Home Reisetips Bodrum i Tyrkia, et svar på St Tropez

Bodrum i Tyrkia, et svar på St Tropez

by Reiseliv
Bodrum i Tyrkia

Bodrum i Tyrkia er svaret på St Tropez. Europeere tiltrekkes av flere av perlene i Tyrkia. Nå er det nordmennenes tur til å bli kjent med fantastiske Bodrum i Tyrkia. Denne antikke byen er et spennende reisemål.

Bodrum er en halvøy med små viker, fjell og byer. Stedet er kanskje mest kjent for sitt mausoleum, som regnes som ett av verdens syv underverk. Her er også en vel utbygd marina, en lang strandpromenade og diskoteker og butikker som fører tankene til St.Tropez.

Tyrkia er en favorittene for nordmenn som skal på ferie, og det gjør at nye tyrkiske destinasjoner lanseres for det norske chartermarkedet. Det aller nyeste stedet er Bodrum som ligger ved Egeerhavet.

Denne tyrkiske halvøyen var populær allerede i antikken, og de siste 20 årene har Bodrum vokst enormt som moderne turistmål. Bodrum er allerede et kjært tilholdssted for mange tyrkere, og nå finner stadig flere turister fra andre land veien hit.

Hollendere, tyskere, engelskmenn og også amerikanere har allerede tatt Bodrum til sine hjerter, og nå får også nordmenn muligheten når flere charterselskaper starter turer til Bodrum.

Foruten den vakre naturen, de lange, herlige strandpromenadene og det vakre, turkise havet finnes et yrende folkeliv, bra shopping og et uteliv som regnes som landets beste.

Tyrkias svar på St Tropez

Korsfarerborgen fra middelalderen setter også sitt preg på byen. Takket være den friske brisen fra Egeerhavet er ikke heten påtrengende, heller ikke i sommermånedene. Bodrum har ikke mindre enn 600 barer og diskoteker, og et pulserende natteliv som aldri står stille. Derfor kalles Bodrum ofte for Tyrkias svar på St Tropez.

Bodrum har også mange gode restauranter i ulike prisklasser, der retter med fisk og skalldyr er blant spesialitetene, med dagsfersk fangst direkte fra Middelhavet. Severdigheter verdt å nevne er Museum of Underwater Archeology og Bodrums gamle festning.

Om man skulle bli mett på Bodrum, kan man ta en dolmusbuss til nærmeste by eller hoppe på en tradisjonell gület-båt for å seile videre til nye, uoppdagete viker.

Fakta om Bodrum

* Bodrum er en antikk by som tidligere het Halikarnassos.
* Innbyggere: ca 32 000. Areal: ca 25 km i diameter. Nærmeste flyplass ligger 30 km utenfor Bodrum.
* Les mer om Bodrum på www.bodrumlife.com
* Det Tyrkiske Turistbyrået har en hjemmeside med matnyttig informasjon om Tyrkia som turistdestinasjon. Les mer på www.goturkey.com

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.