sjarmerende innredning på teltferien. På safarireisen er glamping en selvfølge, og teltene i de mange populære safarileirene er typisk innredet som hotellrom, bare med én viktig forskjell: Vegger og tak er laget av teltduk, noe som sikrer en mer intens opplevelse av naturen og dyrelivet på den kenyanske savannen. I og i nærheten av landets nasjonalparker er det hundrevis av såkalte «tented camps», som er ideelle utgangspunkt for en autentisk og luksuriøs safariferie.

Millionærens safarileir

At den fargerike Virgin-eieren og mangemillionæren sir Richard Branson elsker luksus er ikke en nyhet. Det har han understreket med sin populære leir Mahali Mzuri, som er plassert høyt i Masai Maras skråninger. Mahali Mzuri betyr «vakkert sted» på swahili, og det er akkurat det det er: Utsikten over savannen er storslått, og de luksuriøse teltene er smakfullt innredet med flotte detaljer. Leiren består av tolv telt med plass til maksimalt 24 gjester, noe som sikrer en rolig og intim stemning. Gjestene kan bli med leirens guider på safaritur to ganger om dagen.

Tett på elefantene

Drømmer du om å sitte på din egen terrasse med en drink i hånden mens du ser på Afrikas ville dyr? I så fall er Elephant Pepper Camp det rette valget. Her har alle de åtte teltene egen terrasse med utsikt over Masai Mara. De store, romslige lerretsteltene er innredet som hotellrom med dobbeltsenger, eget bad og toalett. Leirens eier har italienske røtter, noe gjestene blant annet kan nyte godt av i restauranten, der det serveres lekre italienske spesialiteter fremtryllet etter familiens egne oppskrifter.

Under åpen himmel

Vil du overnatte i verdens største soverom? I Loisaba Conservancy kan du overnatte i det fri med panoramautsikt til den glitrende kenyanske stjernehimmelen. Her tilbringes natten i spesiallagede himmelsenger med hjul – såkalte «star beds» – slik at du selv kan velge om du ønsker å sove innendørs eller rulle sengen – og myggnettet – ut under stjernene. I Loisaba finner du også Loisaba Tented Camp, som består av tolv luksuriøse telt med privat basseng og en fantastisk utsikt over Mount Kenya.

Prisbelønt økoluksus

I skyggen av Mount Kenya, i Ol Pejeta Conservancy, ligger den lille, luksuriøse økoleiren Kicheche Laikipia, som har seks lekre teltsuiter innredet med den helt riktige balansen mellom komfort og enkelhet. Her kan både frokost, lunsj og middag nytes i det fri – for eksempel med utsikt over demningen, som i tørkeperioden er en magnet for parkens dyreliv. Leiren arrangerer safariturer i reservatet både dag og natt.

Om Kenya

Safarilandet Kenya, som ved World Travel Awards i 2015 ble kåret til verdens ledende safaridestinasjon, ligger like sør for Afrikas horn i Øst-Afrika. Med en 48 mil lang kyst mot Det indiske hav er den store vandringens hjemland ikke bare et reisemål for safariturister, men også for de som elsker sol, strand og bading. Kenyas mest kjente nasjonalpark er reservatet Masai Mara, som ligger sør for hovedstaden Nairobi. Flere norske reisearrangører tilbyr reiser i gruppe eller på egen hånd til Kenya. Med maksimalt 2 timers tidsforskjell og ca. 14 timers flyreise (ett stopp i Amsterdam, Paris, Istanbul, Frankfurt eller London) er det både lett og bekvemt å komme seg dit.

Eksklusivt telt? Lev med stil, på campingtur i Kenya.

Flott afrikansk tradisjonell arkitektur i moderne drakt.

En liten tur ut på kanten for å nyte utsikten, før natten faller på og det er koselig å være inne.

___________________________________________________________________

Safari i Kenya – velg det rolige eller spektakulære

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Leave a Comment

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.