Home DestinasjonerEuropaB - Belgia Mechelen: Den ideelle storbyen for familieferien

Mechelen: Den ideelle storbyen for familieferien

by Reiseliv
Mechelen

Mechelen er blant Belgias best bevarte hemmeligheter – en liten og billedskjønn by med masser av sjarm og historie, og hvor de flere hundre år gamle palassene og majestetiske kirkene vitner om byens mektige fortid. Her kan man gå på oppdagelse blant ikke mindre enn 336 historiske bygninger og monumenter – deriblant åtte gotiske eller barokke kirker fra det 14.-17. århundre.

I det nesten bilfrie sentrumet finner du dessuten en hyggelig blanding av små historiske plasser og moderne butikker, kafeer og kaffesteder som har dukket opp de seneste år. Og den skjulte byskatten er utrolig lett å besøke: Togturen fra flyplassen i Brussel tar bare 12 minutter.

Mechelen skjuler opplevelser for alle aldre og er derfor det perfekte reisemålet for en storbyferie med familien. Her får du en rekke tips om hva dere kan finne på i byen.

Mechelen: barnas by

Mechelen har de seneste år innført flere tiltak for å gjøre byen enda mer barnevennlig.

På det lokale turistkontoret kan barn for eksempel klatre på en trelignende konstruksjon som er fylt med informasjon om byen, og man finner både et digitalt puslespill, vendespill, interaktive vandreruter, apper, aktivitetsguider og et gratis, familievennlig kart over byen. Dette inneholder blant annet en oversikt over alle byens lekeplasser og -fasiliteter.

På turen rundt i gatene kan du ikke unngå å legge merke til St. Rumbold-tårnet, som stolt reiser seg over Mechelens tak. Fra toppen – 514 trinn over bakken – kan du i tillegg til de fem tårnværelsene også beundre utsikten over byen. Faktisk kan man fra det 97,5 meter høye tårnet se helt til Atomium i Brussel og katedralen i Antwerpen.

Noe annet du bare må få med deg, er en gåtur langs Dyle Path – en plankebelagt gangvei som flyter på vannet i Dyle-elven. Underveis kan du studere de sjarmerende husene langs vannet og se både ender og fisk i elven.

Vitenskapssenteret Technopolis for barn

På vitenskapssenteret Technopolis kan barn og deres foreldre lære om vitenskap og teknologi på en morsom måte på de over 350 interaktive utstillingene.

For eksempel kan man prøve å lande et fly selv, sove på en seng av negler eller dra på sykkeltur langs en kabel fem meter over bakken. I tillegg kan barn oppleve følelsen av å fly fritt i luften med paraglider ved hjelp av virtuell virkelighet. Og på klatreveggen sørger utvidet virkelighet-effekter og laserstråler for å forvandle barna til Spider-Man ute på et viktig oppdrag.

Lekelystne barn i alle aldre må heller ikke snyte seg selv for et besøk på byens leketøysmuseum, som har en av de største samlingene i Europa. Her kan man (gjen)oppleve – og i mange tilfeller leke med – leketøy fra mange forskjellige tidsaldre og fra hele verden.

På det 7000 m2 store museet kan man blant annet tre inn i et stort maleri av Bruegel, oppleve leketog i både 1:220 og full størrelse – eller oppleve slaget ved Waterloo med Napoleon.

Vil du heller bruke dagen utendørs, kan du ta bussen til Planckendael – en sjarmerende dyrehage med blant annet elefanter, giraffer, løver og pingviner som bor i soner som svarer til verdens fem kontinenter. Planckendael dekker hele 40 hektar og har i tillegg til dyrene også flere populære lekeplasser med blant annet hengebroer mellom tretoppene.

Museum med familievennlig omvisning

Det burgundiske bypalasset Hof van Busleyden fra det 16. århundre var tidligere hjem for Hiëronymus van Busleyden – en humanistisk kunstsamler og venn av Erasmus.

På Hof van Busleyden, som fremover også blir Mechelens bymuseum, kan man oppleve hele Mechelens historie og se hvordan den burgundiske perioden påvirket den nåværende byen.

For barnefamilier har museet skapt en morsom og skreddersydd omvisning hvor barn ved hjelp av et kart kan finne 16 dører – og på den måten finne veien til alle palassets værelser.

Bak hver dør skjuler det seg en aktivitet relatert til de forskjellige galleriene, og det er flere forskjellige kreative utfordringer, uansett om barnet elsker å gruble, tegne, bygge, finne opp eller skape – eventuelt med hjelp fra foreldre eller besteforeldre.

Turen er skapt slik at hver familie selv kan bestemme hvor mange og hvilke aktiviteter de ønsker å prøve. På museet kan lekelystne barn i alle aldre dessuten utforske Mechelen gjennom virtuelle virkelighets-briller.


.. ... .   

Ølfestivalene kommer tett i Belgia – hele året

I Flandern i den nordlige delen av Belgia kan landets ølkultur utforskes. Foto: Visit Flandern

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.