Home DestinasjonerEuropaF - Frankrike Galeries Lafayette i Paris – en fest for sansene

Galeries Lafayette i Paris – en fest for sansene

by Yvette-Marie Solem

Det franske varemagasinet Galeries Lafayette i Paris er det nest største turistattraksjonen etter Eiffeltårnet. Her kommer man lett i «hallelujah-stemning» når du får øye på den magiske kuppelen 43 meter opp mot taket.

Detaljer. Symboler. Farger. Lys. Det er nesten så du hører den irske sangeren Enyas helt spesielle melodiøse, drømmende stemme flomme ut i all sin prakt. For domen i taket er fotografert av tusenvis av turister. Et fascinerende skue. Sammen med New York, London og Milano er Paris en av de fire største motebyene i verden.

Hver butikk i det elegante, franske varemagasinet Galeries Lafayette i Paris som sprer seg over syv etasjer, kjører sin egen stil på farger, og er den rene fargeterapien for sansene. En butikk er topp til tå lilla, mens en annen er topp til tå sort. Og slik fortsetter fargespillet etter hvert som du oppdager flere butikker.

Før du beveger deg oppover etasjene kommer du først til konditoriet Hermes der de har makroner i verdensklassen. Pierre Hermé blir ofte omtalt som selve kongen av makroner, og er et stort navn innen konditorverdenen i Paris. Når sulten melder seg er det bare å bevege seg oppover rulletrappen til øverste etasje der alle kafeene befinner seg. Her finner du også mengder av sjokolade og en enorm bokhandel. Galeries Lafayette ligger rett over gaten for Opera Garnier.

To ganger i året arrangeres Paris Fashion Week hvor Chanel, Christian Dior, Givenchy og mange kjente skaperne viser sine samlinger. Galeries Lafayette holder også ukentlig moteshow kl. 15 hver fredag.

Reisen til Paris gikk med det nye flyselskapet JOON som er Air France sin nye satsing innen rimelige flyreiser. JOON serverer både økologiske og vegetar-retter ombord. Flyvertinnedraktene er byttet ut med en mer casual look, nemlig gensere i stedet for dressjakker.

Under oppholdet i Paris bodde vi på Hotel Parister, som ligger i 9.arrondissement. Perfekt for deg som vil bo midt i shoppingdistriktet. Hotellet er både nytt og fresht, og ligger i en stille bakgate i 19 Rue Saulnier. Hotellets internett er raskt, og i kjelleretasjen finner du en liten oase med spa-anlegg, svømmebasseng og et treningsrom.

Paris er inndelt i 20 bydeler, eller som franskmenn kaller det; arrondissement. Hvert arrondissement har et nummer og et navn. Kartet over de forskjellige bydelene ser ut som et sneglehus, med 1. arrondissement i sentrum, og deretter de neste i en spiral som strekker seg gradvis utover.

Paris: I første etasje på Galeries Lafayette finner du franske makroner hos butikken Hermé. Pierre Hermé blir ofte omtalt som selve kongen av makroner. Foto: Yvette-Marie Solem

Her får du kjøpt det meste av fransk sminke, vesker og andre produkter som Dior, Chanel, Louis Vuitton, Cartier, Lancôme og mange flere. Foto: Yvette-Marie Solem

Delikate omgivelser hos Galeries Lafayette i Paris. Foto: Yvette-Marie Solem

Litt av en utsikt man får når en går rundt i shoppingmodus. Foto: Yvette-Marie Solem

Sort fra topp til tå i Paris. Foto: Yvette-Marie Solem

I toppetasjen selges det Eifeltårn-sjokolade. Her ligger også flere restauranter. Foto: Yvette-Marie Solem

Galeries Lafayette i Paris er fordelt på tre store bygninger; damer, menn og interiør. Her fra hovedinngangen til damenes bygning. Foto: Yvette-Marie Solem

Hotel Parister i Paris er et nytt og fresht hotel som ligger i 9.arrondissement. Foto: Yvette-Marie Solem

Les også:

Paris er topp – også om vinteren

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.