Home DestinasjonerEuropaF - Frankrike Paris er topp – også om vinteren

Paris er topp – også om vinteren

by Trond Thorud

Artikkelen handler om: Paris – Storbyferie  –  Vinter – Mesterligaen

Få ting slår romantiske opplevelser her i livet, og Paris er fortsatt en sikker vinner blant nyforelskede par og de som kanskje ønsker å piffe opp forholdet litt. Paris er en helårsdestinasjon, men byen mottar færre turister i løpet av vinteren, noe som betyr at det er bedre plass hos de mest populære turistattraksjonene.

Den franske hovedstaden er kanskje ikke det mest originale reisemålet, men det er tross alt en grunn til at byen ved Seinens bredder er en av verdens mest populære storbyer. Den tilbyr alt fra museer og kulturtilbud i verdensklasse, og de siste årene har den også fått fram et fotballag som holder et brukbart nivå.

Opplev verdensstjernene på Paris St. Germain (PSG)

Den franske hovedstadsklubbens arabiske eiere satser voldsomt og har det seneste året hentet inn flere dyre spillere, slik at målet om seier i Mesterligaen skal bli en realitet. De fleste tipping resultater gir allikevel en god odds på at PSG skal gå helt til topps i årets turnering, ettersom laget fikk en vanskelig trekning i åttedelsfinalen. Det er nemlig den regjerende mesteren Real Madrid som står på motsatt banehalvdel, og til tross for at spanjolene har slitt i den hjemlige serien denne sesongen, holder de fleste tippe-ekspertene Ronaldo og co. som knappe favoritter til å gå videre.

Kampen mot Real Madrid kan det være vanskelig å skaffe seg billetter til, men det er normalt ikke noe problem å bivåne PSGs hjemmekamper i den franske serien. Lagets enorme ressurser gjør at de har parkert de andre lagene i gullkampen i Ligue 1, men du kommer garantert til å oppleve mye mål og god stemning på tribunen. Dette gjelder særlig hvis PSG spiller mot klubber fra andre store franske byer som Lyon, Bordeaux og Marseille.

Opplev mer tradisjonell kultur

Fotball er allikevel ikke det som står høyest på menyen i Paris, og et noe mer raffinert kulturtilbud finner du i det tradisjonsrike kunstmuseet Louvre, som regnes blant de aller beste i verden. Her kan du blant annet beundre legendariske Mona Lisa på nært hold, men vær allikevel forberedt på å stå i kø. Et godt triks er å ikke komme midt på dagen, men heller velge et mer ugunstig tidspunkt. Flere kunstverk finner du også i Picasso-museet, og folk som er fascinert av historie og Napoleon kan besøke gravstedet hans på Les Invalides.

For moteelskere

Paris er en av verdens viktigste byer for moteindustrien, og du finner mye interessant i de uavhengige og små nisjebutikkene langs Canal St-Martin. I tillegg kan du avlegge Palais-Royal et besøk, hvor du kan finne flotte designerklær og vandre rundt i de romslige hallene mens du beundrer den vakre arkitekturen. Paris er selvsagt også kjent for flere verdenskjente byggverk, og landemerker som Eiffeltårnet og Triumfbuen må selvsagt også avlegges et besøk.

Eifeltårnet sett fra Trocadero i septembernattens blå lys. Foto: Commons Wikimedia

Paris er best om vinteren

De fleste foretrekker kanskje Paris når det er varmere i luften, men det lavere turistantallet om vinteren gjør at det ofte kan være lurt å reise før vårsesongen setter inn. Dette gir deg bedre tid og plass ved de kjente landemerkene, samtidig som både fly og overnatting også ofte er billigere på denne årstiden. Den franske hovedstaden er nemlig en by du kan nyte sammen med en du er glad i året rundt.

Her kan du sjekke priser på 91 449 hoteller i Frankrike – og bestille med en gang her på Reiseliv

Storbyer er turist-magneter. Se verdens 10 på topp

Ti på topp: Tokyo har en rekke festivaler gjennom året. Dette bidrar godt til t byen er blant verdens 10 mest besøkte reisemål. Foto: Pixabay

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.