Home DestinasjonerAmerikaDen Dominikanske Republikk Karibien: Den Dominikanske Republikk er populær

Karibien: Den Dominikanske Republikk er populær

by Yvette-Marie Solem

Karibien: Den Dominikanske Republikk er lovpriset og anerkjent blant internasjonale reisende, og tilbyr aktiviteter, avkobling og overnatting som passer alle typer  reisende.

Karibien utgjør en ny trend for soltørste skandinaviske turister, og Dominikanske Republikk er spesielt populært. Antall besøkende øker for hvert år, og destinasjonen scorer høyt på alle målinger.

De reisendes favoritt

Natur, strender, mennesker, valuta for pengene og hotellovernattinger ble oppgitt som årsaker til at ferieopphold I Den Dominikanske Republikk var vellykkede. Øya har også et gjennomsnitt på 30 varmegrader. Reiselivsnæringen er en av de viktigste næringer I Den dominikanske Republikk, og det siste beviset på dette kan finnes i Travel and Tourism Competitiveness Report 2015 utgitt av World Economic Forum. Ifølge denne rapporten, er Den Dominikanske Republikk rangert som nr. 7 av total 141 land når det gjelder prioritering av reiselivsnæringen. Denne kategorien rangerer landet ut fra hvor aktive myndighetene er i markedsføringen og tilrettelegging av utviklingen innen reiselivssektoren.

Punta Cana beste destinasjon i Karibien

Destinasjoner som  Puerto Plata, Santo Domingo, La Romana, Samaná og Barahona tiltrekker seg flere og flere internasjonale turister, og Punta Cana, beliggende lengst mot øst i Den Dominikanske Republikk, er den mest populære turistdestinasjonen i Karibien ifølge den seneste MasterCard Global Destination Cities Index, så vel som TripAdvisor. Når hele regionen sammenlignes, overgås Punta Cana bare av tre sør-amerikanske byer.  Punta Cana er den overlegent raskest voksende destinasjonen i Karibien, og ventes å motta nesten 2,5 millioner besøkende i 2015, opp fra 2,3 millioner i 2014. Punta Cana kalles stedet for hvile og avkobling. Der Atlanterhavet møter Karibien, store resorts tilbyr all den moderne komforten som kreves for å bo direkte på stranda. Punta Cana er også et paradis for golfere, med 11 baner langs kyststripa.

Karibiens perler

Puerto Plata på den nordlige kysten, har vakre viktorianske hus og en livlig havn med San Felipe fortet fra 1577. Vest for Puerto Plata ligger Parque Nacional La Isabela, der  Christopher Columbus slo seg ned på sin andre reise over Atlanterhavet.

På den sørlige kysten, finner du hovedstaden Santo Domingo, med tre millioner innbyggere, som var den første byen i den nye verden, med en rekke godt bevarte severdigheter – blant dem gamlebyen, som befinner seg på UNESCO sine liste over bevaringsverdige kulturminnesmerker.

Den vakre Samana halvøya, anses av mange som den best bevarte hemmeligheten i Den Dominikanske Republikk, med sin kontrast mellom grønnkledde bakkeskråninger oversådd med frodige palmer og den vakre utsikten over hvite sandstrender.

La Romana og Bayahíbe, to andre destinasjonsfavoritter på den sørøstlige kysten av Den Dominikanske Republikk, ligger blant hvite strender med sukkerplantasjer som et slags bakteppe.

Nye hotelltilbud

Nye luksushoteller tilhørende internasjonale kjeder dukker stadig opp i områder med vakre omgivelser og gjør ferieoppholdet enda mer attraktivt. Det unike utvalget av topphoteller med beste kvalitet i Den dominikanske Republikk er et klart tegn på at investeringer i turistnæringen  har vært svært vellykkede de siste årene.

Nylig lanserte Aman-kjeden sitt Amanera, beliggende på en smal fjellrygg med utsikt over den halvmåne-formede Playa Grande stranden. Resorten er omgitt av frodig jungel og rammes inn av øyas dramatiske fjellkjede Cordillera Septentrional.

Dette er den første Aman resort med en golfbane integrert, beliggende langs bølgende gressletter og utfordrende greens på den anerkjente Playa Grande Golf Course.

En annen ny tilvekst innen toppsjiktet av hoteller I landet, er The Chic by Royalton Punta Cana Hotel. Dette 323-roms All-Inclusive hotellet, en oase forbeholdt voksne, primært designet med tanke på den moderne voksne på jakt etter en rolig, underholdende og glamorøs ferie.

På dette nye hotellet nyter gjestene virkelig den underholdendende atmosfæren, bestående av god musikk, spennende basseng-aktiviteter, danseklasser, sportsbar som viser alle de største internasjonale idrettsarrangementene og spektakulære. Musikalske kveldsarrangementer med «Chic Angels».

Les også:

Dominikansk bikinivær hele året

Boutique-hoteller slår an i Den Dominikanske Republikk

Punta Cana regnes som den lekreste stranden på denne øya i Karibien.

Punta Cana regnes som den lekreste stranden på denne øya i Karibien.

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.