Home DestinasjonerAmerikaDen Dominikanske Republikk Dominikanske Republikk; ferien du drømmer om

Dominikanske Republikk; ferien du drømmer om

by Reiseliv
Dominikanske Republikk

Dominikanske Republikk: Drømmeferie i farger, hvite sandstrender og turkisfarget vann. Høye fjell og dype, fruktbare daler. Dans og musikk, gourmetmat, rafting, golf, hvalkikking og mye mer.  Så har du en fascinerende historie som gir turistene mulighet til å vandre i fotsporene til Columbus. Det hadde vært spennende det!

Vi er i den Den Dominikanske Republikk, som deler øya Hispaniola i Karibia med Haiti. Så har du Cuba, Jamaica og Puerto Rico som naboøyer. Dette er et reisemål som har alt en besøkende kan drømme om – innpakket i et behagelig klima med en gjennomsnittstemperatur på 25 grader året rundt.

Dominikanske Republikk – perfekt ferie

Den Dominikanske Republikk danner den komplette ramme rundt en perfekt ferie i paradis. Sier de selv. Og et er vanskelig å si dem imot. Det er nok å boltre seg på i løpet av en ferie, landet er litt større enn Danmark, og er omgitt av nærmere 1600 km med nydelige strender.

Det var ingen ringere enn Christopher Columbus som oppdaget landet i 1492, og hovedstaden Santo Domingo ble grunnlagt i 1494 av Columbus’ bror. Santo Domingo er den første byen som ble bygd i den nye verden. Byen kan dermed skryte av å ha en rekke «første bygninger i sitt slag», for eksempel universitetet, sykehuset og katedralen. Disse bygningene er fortsatt godt bevart, og en spasertur rundt i den sjarmerende hovedstaden får deg nærmest til å føle at du går i Columbus’ egne fotspor. De godt bevarte bygningene fra 15- og  16-hundretallets  Santo Domingo er satt på UNESCOs verdensarvliste.

Den eksotiske dansen

Dominikanske Republikk
Den eksotiske og fargerike nasjonaldansen merengue.

Landet er kjent for glade, varme og gjestfrie mennesker, over 10 millioner, som alltid går rundt og smiler, og tar godt imot alle turister – enten på spansk eller tegnspråk. Når lokalbefolkningen kaster seg inn i den fargerike nasjonaldansen «merengue», føler du virkelig at du er i paradis. Den enkle dansen med alle variasjonene og de morsomme hoftebevegelsene er et lystig innslag for turistene.

Kjennetegnet på hotellene og feriestedene i den Dominikanske Republikk er full luksus. Ikke så rart at kjendiser, idrettsfolk og reisende fra hele verden i mange år har oppsøkt den Dominikanske Republikk. Her finner du verdens fremste hotellkjeder med raffinert luksus, et utrolig servicenivå, usedvanlig god mat og tilbud i femstjernersklassen.

Velg om du vil bo på stranden, tilbaketrukket på prærien, ved de skjønne elvene, i de gamle og sjarmerende kystlandsbyene eller også langs de høye fjellklippene.

Hotellene i landet kan tilby fasiliteter som gir selv den mest kravstore gjest et uforglemmelig opphold. Hvert sted har noe eget å by på, enten et unikt landskap, havutsikt, underholdningstilbud eller tilbaketrukket ro og fred.

Dominikanske Republikk og paradis

Dominikanske Republikk
Kajakker på Chavon River.

Følelsen av å være i paradis gjør seg ikke bare gjeldende over vann. Dykker du ned under havflaten, åpenbarer det seg en fantastisk verden av rev og tropisk fisk. En verden som også skjuler mystiske undervannshuler og spennende skipsvrak i en fargerik blanding av fisk og planter. Den storartede undervannsverdenen kan utforskes gjennom dykkerkurs som arrangeres fra feriesteder over hele øya.

I Cabarete på nordkysten av Den dominikanske republikk finner du noen av verdens beste vannsportstrender. Her er det perfekte forhold for surfing, kiting, brettseiling og andre actionfylte aktiviteter.

Ønsker du vind i håret etter å ha slappet av noen dager på et av landets feriesteder, byr naturen i den Dominikanske Republikk på både nasjonalparker, skoger og fjell. Landet kan skryte av å ha det høyeste fjellet i Karibia, Pico Duarte, og den største innsjøen, Lake Enriquillo. Det varierte landskapet byr også på fuktige regnskoger og tørr kaktusørken, og hele 10 prosent av landet er dekket av nasjonalparker. For naturelskere finnes det mange miljøvennlige hoteller som arrangerer fotturer, kajakkpadling, tubing og hesteridning.

10 ting du kan gjøre

Dominikanske Republikk
Paragliding på stranden Punta Cana.

Strender: Playa Rincon er en av de ti vakreste strendene i verden.
Golf: Golfspillerens paradis med mer enn 26 golfbaner i verdensklasse
Santo Domingo: Den første byen som ble grunnlagt i den nye verden
Cabarete: Vindsurfernes paradis – perfekt vind året rundt
Hvalkikking i Samanabukten- fra januar til mars
Karneval: Bli med å feire landets uavhengighet i hele februar måned, med rytmer og farger
Dykking og snorkling: Praktfulle rev, svøm blant tropisk fisk
Isla Saona: En eventyrlig reise til en fantastisk øy med hurtiggående båt eller katamaran
Rafting og juving: I Cordillera Central langs landets lengste elv
Shopping: Larimar – den uvanlige, lyseblå edelsteinen med hvit marmorering hører naturlig hjemme i den Dominikanske Republikk. Andre ting man simpelthen må få med seg, er rav, rom og sigarer.

Det er enkelt å reise mellom de ulike delene av landet. Det er mulig å få taxi på alle hoteller, bussholdeplasser og en av de seks flyplassene, og du kan bestille på forhånd. Taxiene er trygge og pålitelige i Santo Domingo og mange av de andre byene i den Dominikanske Republikk. Lokale flyselskaper flyr regelmessig til og fra Santo Domingo, Puerto Plata, Punta Cana og Samana.

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om Den Dominikanske Republikken, så gi oss Like og del på Facebook

Du kan søke hoteller i hele Asia og bestille direkte her på Reiseliv


.. ... . Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Seilferie på de syv vakre verdenshav

SKIPPER PÅ EGEN SKUTE: Belize i Mellom-Amerika er av de flotteste stedene jeg har seilt. God plass ved øyene og nydelig vann. Ulempen er dårlig merket kart. Foto: Privat

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.