Home DestinasjonerAmerikaPuerto Rico Karibia: Økoturer i vakre Puerto Rico

Karibia: Økoturer i vakre Puerto Rico

by Yvette-Marie Solem

I Karibia har det tidligere vært Den Dominikanske Republikk som har ledet innen økoturisme. Den siste tiden har også den karibiske øya Puerto Rico innført flere tiltak for å øke bærekraftige reiser.  

Vandring i Puerto Ricos urskog

I tillegg til bærekraftige reiser, spør stadig flere turister etter autentiske og lokale opplevelser i nær kontakt med naturomgivelsene. Utover et spennende storbyliv i San Juan, tilbyr Puerto Rico i Karibia vakre naturområder der du kan flykte fra moderne liv og se øya som den var før spanjolenes ankomst. Urskog og verneområder med bevart fauna og flora er mange og lett tilgjengelig for besøkende.

Para La Naturaleza beskytter i dag mer enn 50 naturområder, og tilbyr noen av øyas mest unike økologiske attraksjoner. Aktivitetene som tilbys er helt i tråd med dagens mest fremtredende trender innen turisme.

Åpning av nye direkteruter

I fjor åpnet Norwegian direkteruter fra Oslo til Puerto Rico i Karibia. Denne høsten åpnes også direkteruter fra London, Stockholm og København til denne vakre øya.

Nedenfor er en liste over flere av PRTC-sertifiserte økoturer, som på hver sin måte byr på storslåtte opplevelser for aktive turister.

El Batey Zipline i Utuado

Tanama River byr på fotturer gjennom frodige stier med fantastisk utsikt. Familiebedriften, El Batey Zipline, har spesialisert seg på unike utdannings- og naturopplevelser. Besøkende blir introdusert for historien om Taínos innfødte forfedre, flora, fauna og andre geologiske fakta i området, samt øyas historie.

En guide leder besøkende på fotturer gjennom den tropiske regnskogen, Tanama elven og spennende grotter. For de som søker et ekstra adrenalinrush tilbys zipline og kryss hengebruer.

Les mer her.

Aventura Cueva Ventana i Arecibo

Utforsk øya Tainos historie på en guidet ekspedisjon gjennom fjell og skog. En tospråklige miljøtolk gir besøkende mulighet til å lære om Taino-indianere som historisk bebodde øya, se Karst geologiske formasjoner og oppdage helleristninger. Turen inkluderer en 20 minutters tur gjennom hulen (lav til moderat intensitet). Inne i grotten vil du lære om bat-befolkningen og ikke-giftige gigantiske edderkopper som bor i den. Besøkende deltar også i et bevaringsprosjekt for å redusere menneskelig påvirkning på bestanden av disse dyrene. Hele turen tar circa 45 minutter og fører deg til Puerto Ricos mest fantastiske panoramautsikt.

Les mer her.

Black Beard Sports i Vieques

Black Beard Sport er et ideelt reisemål for besøkende som ønsker en ferie fylt av naturopplevelser og eventyr. Turoperatøren tilbyr guidet ekspedisjoner til Bioluminescent Bay, og er det eneste 5-stjerners PADI dykkesenteret i Vieques. Turoperatøren tilbyr mange av de mest populære aktivitetene på øya som fotturer, sykling, seiling, snorkling, kajakk, bio-bay og dykking, med mer.

Black Beard har tatt en ledende posisjon i å bevare samfunnet i Puerto Rico og har blant annet bidratt til å bygge utviklingsprogrammer for ungdom.

Les mer her.

Water and Ecotours i Humacao

Water and Ecotours er en liten konsesjon administrert av lokale Punta Santiago innbyggere. Turoperatøren tilbyr ekspedisjoner gjennom kystlaguner, våtmarker, mangrover og Pterocarpus skoger. På turen gjennom naturreservatet vil du se et mangfold av innfødte trekkfugler som iguaner, skilpadder og fugler. Besøkende kan leie kajakker, padlebåter eller ta en guidet tur. Lagunene er grunne, uten bølger eller sterk strøm. Turen passer for alle, men reservasjon er nødvendig to uker i forveien for grupper på 10 eller mer.

Les mer her.

Lei sykkel i den fargerike byen San Juan

Se severdighetene og gamlebyen i San Juan på sykkel. «Rent the bicycle» er et økotur-selskap eid av Nancy Cruz Sotomeyer, lokal eiendomsmegler og guide. Ved sykkelutleie får gjestene utdelt et kart over fire turmuligheter som utforsker ulike områder og attraksjoner i den historiske byen; Old San Juan, Old San Juan med festningsverk, San Juan by og strand, og San Juan by. Gjestene velger selv hvilken tur de ønsker å delta på. Tilpasset turruter er tilgjengelig på forespørsel. Guidede turer er tilgjengelig to ganger daglig, ved reservasjon.

Les mer her.

Bo grønt

Sustainable Tourism Program har til hensikt å fremme hotellanlegg som vedlikeholder og forbedrer miljøet for fremtidige generasjoner. Sertifiserte reiselivsanlegg og aktiviteter følger prinsippene for bærekraftig utvikling.

Hotellene nedenfor opererer miljøvennlig og er såkalte Green Hotels:

Hix Island House

Hix Island House ligger på øya Vieques, godt gjemt fra den travle byen, men bare en 22-minutters flytur fra San Juan. Husene er designet av arkitekten John Hix, og utgjør totalt 19 rom. Hotellets uteområde er på hele 13 mål, omringet av trær, fugler og sommerfugler. Rommene er strategisk bygd for å fange opp den kjølende passatvinden og er utstyrt med økologiske produkter. Wabi-sabi-filosofien står sentralt, som går ut på å bruke naturlige materialer tilpasset miljøet. Hotellet er drevet av solenergi, og vannet i utedusjene hentes fra nærliggende fruktplanter.

The Ritz-Carlton i San Juan

For en mer glamorøs ferie, kan The Ritz-Carlton by på et blendende natteliv, flotte restauranter og fantastiske suiter. Besøkende kan ta en drink i det eksklusive casinoet, slappe av i state-of-the-art Caribbean spa eller spise på Hip Sushi Bar. Hotellet bruker økologiske produkter fra lokale produsenter, og har inngått samarbeid med miljøorganisasjoner for beskyttelse og bevaring av det marine liv i Isla Verde. Hotellet innfrir også prinsippene for bærekraftig bruk av vann og energi.

La Jamaca Guest House

La Jamaca Guest House i La Parguera er et 13-roms hotell omringet av en tropisk hage. I uteområdet finnes et forfriskende basseng med komplett bar, tre-terrasser og hengekøyer, perfekt for avkobling. Hotellet resirkulerer, driver energi- og vannbesparende og har sin egen kompost for å stimulere sunn jord.

Karibien: Castillo de San Felipe del Morro i Puerto Rico

Karibien: Castillo de San Felipe del Morro i Puerto Rico

Les også:

Aruba – flukten fra kulda

Mofongo – lag din egen fristelse fra Puerto Rico

 

 

 

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.