Home DestinasjonerEuropaØ - Østerrike Alpene: Vandring i Europas høyfjell

Alpene: Vandring i Europas høyfjell

by Per Henriksen

Alpene: Den spektakulære naturen omkring Bad Gastein i Østerrike er populær for vandringer. Både individuelle og vandring i grupper. Nå går det charterfly direkte mellom Oslo og Salzburg.

Vandringer i Alpene er blitt en suksess blant nordmenn i løpet av de fire årene slike turer har vært gjennomført. Arrangøren, STS Alpereiser, lanserer nå neste sommers omfattende og fleksibelt vandringsprogram med ukelange turer av forskjellige kategorier og vanskelighetsgrader.

Den helt store nyheten kommende sesong er at det kommer til å gå direkte charterfly fra SAS fra Oslo til Salzburg hele sommeren for de vandringshungrige.

– Det er den store veksten til Alpene, spesielt i 2014, som gjør at vi nå setter opp direktefly. Det innebærer en betydelig økning i kapasiteten, og vi regner med å kunne doble antall norske sommergjester. Dessuten vil reisen bli både raskere og mer behagelig enn hittil. Og transferen fra flyplassen til hotellene vil bare ta litt over en time, sier Peter Johnson, adm. direktør i STS Alpereiser.

Vandringene tilbys i fire varianter. Den enkleste er stavgangsvandring (Nordic walking). Da går man på veier og stier nede i Gasteinerdalen. Alpin vandring foregår oppe i fjellet, men uten bratte partier og lange nedstigninger. Alpin vandring Pluss går i større høyder og er mer krevende, med høydeforskjeller på opptil 1 000 meter. For folk som er i toppform og godt fjellvant arrangeres Høyalpine vandringer. Man kan bytte gruppe og vanskelighetsgrad utover i uken etter dagsform og ønsker forøvrig.

Alle turene til Alpene går i grupper med godkjent fjellguide og en av arrangørens lokalkjente og erfarne reiseguider. Det tilbys overnatting og måltider på ett av flere komfortable hoteller i Bad Gastein, med det berømte Hotel Salzburger Hof i spissen. Det arrangeres også en rekke utflukter, blant annet til Salzburg og Venezia.

– At våre alpevandringer har slått så godt an i Norge er vi ekstra glade for, fordi nordmenn virkelig kan fjell og bidrar positivt i dette miljøet, sier Peter Johnson, adm. direktør i STS Alpereiser.

Fjellvante nordmenn er nok også meget takknemlige for at det i Alpene faktisk er myggfritt. Det bidrar til å gjøre opplevelsen av de vakre fjellene fullkommen.

Les også Schilthorn: Familieferie i de sveitsiske alper
Annonse: Les også Reisefotograf – Nettstudier
Annonse: Hjelp barn i Thailand med utdanning og god helse – Bli giver Kids Health & Education

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.