Home DestinasjonerAfrika Storbyferie – Asia topper lista med billigst opphold

Storbyferie – Asia topper lista med billigst opphold

by Reiseliv

Storbyferie: Denne høsten er byer i Asia de billigste å ta noen feriedager i. Billigst er Saigon i Vietnam, eller Ho Chi Minh som byen offisielt heter, Kuala Lumpur i Malaysia og Manila på Filippinene. Bangkok i Thailand følger hakk i hel.

Se hele lista for storbyferie over 64 byer verden over, fra rimeligst til dyrest. Hvor ligger Oslo på denne indexen?

Ho Chi Minh – Saigon

Ho Chi Minh - saigon er en fargerik, moderne storby i Vietnam, full av muligheter - og full av turister.

Ho Chi Minh – saigon er en fargerik, moderne storby i Vietnam, full av muligheter – og full av turister.

Storbyferie: Ho Chi Minh i Vietnam het Saigon i sin tid, og begge navnene brukes om hverandre i hverdagen også blant vietnamesere. Dette er Vietnams landets største by, en virkelig storby på rundt syv millioner mennesker. Her er alt, luksuskvarterer og slum, gammel vietnamesisk bebyggelse og Cholon, byens chinatown. Det er lurt å ha en lokal guide for å få med så mye som mulig.

Guiden vi ta deg med til de stedene som er absolutt nødvendige for å ha sett byen, og guiden vil kunne vise hvor det er spennende å handle. Et lite råd om handel: Dra til Diamond Marked, alle vet hvor det er, rett ved Katedralen i sentrum. Dette stormagasinet har alt, for oss som europeere er det lettere å forholde oss til et magasin med faste priser og sikker kvalitet enn alle småbutikkene hvor det er lett å bli lurt.

Om kvelden kan det være en ide å ta en tur med en restaurantbåt på Saigonfloden. I alt sitt støyende virvar er Ho Chi Minh City en fascinerende og sjarmerende by.

Et av høydepunktene for storbyferie er med utgangspunkt i Saigon er båttur på Mekong. Fra My Tho kan du oppleve livet på elva, der små landsbyer ligger ved elvebredden og folk lever sitt enkle hverdagsliv. Det er ingen skarpe overganger mellom elv og land. Elva er bred som en fjord, men den er også et nettverk av «vann-stier» gjennom jungelen.

Dagen og kvelden kan også benyttes til å besøke markeder og fruktplantasjer. En overnatting i My Tho anbefales, fordi mange blir sliten og utmattet etter elveturen. Her er det også muligheter for å bli innkvartert privat, en liten ekstra opplevelse under turen rundt i Vietnam. Mekongturen tar gjerne et par dager. Tilbake til Ho Chi Minh City blir det naturlig med buss.

Legg opp en ”last day” når du har storbyferie i Ho Chi Minh City. Blant annet for å handle eller se det du ennå ikke har fått med deg. Eller kort og godt: Sitte på en kafé og tenke over, samle inntrykkene fra en fantastisk tur!

Mange lokale turoperatører i Vietnam kan hjelpe deg med å organisere hele eller deler av den pakka du selv ønsker å lage, under turen din i Vietnam.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpurs berømte tvillingtårn Petronas.

Kuala Lumpurs berømte tvillingtårn Petronas.

Kuala Lumpur i Malaysia skal i følge indeksen være verdens nest rimeligste storby, hovedstaden i Malaysia, ikke minst med tanke på å handle og fylle koffertene til hjemreisen. Byen har forandret seg betydelig de siste 10-15 årene. Den er blitt en av de mest interessante for en storbyferie i hele Asia.

Skal du shoppe har du nok å gjøre i flere dager om du kun holder deg sentralt i Kuala Lumpur.

Her er det utvalg så det holder. Enten du er på jakt design fra øst eller vest, er alt av internasjonal standard.

Ved foten av tvillingtårnene, Petronas Twin Towers ligger det eksklusive kjøpesentret Suria KLCC.

Utvalget her er av det eksklusive slaget som Armani, Chanel, Coach, Gucci, Prada, Salvatore Fereagnmo, Diesel, Giordano og Marks&Spenser.

