Home DestinasjonerAmerikaDen Dominikanske Republikk Dans og musikk, rafting og turkisfarget vann

Dans og musikk, rafting og turkisfarget vann

by Trond Thorud

Dans og musikk, romantiske resturanter med gourmetmat, spennende rafting, golf, hvalkikking, hvite sandstrender og turkisfarget vann. Du er i Den Dominikanske Republikk med høye fjell og dype, fruktbare daler. All-inclusive-hoteller og feriesteder med spa og anledning til full avslapping med en drink i hånden. En fascinerende historie som gir turistene mulighet til å vandre i fotsporene til Columbus.

Gourmetmat er sikkert noe du vil sette pris på. Les mer om det i artikkelen nedover.

Den Dominikanske Republikk har alt en besøkende kan drømme om – innpakket i et behagelig klima med en gjennomsnittstemperatur på 25 grader året rundt. Den Dominikanske Republikk danner den komplette ramme rundt en perfekt ferie i paradis.

Det var ingen ringere enn Christopher Columbus som oppdaget landet i 1492, og hovedstaden Santo Domingo ble grunnlagt i 1494 av Columbus’ bror. Santo Domingo er den første byen som ble bygd i den «nye verden», og kan dermed skryte av å ha en rekke «første bygninger i sitt slag», for eksempel universitetet, sykehuset og katedralen.

Disse bygningene er fortsatt godt bevart, og en spasertur rundt i den sjarmerende hovedstaden får deg nærmest til å føle at du går i Columbus’ egne fotspor. De godt bevarte bygningene fra 15- og 16-hundretallets Santo Domingo er satt på UNESCOs verdensarvliste.

De glade, varme og gjestfrie menneskene i landet er kjent for å alltid gå rundt og smile, og tar godt imot alle turister – enten på spansk eller tegnspråk. Når lokalbefolkningen kaster seg inn i den fargerike nasjonaldansen «merengue», føler du virkelig at du er i paradis. Den enkle dansen med alle variasjonene og de morsomme hoftebevegelsene er et lystig innslag for turistene.

Bading og strandliv 

Den Dominikanske Republikk er omgitt av nærmere 1600 km med nydelige strender, kjent for sin uberørte hvite sand og sitt varme, turkisfargede vann fra det Karibiske Hav og Atlanterhavet. Det finnes knapt noe mer avslappende enn å sitte på stranden under de karakteristiske, svaiende palmene med en Piña Colada i hånden og nyte synet av himmelblått hav, grønne regnskoger og høye fjell.

Golf 

For golfentusiaster er den Dominikanske Republikk det nye «in»-stedet. Her kan du svinge golfkøllen på fantastiske golfbaner spesielt utformet av golflegender som Pete Dye, PB Dye og Jack Nicklaus. De to tidligere amerikanske presidentene Bill Clinton og George W. Bush har spilt på disse banene, som ligger vakkert til i den storslåtte og uberørte naturen med utsikt til de praktfulle og fruktbare dalene.

Ni av landets golfbaner ligger på «Golf Week Magazine»s liste over de 50 beste golfbanene i Karibia og Latin-Amerika. Den Dominikanske Republikk er i 2013, 2015 2016 og i 2017 blitt kåret til årets golfdestinasjon i Karibia og Latin-Amerika. Prisen, som deles ut av golforganisasjonen IAGTO, anerkjenner det karibiske ferieparadiset som beste alternativ når norske golfentusiaster skal svinge golfkøllen under eksotiske himmelstrøk.

Uansett hvilket handicaptall du har med i bagasjen, venter en unik og utfordrende golfopplevelse.

Luksus og feriesteder 

Kjennetegnet på hotellene og feriestedene i den Dominikanske Republikk er full luksus. Ikke så rart at kjendiser, idrettsfolk og reisende fra hele verden i mange år har oppsøkt den Dominikanske Republikk. Her finner du verdens fremste hotellkjeder med raffinert luksus, et utrolig servicenivå, usedvanlig god mat (les gourmetmat) og tilbud i femstjernersklassen.

Velg om du vil bo på stranden, tilbaketrukket på prærien, ved de skjønne elvene, i de gamle og sjarmerende kystlandsbyene eller også langs de høye fjellklippene.

Hotellene i landet kan tilby fasiliteter som gir selv den mest kravstore gjest et uforglemmelig opphold. Hvert sted har noe eget å by på, enten et unikt landskap, havutsikt, underholdningstilbud eller tilbaketrukket ro og fred og serverer deilig gourmetmat.

Spa 

En ferie i den Dominikanske Republikk bringer deg langt vekk fra det skandinaviske mørket og vinterkulden. Og et besøk i et av de mange luksuriøse spaavdelingene i landet er som en lang reise for både kropp og sjel.

Her blir sansene skjerpet, og kroppen slapper av og lades med ny energi til lyden av diskret musikk, rislende fosser og duften av dominikanske urter og naturlige oljer, langt unna hverdagslivets kjas og mas. Spaavdelingene gir ulike typer massasje og kroppsbehandling, og mange tilbyr også kosmetisk behandling, frisørtjenester, råd om stilendringer, hårfjerning, manikyr, pedikyr og mye mer.

Behandlingene kan skje på hotellene, feriestedene eller i behandlingsrom ved sjøen.

Dykking 

Følelsen av å være i paradis gjør seg ikke bare gjeldende over vann. Dykker du ned under havflaten, åpenbarer det seg en fantastisk verden av rev og tropisk fisk. En verden som også skjuler mystiske undervannshuler og spennende skipsvrak i en fargerik blanding av fisk og planter.

Den storartede undervannsverdenen kan utforskes gjennom dykkerkurs som arrangeres fra feriesteder over hele øya.

