Home DestinasjonerAmerikaDen Dominikanske Republikk Sigarer er også verd en fykende festival

Sigarer er også verd en fykende festival

by Trond Thorud
Sigarer

 Sigarer, Dominikanske Republikk, Festival, Karibien

Med mer enn 210 millioner håndrullede sigarer produsert årlig, hersker Dominikanske Republikk i sigarverdenen. Landet produserer nesten halvparten av verdens sigarer, og det er kongeriket for milde, smaksrike arter, der man kombinerer vitenskapen knyttet til å kombinere ulike varianter av tobakk. Med en samlet eksport- og produksjonsverdi for tobakk på mer enn $ 600 millioner,  har Dominikanske Republikk virkelig blitt et knutepunkt for verdens sigarproduksjon.  

I 1992, etablerte de mest tradisjonsrike og erfarne sigarprodusentene i Dominikanske Republikk  Procigar. Dette er en organisasjon hvis mål, da og nå, er å forsvare, beskytte og utvikle det gode navn og rykte for sigarer fra sigarlandet, den første og største eksportøren av førsteklasses sigarer på verdensbasis.

Den årlige festivalen Procigar Festival 2018 fant sted i Dominikanske Republikk i tidsrommet 18. – 23. februar, og den startet i Punta Cana , der gjestene kunne slappe av på stranden under den tropiske solen, konkurrere i morsomme strandaktiviteter, snorkle og ta rideturer ved havet.

En av festivalens mest overbevisende attraksjoner er at gjestene får muligheten til å treffe noen av sigarindustriens største produsenter ansikt til ansikt.

Enten produksjonen skjer i regi av en familiedrevet virksomhet eller et stort, internasjonalt foretak, i nord eller sør, fra Santiago til La Romana, er denne blomstrende håndverksbaserte industrien i hendene på svært dedikerte næringsdrivende.

– Min far sa alltid at hvert sekund, hver dag, kan noe gå galt på fabrikken vår. Så jeg opptrer på samme måte som på kjøkkenet; jeg holder nøye øye med ingrediensene og jeg sørger for at oppskriftene blir fulgt.  Arturo Fuente fabrikken kan egentlig sammenlignes med en samling små kjøkken, der jeg og min far er sjefskokker. Jeg har aldri besøkt andre fabrikker. Jeg vet ikke hvordan de jobber. Og jeg røyker ikkeandre folks sigarer, sier Carlito Fuente fra Tabacalera Fuente.

Denne  opplevelsen fortsetter og tar et steg videre i verdens sigarhovedstad, Santiago de los Caballeros, der gjestene får et nærmere innblikk i virksomheten på tobakksmarkene og i fabrikkene til aktører som  General Cigar, Davidoff, Quesada Cigars, La Aurora, De Los Reyes Cigars, Tabacalera La Alianza-EP Carrillo, La Flor Dominicana, Tabacalera Palma, PDR Cigars og Cigar Family Charitable Foundation. De blir også tilbudt andre spektakulære aktiviteter, som opplevelsesturer, katamaranseiling langs den nordlige kysten, interessante seminarer, pokerturneringer til inntekt for veldedige formål, leksjoner i merengue-dans og mye annet.

På kveldstid, samler alle gjestene seg til spektakulære galla-middager, førsteklasses drikke, velsmakende lokale retter, munter dans og varm, dominikansk gjestfrihet; og det hele avsluttes naturligvis med røyk av beste kvalitet. Procigar vil være vertskap for en veldedighetsauksjon under den avsluttende galla-middagen. Hele nettoinntekten vil tilfalle

Voluntariado de Jesús con los Niños (en non-profit organisasjon for syke barn), Sociedad San Vicente de Paul (et aldershjem for pensjonister med lav inntekt) og Monumento a los Heroes de la Restauración.

Fin artikkel? Ikke glem å gi oss likes på Reiselivs Facebook-side

Sigarer

Det går livlig for seg utover natta på barer og diskotek når det er sigarfestival i Den Dominikanke Republikk.

Sigarer

Du kan få et nærmere innblikk i virksomheten på tobakksmarkene og i fabrikkene.

sigarer

Fra det indre av en sigarfabrikk hvor hver eneste sigar blir til med arbeidssomme hender. Foto: Common Wikimedia.

sigarer

Avkobling fra sigarrøyk og andre høye aktiviteter, da kan det være godt med en romantisk ridetur i solnedgangen langs lange sandstrender.

Den Dominikanske Republikk har 3 254 hoteller.
Søk og bestill her på Reiseliv.

Artikkelen er levert av Reisejournalist

Gourmetmat, dans, musikk, rafting, turkisfarget vann

Gourmetmat på Pate Palo i Santo Domingo.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.