Bare steinkast herfra har du eksotiske China Town med sine fargerike markeder og butikker.

Videre er Central Market, Petaling, Lorong Tuanku Abdul Rahman – kveldsmarkedet og Lille India.

Alle disse er steder du bør besøke både for opplevelsen skyld, og for å handle til meget gode priser.

Det mest kjent shoppingområdet i Kuala Lumpur er de travle gaten rundt Jalan Bukit Bintang, Jalan Sultan Ismail og Jalan Imbi.

Disse er kjent som Bintang Walk, eller Det gyldne triangel.

I dette området er det hele ni store handlesentra med mange tusen butikker.

Blant disse finner du StarHill Galleria, KL Plaza, LOT 10 shoppingcenter, BB Plaza, Sungei Wang Plaza,

Manila

Manila på Filippinene er verdens tredje rimeligste torby å ha ferie, og et fint utgangspunkt for å dra til flitte ferieparadiser.

Manila på Filippinene er verdens tredje rimeligste torby å ha ferie, og et fint utgangspunkt for å dra til flitte ferieparadiser.

Manila på Filippinene står som nummer tre på Forex’ billigste storby denne høsten. Manila er ingen typisk ferieby, man tenker ikke på Manila når man snakker om storbyferie, men brkes som utgangspunkt for å komme videre til flotte ferieområde på Filippinene.

To-tre dager i denne storyen er allikevel en spennende tid, når man først har reist så langt som til Filippinene. Byen har markeder og mange severdigheter som skiller seg fra andre storbyer i Østen. Dette har sin historiske bakgrunn

Fra Manila kan du dra til den tropiske øya Boracay, et attraktivt og lite utforsket ferieparadis.

Øya har noen av verdens fineste strender, og har blitt en favoritt for både nygifte på bryllupsreise og folk som ønsker en ny ferieopplevelse. Øya er ikke mer enn syv kilometer lang og tre kilometer bred på det bredeste. Den bugnende regnskogen strekker seg ned til strendene, som omkranser hele øya med fin, hvit sand og azurblått hav.

Dette er en unik kombinasjon i et ferieparadis, med vakre sandstrender, og egenartet natur, sammen med tilbud om en rekke ulike aktiviteter både på og i vannet, som dykking, kitesurfing, paraseiling og båtturer, og på land gjør Boracay verdt et besøk for en hver reiselysten.

På tross av at Boracay er den destinasjonen i Filippinene, som har de beste strendene – strender som også rangerer blant verdens beste, – og Filippinene er et rimelig ferieland å oppholde seg i er det ukjent for folk flest. Thailand har vært det foretrukne landet for nordmenn.

Den mest populære standen  på Boracay er White Beach, en fire km lang strand. Langs White Beach finnes en rekke boalternativer, fra små hytter på stranden til eksklusive, femstjerners hoteller. Nord på øya ligger stranden Puka Beach. Her er det få mennesker, hvit sand og azurblått vann.

Boracay er kjent for øyens mange ulike kjøkken, som har oppstått, fordi reisende har forelsket seg i området, slått seg ned og startet små restauranter. En tre-retters middag koster ca. 100 kroner og lokal drikke er svært rimelig.


 Klimaet i Boracay er forholdsvis stabilt med høye temperaturer året rundt. Perioden fra desember til mai har lite nedbør og er høysesongen for reisende. Med sitt varme klima er Boracay et opplagt valg over vinteren. Lavsesongen ligger fra juni til oktober, med regntid i perioden juni til september – hvor hotellprisene også er lavere.

Se hele lista over 64 storbyer – billigst og dyrest i verden.

Den berømte fugleparken i Kuala Lumpur er verd et besøk. Det blir noen avslappende timer.

Den berømte fugleparken i Kuala Lumpur er verd et besøk. Det blir noen avslappende timer.

Dagligdags antrekk å se i Saigon. Mange kvinner ikler seg tradisjonelle drakter.

Dagligdags antrekk å se i Saigon. Mange kvinner ikler seg tradisjonelle drakter.

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.