I Cabarete på nordkysten av Den dominikanske republikk finner du noen av verdens beste vannsportstrender. Her er det perfekte forhold for surfing, kiting, brettseiling og andre actionfylte aktiviteter.

Naturopplevelser

 Ønsker du vind i håret etter å ha slappet av noen dager på et av landets feriesteder, byr naturen i den Dominikanske Republikk på både nasjonalparker, skoger og fjell. Landet kan skryte av å ha det høyeste fjellet i Karibia, Pico Duarte, og den største innsjøen, Lake Enriquillo.

Det varierte landskapet byr også på fuktige regnskoger og tørr kaktusørken, og hele 10 prosent av landet er dekket av nasjonalparker.

For naturelskere finnes det mange miljøvennlige hoteller som arrangerer fotturer, kajakkpadling, tubing og hesteridning.

Bryllup og bryllupsreiser 

Bryllup i den Dominikanske Republikk – eller kanskje en romantisk bryllupsreise? Mange hoteller og feriesteder på øya tilbyr ferdige pakker til gjester som ønsker å gifte seg i det karibiske paradiset. Pakken omfatter alt som trengs for å gifte seg, med et praktfullt og tropisk landskap som bakteppe: vielsesattest, bryllupskake, pynting, fotografering, video, middag (les gourmetmat) og selskap.

De nygifte kan trekke seg tilbake til et av feriestedene og nyte hverandre, tenke på det romantiske bryllupet og feire noen avslappende og uforglemmelige hvetebrødsdager.

Topp 10-attraksjoner 

 Strendene– Playa Rincón er en av de ti vakreste strendene i verden.

 1. Golf – golfspillerens paradis med mer enn 26 golfbaner i verdensklasse
 2. Santo Domingo – den første byen som ble grunnlagt i den nye verden
 3. Cabarete – vindsurfernes paradis – perfekt vind året rundt
 4. Hvalkikking i Samanábukten – fra januar til mars
 5. Karneval – Bli med å feire landets uavhengighet i hele februar måned, med rytmer og farger
 6. Dykking og snorkling – praktfulle rev, svøm blant tropisk fisk
 7. Isla Saona – en eventyrlig reise til en fantastisk øy med hurtiggående båt eller katamaran
 8. Rafting og juving – i Cordillera Central langs landets lengste elv
 9. Shopping – Larimar – den uvanlige, lyseblå edelsteinen med hvit marmorering hører naturlig hjemme i den Dominikanske Republikk. Andre ting man simpelthen må få med seg, er rav, rom og sigarer.

Fakta

Historie 

Christopher Columbus var den første turisten som besøkte den Dominikanske Republikk så langt tilbake som i 1492. Etter tre århundrer med spansk herredømme, med et avbrudd da franskmennene okkuperte deler av øya og Haiti ble dannet, ble landet uavhengig i 1821. De første frie valgene fant sted i 1962, og siden er demokratiet blitt stadig styrket. Leonel Fernandez har vært president i landet siden 2004.

Mat og drikke – gourmetmat

Hovedinnslaget i det dominikanske kjøkken er geit og svin, som landets kokker er eksperter på å tilberede gourmetmat på mange delikate måter. Lokale spesialiteter som Sopa Criolla Dominican (kjøtt- og grønnsaksuppe) eller Chicarrones the Pollo (stekt kylling) er populært – særlig sammen med det smakfulle ølet Presidente – før man går over til en Rum Anejo – gammel, mørk rom med is – som avslutning på måltidet. Alt sammen topp gourmetmat!

 Valuta 

Butikkene tar både den lokale valutaen pesos og amerikanske dollar. De fleste steder kan du betale med euro til en god omregningskurs.

Geografi 

Den Dominikanske Republikk har cirka 10,4 millioner innbyggere og omfatter to tredjedeler av øya Hispaniola i Karibia – Haiti utgjør den siste delen av Hispaniola. Landet ligger ved Atlanterhavet i nord og det Karibiske Hav i sør, og har både høye, skogkledde fjell og dype, fruktbare daler. Fra det østligste punktet i landet til det vestligste er det 390 km – og fra nord til sør er det 265 km. Med sine 48 442 km2 er landet bare litt større enn Danmark.

Vær og klima 

Den Dominikanske Republikk ligger i Karibia, noe som betyr at klimaet er behagelig året rundt. Om sommeren ligger temperaturen på cirka 23 º C om morgenen og cirka 32 º C om kvelden. Om vinterener gjennomsnittstemperaturen cirka 19 º C. I fjellområdene i Jarabacoa og Constanza er det ganske kjølig vær, og her kan temperaturen ligge på 5 º C. Klimaendringer gjør at det ikke lenger er mulig å kalkulere med en bestemt regntid. Det kan regne når som helst, men ofte kommer det bare små skurer om ettermiddagen og kvelden. De varmeste månedene er juni, juli, august og september.

Komme seg rundt 

Det er enkelt å reise mellom de ulike delene av landet.

Det er mulig å få taxi på alle hoteller, bussholdeplasser og en av de seks flyplassene, og du kan bestille på forhånd. Taxiene er trygge og pålitelige i Santo Domingo og mange av de andre byene i den Dominikanske Republikk.

Lokale flyselskaper flyr regelmessig til og fra Santo Domingo, Puerto Plata, Punta Cana og Samana.

Befolkning 

Menneskene er glade og optimistiske. Den store immigrasjonen etter at Columbus oppdaget landet gjør at cirka 80 prosent av befolkningen er av blandingsrase. Spansk er språket som snakkes, og 95 prosent av befolkningen er katolikker.

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

   


  Karibien: Den Dominikanske Republikk er populær

  Fargerike Santo Domingo hovedstaden!

   

  Leave a Comment

  Du liker kanskje også

  Reiseliv

  Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.